Skocz do zawartości

tak wygląda typowy mięsiarz

cezorator

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Bardzo fajnie foki. Super podpatrzone i uwiecznione polowanie kormoranów na ryby. :D :D :D

Zabijanie dla zdobycia pożywienia jest czymś normalnym w przyrodzie.

Widziałem kiegyś rybołowa na polowaniu. Piękny ptak. Szkoda, że nie miałem jak mu zrobić fotki, jak w szponach trzymał szczupaka.

Polowanie zimorodka na rybki także jest bardzo widowiskowe :D :D :D :D

A ja podglądam Bieliki, które mieszkają na Kępie Ośnickiej koło Płocka, które kradną kormoranom upolowane przez nich większe ryby. <_<

Może kiedyś uda mi się zrobić takie zdjęcie. :unsure:

A ja podglądam Bieliki, które mieszkają na Kępie Ośnickiej koło Płocka, które kradną kormoranom upolowane przez nich większe ryby. <_<

Może kiedyś uda mi się zrobić takie zdjęcie. :unsure:

Już nie mogę sie doczekać, kiedy je zobaczę:)

Przyznam, że to ciekawa teoria. Im czystsze wody, tym mniej kormoranów. Brawo dla P. Kruszewicza. <_<

Lata 70 i 80-te, Wisła- syf/fenol/odór i co, kto tylko chce. Kormoranów jak na lekarstwo.

Rok 2007. Wisła koło Płocka, nawet nie mam uczulenia po kąpieli :lol:, za to na wyspie poniżej Płocka 3500 gniazd kormoranów.

Lubię te ptaszki, naprawdę, niech sobie żyją, ok.

Tylko.

Czasami w siatki rybaków wpadają kormorany i sporo z nich ma obrączki z: Polski, Estonii, Niemiec, Litwy, Szwecji.

Czy ktoś ma na to jakąś teorię?

Tym bardziej że kormoran na zdjęciu to młody osobnik, więc na pewno nie jest jakimś doświadczonym łowcą. Może szczupaczek był osłabiony po walce z wędkarzem <_<

wujek

po czym wnosisz, ze to mlody kormoran?

jeśli dobrze pamiętam, to młode są brązowe z białym brzuchem, tak jak ten ze szczupaczkiem

Młody bo ma jasny brzuch i trochę inną resztę upierzenia. To że jest młody to oznacza że jest tegoroczny(niedojrzały płciowo), a więc tej samej wielkości co dojrzały osobnik. Kormoran jak i wiele innych gatunków jest oportunistą, a więc je to co mu wpadnie pod dziób, czasem więc pewnie zje jakąś większą rybę, ale nie można robić z tego reguły. Podobnie jest ze szczupakiem, czasem uda mu się upolować innego czasem dużego szczupaka, ale też nie można na tej podstawie wysnuć wniosku że duży szczupak żywi się tylko dużymi szczupakami. Kormoran je to czego jest najwięcej, jeśli więc upolował większego szczupaka(nawet jeśli był osłabiony) to trzeba się z tego cieszyć bo to oznacza że jeszcze ich tam trochę jest.

wujek

mam takie zdjecie, ktore potwierdza regule ... problem jest tylko taki, ze koromorany maja wieksze lobby niz wedkarze (PETA, greenpeace i inni wyjadacze biologicznie wyhodowanej petruszki) ... gdybym to zdjecie tu wstawil, to pewnei wiekszosc 'milosnikow przyrody' szukalaby mozliwosci ukrzyzowania pitta ...

co tu duzo mowic, kormoran to zmora dobrego lowiska i ja nie lubie kormoranow, dzieki temu, ze wolno do nich strzelac, jest ich u mnie malo i bardzo sie z tego ciesze