godski Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 A knobasa zostawiliście sobie? Idzie sie do tego przyzwyczaić czy lepiej bez T-knoba na rybki sie nie wybierać? Całego nie będę smarował. Tylko łośkę oliwką Quantuma poliżę i na koło/pinion trochę białasa zarzucę. Jest też malutki luzik z o,10/0,05 na przekładni - ale to juz chyba technologiczny. Miejsce na smar między pinkiem a przekładnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Jak jest mały luz to nie ruszaj.U mnie było z 0,1 więc psychicznie nie wytrzymałem .A knoba Andrzejku nie mam bo mój XG ma płaską pokręcajkę a nie tą "pałę" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 To niesprawiedliwe..... A może jednak. Ja pałę a ty pokręcajkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 To niesprawiedliwe..... A może jednak. Ja pałę a ty pokręcajkę.Jak miałem TP SW4000PG, to od razu zmieniłem na uchwyt 'T'- trzeba było od razy zamówić od niego razem z kołowrotkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 (edytowane) Myslałem, że może ta pała podpasuje bez dodatkowych kosztów. Masz linka do T-knoba w Japan? Edytowane 21 Marca 2013 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Nie, to już indywidualnie zamawiasz podając nr części ze schematu (zapytaj też w Placie i Bassie.jp i wybierz najtańszą opcję - mogą być różnice w cenie przesylki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 (edytowane) Andrzejku ja nad swoim popracowałem i dużo lepiej kręci .Dostał łożysko pod śrubkę na pinionie i jedno na wormshafta.Ze względu na zbyt duży luz na korbie(kombinacją grubości podkładek) został zniwelowany do minimum.Posmaruj dobrze koło usuń luz i będzie dobrze .Według poniższego schematu to te dwa dołozone przez Ciebie łożyska to pozycje numer 21 lub 51 i 99? Nic nie trzeba ciąć? Bo według słów Pana Józefa -naszego guru - tylko łożycho na worma od dupki wchodzi bez przeróbek. tpsw4000pg.pdf Edytowane 20 Marca 2013 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Tomek @tpe ma '09 4000PG dzwoń a z pewnością odpowie na Twoje zonki Tak jest, używam go w solance od dwóch sezonów. Pałę zaraz zmieniłem na t-knoba, koszt z przesyłką z Jp ok 30 euro, musisz kupić sam uchwyt i dekielek/maskownicę.Mój TP chodził i ciągle chodzi bezszelestnie. Po roku orania był u Guza w serwisie. Przy okazji dostał extra BB (już nie pamiętam gdzie...) Dwie rzeczy, które mnie w nim irytują: przełożenie - szkoda, że nie wziąłem XG, naprawdę trzeba się czasami okręcić, poza tym jak muchy padają BB w rolce (ale to Atlantyk...). Poza tym młynek sprawuje się super.Zaczynam poważnie myśleć nad XG , więc dawaj Józiu namiary na priwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Andrzej 1 łożysko do śrubki nr 22 na pinion, drugie za element(tulejka) nr 99.Tej tulejki nr 92 nie ruszałem, bo ją trzeba przycinać, nie chciało się mi bawić.Może kiedyś w przypływie energii to wykonam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Chyba pójdzie do ludzi bez rozkręcania. A XG przybieży.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Chyba pójdzie do ludzi bez rozkręcania. A XG przybieży.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Lżejszy o 10 gram, T-knob w komplecie. Tylko szkoda, że modelu HG nie ma w sklepiku w którym kupowałem. Bo 6,2:1 jak w XG to trochę za dużo. 5,7:1 by było akurat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Właśnie ze względu na przełożenie planowałem, nie dawno, zakup PG. Szkoda, że dopiero teraz tak wyszło.Gdybyś wcześniej...pewnie bym odkupił. Teraz Daiwa HC będzie mnie wkręcała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Lżejszy o 10 gram, T-knob w komplecie. Tylko szkoda, że modelu HG nie ma w sklepiku w którym kupowałem. Bo 6,2:1 jak w XG to trochę za dużo. 5,7:1 by było akurat. W rozmiarze 4000 nie ma HG. Tylko PG i XG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 To zostaje. Dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybens Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Siemka, Odnowie temat a mianowicie mam pytanie odnosnie Twin power 3000/4000 PG z lat poprzednich o ponizszy model: http://www.ebay.com/itm/Shimano-TWIN-POWER-3000-PG-Spinning-Reel/380942802500?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D24144%26meid%3D8640944631367968367%26pid%3D100011%26prg%3D10240%26rk%3D3%26rkt%3D10%26sd%3D380606345002 Moje pytania brzmi, Ile w tych modelach wynosi nawoj linki na jeden obrot jako ze w modelu SW4000PG jest 71cm to w tych nie moge doszukac sie ile wynosi jaki i w 3000 jak i w 4000 Generalnie stoje przed zakupem i czy sa jakies przeslanki za tym bym jednak kupil SW4000PG choc zalezy mi jak najmniejszym nawoju i chyba 3000PG bedzie mial ponizej 70cm lecz wole sie upewni. Jesli kupowaliscie w JP nowe czy uzywane TP dajcie namiary na sklepy osoby itp. Oraz jak tu clo ogarnac? Pozdrawiam Rybens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzetet Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 (edytowane) 3000PG= 68cm -sorki dokładnie to jest 69,8 cm właśnie sprawdziłem w papirach Edytowane 29 Lipca 2014 przez Zebon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybens Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 To w takim razie 1cm roznicy nie ma znaczenia wiekszego. Teraz ostatnie pytanie czy szukac uzywanego 3000/4000pg czy kusic sie na nowego SW4000pg. Fajnie jak ktos by napisal za i przeciw + i - obu kostrukcji oraz jake sa podstawowe roznice. Jak nowy to gdzie kupowac w JP i jak ominac clo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Najlepiej clo sie omija bedac w JP. kupujac w sklepie i potem wiazac w bagazu jeden kolowrotek.Skutecznosc bliska 100 %. POLECAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybens Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Guzu, dzieki za odp wlasnie takiej oczekiwalem a tak na powaznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Guzu, dzieki za odp wlasnie takiej oczekiwalem a tak na powaznie?A tak powaznie to nie podpowiem Ci. Bo nie wiem.Od wszystkich paczek jakie mialem okazje kiedys otrzymac (z roznych kontynentow) zawsze placilem oplaty graniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 A tak powaznie to nie podpowiem Ci. Bo nie wiem.Od wszystkich paczek jakie mialem okazje kiedys otrzymac (z roznych kontynentow) zawsze placilem oplaty graniczne. Mnie parę razy się udało...nie zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybens Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Czyli towar byl zgloszony o wartosci mniejszej niz €150? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzetet Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Jak używany to jest szansa że nie zapłacisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybens Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 A jak nowy i zadeklarowany jako uzywany o wartosci do €150? A rachunek dostarczony droga mailowa? W grudniu zamawialem z USA 3000szt haczykow jig Eagle Claw wartosc paczki byla zadeklarowan mniej niz €150 i udało sie bez problemu. Godski widzialem w poscie ze kupowales TP SW w zeszlym roku, mozesz powiedziec cos wiecej jak co i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi