grzegorz88 Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Hej hej wszystkim!Pod koniec maja wybieramy się w podróż ze Sztokholmu na Nordkapp. W planach jest jednodniowy postój na terenie Szwecji lub Finlandii , byłoby milo zatrzymać się nad rybnym łowiskiem(najlepiej jezioro), może ktoś był w tych rejonach i jest w stanie coś polecić. Ważna jest możliwosc wykupienia zezwolenia na miejscu.Poniżej mapka z przebiegiem trasy. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Cześć, proponuję wejść na ifiske i znaleźć sobie jakąś wodę. Jeśli jest na stronie to można opłacić elektronicznie. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 w maju w Laponii łowi się jeszcze z lodu więc nie zapomnij zabrać świdra i podlodówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Wszystko po drodze to jeden wielki szkier:) we fly vs jerk 10 4/6 ekip łowi na tej trasie. W haparanda na muchę nicklaus i markus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Za kołem podbiegunowym na wys. 350-400m npm lód schodzi pomiędzy 7 a 15 maja. Tak było pomiędzy 2013 a 2018 rokiem. W pasie przybrzeżnym i nieco bardziej na południe już w kwietniu zejdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 w maju w Laponii łowi się jeszcze z lodu więc nie zapomnij zabrać świdra i podlodówkiTo już piaty wyjazd na Mageroye i jakoś lodu po drodze dotychczas nie widziałem Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 (edytowane) w 2012 dojechaliśmy 10 czerwca do szwedzkiej Laponii w okolice na wschód od Kiruny.tam dopiero kończyła się zima i kończył topić się śnieg a woda w rzekach była wyższa +1-1,5 m po próbach złowienia czegokolwiek pojechaliśmy na Lofoty - wzdłuż drogi do Narviku jeziora były jeszcze zamarznięte z "budkami" do łowieniana lodzie w maju... Edytowane 24 Lutego 2019 przez bober Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Na przełomie kwietnia i maja na Tornetrask budki stoją aż miło, skutery śmigają po lodzie, a wzdłuż drogi stoją czasem nawet kilkumetrowe bandy ze śniegu. Ale na Lofotach w tym samym czasie trawa już rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 wtedy w 2012 roku odpoczywaliśmy tutaj na tym dużym parkingu...no i złowiliśmy po szczupaku...https://kartor.eniro.se/?c=65.424141,21.556485&z=17&l=aerial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Nie wiem jak z ryba w tamtych rejonach okoloice Kiruny ,na szkierach z brzegu tez moze byc ciezko o ile nie bedzie to wczesna wiosna i ryby nie trafi sie plytko .Za chwile pozniej wszystko wyparuje na glebsze a na plyciznch w wybranych przez zebacze zatoki mozecie albo polowic albo tak jak piszesz po szczupaczku ledwo wydlobac .Jedno jest pewne -potrzebujecie zatrzymac sie gdzies przy malym jeziorku -nie bede prorokiem -wybierz sam ze wzgledu na planowany stop w wybranym przez was czasie , celuj na male albo srednie bajoro .Podaj Mi namiar a ja zerkne jak z zezwoleniem zazwyczaj mozna je kupic w poblizu glownych drog na stacji bezynowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 ps.oczywiscie wybrane przez waz opcjonalne JEZIORKO pokrotce opisze -jak z zasobnoscia -dojsciem od brzegu i co tam mozna wydlobac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi