Skocz do zawartości

Poszukiwane łowisko na trasie Sztokholm-Inari(FL)

grzegorz88

Rekomendowane odpowiedzi

Hej hej wszystkim!

Pod koniec maja wybieramy się w podróż ze Sztokholmu na Nordkapp. W planach jest jednodniowy postój na terenie Szwecji lub Finlandii , byłoby milo zatrzymać się nad rybnym łowiskiem(najlepiej jezioro), może ktoś był w tych rejonach i jest w stanie coś polecić.

Ważna jest możliwosc wykupienia zezwolenia na miejscu.

Poniżej mapka z przebiegiem trasy.

9e58011605c733c06852f1005f9df6aa.jpg827fcc90c370e48cf60ec77823c6e8f3.jpg1bb5bc27cc86cc3cd26f6b1f25b59b1b.jpg1bebba6ae679ceeac9379cb8bca9c7dc.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

w 2012 dojechaliśmy 10 czerwca do szwedzkiej Laponii w okolice na wschód od Kiruny.

tam dopiero kończyła się zima i kończył topić się śnieg a woda w rzekach była wyższa +1-1,5 m 

po próbach złowienia czegokolwiek pojechaliśmy na Lofoty  - wzdłuż drogi do Narviku jeziora były jeszcze zamarznięte z "budkami" do łowienia

na lodzie w maju...

Edytowane przez bober

Nie wiem jak z ryba w tamtych rejonach okoloice Kiruny ,na szkierach z brzegu tez moze byc ciezko o ile nie bedzie to wczesna wiosna i ryby nie trafi sie plytko .Za chwile pozniej wszystko wyparuje na glebsze a na plyciznch w wybranych przez zebacze zatoki mozecie albo polowic albo tak jak piszesz po szczupaczku  ledwo wydlobac .

Jedno jest pewne -potrzebujecie zatrzymac sie gdzies przy malym jeziorku -nie bede prorokiem -wybierz sam ze wzgledu na planowany stop w wybranym przez was czasie , celuj na male albo srednie bajoro .

Podaj Mi namiar a ja zerkne jak z zezwoleniem zazwyczaj mozna je kupic w poblizu glownych drog na stacji bezynowej  :)