bazyloss Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Co do Malezji, to skusiłem sie na Luviasa 2007 (potrzebowałem czegoś max lekkiego i w R4 - wymiana szpul), kołowrotek ma wielki, stukający luz na osi korbki Kupowany w JP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Co do Malezji, to skusiłem sie na Luviasa 2007 (potrzebowałem czegoś max lekkiego i w R4 - wymiana szpul), kołowrotek ma wielki, stukający luz na osi korbki Kupowany w JP. Kiedys myslalem ze Shimano ma fabryki w Malezji a Daiwa w Tajlandii.Cos sie zmienilo najwidoczniej od czasu jak tak myslalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 pewnie, że w Tajlandii, nie wiem czemu napisałem o Malezji może dlatego, że 5 min wcześniej miałem w ręku Stradica CI4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 pewnie, że w Tajlandii, nie wiem czemu napisałem o Malezji może dlatego, że 5 min wcześniej miałem w ręku Stradica CI4 Spoko. Pomyslalem po prostu ze moze juz tam wszyscy robia wszystko wszedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 ciekawe, bo w korespondencji z Japońcami odniosłem wrażenie, że ten feler w Luviasie to nic dla nich nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Mój nieszczęsny LUVIAS made in Thailand http://www.youtube.com/watch?v=4zIK1rhW8Wg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 LUZ jest.Nie ma dyskusji.Skoro sprzedawcy z JP mowia ze ten typ tak ma, to ten typ tak ma.Nie znam akutalnych (i tych ciut poprzednich) modeli Daiwy.Zatrzymalem sie na generacji iA/C (czyli okolice roku 2000). Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Nie tyle twierdzą, że ten typ tak ma, co nie byli zaskoczeni, że trafił mi się wadliwy.Idzie do zwrotu, tyle, że nie wiem czy decydować się na wymianę czy brać coś innego. Potrzebuję czegoś w okolicach 200g, a tu wybór już nie jest taki duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Te wspolczesne oferuja wiele takich lekkich kolowrotkow.TP MG C3000 z Shimano nie maja ? http://www.ebay.com/itm/New-09-Shimano-Twinpower-Mg-C-3000-S pinning-Reel-Japan-/200719667108?pt=LH_DefaultDomain_0&h ash=item2ebbd30fa4 Albos cos takiego : http://www.ebay.com/itm/SHIMANO-EXSENCE-CI4-C3000M-NIB-/2207 70101461?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3366ec68d5#ht_69 6wt_1396 albo takiego : http://www.ebay.com/itm/Shimano-STELLA-C3000-Spinning-Reel-/ 270876566697?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f118064a9#h t_4573wt_1163 Ewentualnie wez kase z powrotem i zapoluj na cos u nas na forum.Niedawno poszedl nowy (stary) Luvias 2506. Luzow nie mial Pozdrawiam Guzu p.s. cos tam nietajlandzkiego da sie znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Na Stellę mnie nie stać, o TP Mg myślałem, ale nie wiedziałem, że jest model C3000s ... z tego co wiem to w JP jest 2500s i C3000.C3000s byłoby ideałem pod względem pojemności, ale ONI go nie mają.Może wiesz czy do 2500S JDM pasuje szpula od C3000 i odwrotnie, teoretycznie to ten sam korpus, ale nie wiem jak jest z rotorem i wysokością szpul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 niestety d..., w linku C3000s, ale w opisie C3000, więc nadal pozostaje pytanie co do kompatybilności szpul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Jeden z kolegów wstawił kiedyś pożyteczny link: http://www.plat.co.jp/SHIMANO_ima/YUMEYA/YUMEYA-Compatibilit y-01.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Panie Kamilu, nie cuduj Pan, nie wydziwiaj i wróć do sprawdzonych konstrukcji... <_< Słyszałeś kiedy żeby stary Luvias klekotał.. Sam widzisz, że z nowościami, to do nieszczęścia jeden krok... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Szanowny Panie Tomaszu wiem dobrze, że tak jest, ale potrzebowałem czegoś max lekkiego i szybko - no i dałem ciała. Teraz to już nie mam wyjścia, zwrotu mi nie przyjmą, albo wymiana na inny egzemplarz, albo wymiana na coś innego za dopłatą, a szkoda, bo gdyby Ci coś zalegało w osławionej szafie to bym do Ciebie chętnie zadzwonił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Jenak przyjęli zwrot, mimo, że leciał do mnie okrężną drogą przez Szwecję i trwało to 6 tyg (w Japonii odebrany na miejscu), więc może z tymi japońcami nie jest tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi