chris541 Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Raczej nie ma opcji aby kilka os?łb o podobnych doświadczeniach miało takie samo zdanie i jednak mylili się! Prawdziwa PP po kilku latach jest bardziej zwarta, trzyma kolor, sztywnośc ni?ź ta nowa po JEDNYM łowieniu. Mam 2 stare i 4 nowe! A Wy koledzy macie te?ź stare i nowe czy tylko lecą opowieści z zielonego lasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 A skąd Ty pobierasz stary model??? Skoro od paru lat plecionka jest klepana gdzieś w Chinach przez Shimano? Ja kupiłem 3 czy 4 zestawy z nowej serii, m?łj kolega 5, inny kolega 3 i wszyscy stwierdzamy ?źe ta pletka jest obecnie do niczego, a ju?ź na 100% ma nie wiele wsp?łlnego z oryginałem produkowanym 5 lat temu w USA! Niekt?łre wypowiedzi są w stylu: to świetny kij sandaczowy - w mojej okolicy wprawdzie sandaczy nie ma ale ZAPEWNIAM ?źe to super sandacz?łwka!!! Jeśli ktoś nie miał do czynienia z POWER PRO to niech się nie wypowiada na temat tego shitu co obecnie jest w sprzeda?źy! BŁAGAM !!![/quote Uwierz mi kolego mozna dopasc orginalana amerykanskiego pochodzenia PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Wszystko ma swoich zwolennik?łw i przeciwnik?łw. A ten temat stał sie udawadnianiem jednym i drugim wy?źszośc świąt bo?źego narodzenia nad swietami wielkiej nocy Skoro sa tu ludzie zadowoleni z tych produkt?łw to ju?ź znaczy ze nie jest to badziew a jak komus nie przypadła do gustu no to trudno - musi szukac dalej. Pewnie stało by sie to samo gdybym rzucił teraz temat ?źe STELLA to chinski badziew a Certate to sam mi?łd. Sory za to co teraz czytaliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris541 Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 .....Zakład produkcyjny jest ten sam, zmienił się właściciel firmy. Je?źeli chodzi o jakość, to czasami w sklepach mo?źna trafić egzemplarze kt?łre wiszą 2-3 lata na wystawie i słonko na nie grzeje........Czyli te 2 konfekcjonowane i te 2 z metra co kupiłem to le?źały na słonku?? A u moich koleg?łw tak samo było??? Wszystkie na słonku?Badzie to badziew i nie ma ?źadnego znaczenia czy są zadowoleni z u?źytkowania. A to mało mamy zwolennik?łw badziewia? 90% lub więcej to właśnie zadowoleni mniej lub bardziej u?źytkownicy badziewia szczeg?łlnie w dyscyplinach trudnych do oceny przez zwykłego u?źytkownika. Określenie badziew odnosi się do produkt?łw por?łwnywalnych, a nie og?łlnie. Koledzy kt?łrzy nie u?źytkowali w zbli?źonym czasie prawdziwej PP i nowej PP nie powinni się w og?łle wypowiadac poniewa?ź ich ocena jest czysto subiektywną paplaniną. Ale jeśli mamy prawdziwą PP to mamy ODNIESIENIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 .....Zakład produkcyjny jest ten sam, zmienił się właściciel firmy. Je?źeli chodzi o jakość, to czasami w sklepach mo?źna trafić egzemplarze kt?łre wiszą 2-3 lata na wystawie i słonko na nie grzeje........Czyli te 2 konfekcjonowane i te 2 z metra co kupiłem to le?źały na słonku?? A u moich koleg?łw tak samo było??? Wszystkie na słonku?Badzie to badziew i nie ma ?źadnego znaczenia czy są zadowoleni z u?źytkowania. A to mało mamy zwolennik?łw badziewia? 90% lub więcej to właśnie zadowoleni mniej lub bardziej u?źytkownicy badziewia szczeg?łlnie w dyscyplinach trudnych do oceny przez zwykłego u?źytkownika. Określenie badziew odnosi się do produkt?łw por?łwnywalnych, a nie og?łlnie. Koledzy kt?łrzy nie u?źytkowali w zbli?źonym czasie prawdziwej PP i nowej PP nie powinni się w og?łle wypowiadac poniewa?ź ich ocena jest czysto subiektywną paplaniną. Ale jeśli mamy prawdziwą PP to mamy ODNIESIENIE. Kwestia jaki sklep ma obr?łt na towarze. Zdziwił byś się ile towar potrafi wisieć - szczeg?łlnie dro?źsze rzeczy, na kt?łre nie ma zbytu. Kupowałeś wszystkie w jednym miejscu? Mo?źe zdarzyła się felerna partia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Mimo wszystko zaryzykuje wypowiedz... 1.Ocena kazdego wedkarza bedzie raczej czysto subiektywna. 2.PP, nawet w czasie najwiekszego rozkwitu miala swoich zagorzalych fanow i zacieklych wrogow. Moim zadaniem jest szukanie prawdy i pewnie skonczy sie tak jak w przypadku starej PP - wezne sie i kupie... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris541 Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Raczej wyraziłem się jasno. Nie ma mo?źliwości aby moje 4 czy 5 zakup?łw w r?ł?źnych miejscach (jedynie 2 zestwy z metra od tego samego na Allegro) oraz zakupy moich koleg?łw polegały na zakupieniu zle?źałej lub nasłonecznionej. Mogę Ci wysłac (ka?źdemu) sample 2mb PP 4 letnie (u?źywane mniej więcej 30 razy w sezonie) oryginalne i po 2 pr?łbki PP nowej po 3-4 połowach. R?ł?źnica jest tak ewidentna ?źe Twoje dywagacje przyjmuję jedynie za pr?łbę poprawy samopoczucia z powodu nabycia badziewia. Ot i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Jesli o mnie chodzi to dziekuje za deklaracje ale zrobie po swojemu, kupie plecionke nawine i pojde z tym na ryby... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Raczej wyraziłem się jasno. Nie ma mo?źliwości aby moje 4 czy 5 zakup?łw w r?ł?źnych miejscach (jedynie 2 zestwy z metra od tego samego na Allegro) oraz zakupy moich koleg?łw polegały na zakupieniu zle?źałej lub nasłonecznionej. Mogę Ci wysłac (ka?źdemu) sample 2mb PP 4 letnie (u?źywane mniej więcej 30 razy w sezonie) oryginalne i po 2 pr?łbki PP nowej po 3-4 połowach. R?ł?źnica jest tak ewidentna ?źe Twoje dywagacje przyjmuję jedynie za pr?łbę poprawy samopoczucia z powodu nabycia badziewia. Ot i tyle Akurat od ponad sezonu nie u?źywam PP, bo przesiadłem się z r?ł?źnych powod?łw na inną markę - bo są na rynku lepsze plecionki. Jednak u?źywałem plecionek z obu okres?łw o kt?łrych piszesz. I z własnego doświadczenia wiem, ?źe był czas, kiedy PP kulało z jakością. Natomiast pisanie ?źe jest to badziew jest nadu?źyciem - bo badziew to są plecionki robione z butelek, kt?łre po jednym wyjściu na ryby się rozła?źą w rękach - a takich produkt?łw nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Od ładnych paru lat brałem od Ciebie z allegro PP, potem Strena. W tym roku diabeł mnie podkusił na coś innego i ju?ź widzę, ?źe pletka nie dotrwa do jesieni, jeśli mo?źesz napisz coś więcej o tej „innej marce” na kt?łrą teraz łowisz, mo?źe warto rozwa?źyć bo zakup mnie na bank nie minie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 U?źywam P-Line, ale znajomi u?źywają Sonic Braid i bardzo sobie chwalą - zu?źywa się wolniej ni?ź PP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Kolejny raz mam nauczkę by nie bawić się w eksperymenty tylko trzymać sprawdzonego, podziękował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris541 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Ile razy mo?źna powtarzac - mam stare PP i są doskonałe i du?źo nowych (okazało się ?źe 6 zestaw?łw a nie 4 jak pisałem wcześniej) i są beznadziejne. Nie brałem pod uwagę 2 grubych na morze bo o nich zapomniałem z racji rzadkiego u?źywania. Ale i te grubsze są słabiutkie w relacji do innych marek poniewa?ź po paru połowach szumią na przelotkach jak sznur konopny. Oczywiście ma to degradujący wpływ na odległośc rzutu. Na morzu jest to bez znaczenia, ale jak u?źyłem multika z takim sznurem PP 0.28 (bodaj?źe) do cię?źkich jerk?łw to raczej rzucił bym dalej lassem!!!! Dla przykładu mogę tylko dodac ?źe Daiwa Tournament i jakiś model Dragona HM spisuje się o 3 nieba lepiej ni?ź te nowe PP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaSpinning Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Ale i te grubsze są słabiutkie w relacji do innych marek poniewa?ź po paru połowach szumią na przelotkach jak sznur konopny. zmień źr?łdło zaopatrzenia w PP, bo nowe PP Slick na 1000% tak się nie zachowuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris541 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 To w takim razie PP miała co najmniej 2 słabe lata co jest raczej trudne do zrozumienia i zaakceptowania. Poza tym podobne obserwacje mają moi koledzy więc o co tu chodzi? Nagłe olśnienie PP po latach błęd?łw czy jedynie subiektywna ocena koleg?łw co kupują 1 pletkę co 2 lata. Ocena mo?źe by w miarę obiektywna jedynie gdy mamy źr?łdło odniesienia. Ja mam starą PP nie m?łwiąc o innych a koledzy mają???? czy tylko tak się im wydaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaSpinning Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 PowerPro Super 8 Slick jest od zeszłego roku, więc nie mo?źesz mieć jej 2 lata, ja u?źywam jej od zeszłego sezonu i jedyna jej wada to to ?źe nie ma cienkich średnic, najcieńszej 0,15 grubością znacznie bli?źej do 0,19 ni?ź do 0,15 a jak ktoś się uprze ?źe plecionka średnicy nie posiada to wytrzymałość 10lb i 15lb slicka to r?ł?źnica tylko ok. 1kg. jakość produkowanej r?łwnolegle http://www.powerpro.com/publish/content/global_fish/en/nl/po wer_pro_v2/products/powerpro_super_lines.html faktycznie się w ostatnich latach pogorszyła, w dodatku jest cała masa na rynku podr?łbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mediam Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 chris541 Mo?źe faktycznie powinienes zmienić dstawcę tak jak napisał NaSpinig.Opr?łcz wad kt?łre wcześniej wymieniłem czyli szybkiej utraty koloru,przegrubienia i rozwarstwiania nowa PP 8 slick jest dla mnie plecionka idealną.Zrobiłem mały teścik i jednym i tym samym odcinkiem łowiłem około miesiąca i ani troche nie zaczęła szumieć ani te?ź wcale nie osłabła Moja jest z Polskiej dystrybucji z Normarku.Nic nie szumi chodzi po przelotkach tak cicho jak ?źyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajfun82 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 aktualnie uzywam pp ale nie jestem zadowolony,wracam do p-line najlepsza jaka miałem 30lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 A ja zapytam,jak wygląda przeło?źenie wytrzymałości Power Pro w wersji europejskiej w kilogramach,kt?łra jest podawana jako liniowa do wytrzymałości w funtach na węźle w wersji amerykańskiej?Chodzi mi o odpowiednik europejskiej wersji 0,19 13 kilo,czy 20lbs będzie mieć zbli?źoną wytrzymałość liniową,czy jest mocniejsza?Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Na stronie Aspius.pl masz por?łwnawcza tabelkę. Niestety - strona w przebudowie. Uzytkownik Paweł @Psułek na tym forum jest hersztem tego sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 A ja zapytam,jak wygląda przeło?źenie wytrzymałości Power Pro w wersji europejskiej w kilogramach,kt?łra jest podawana jako liniowa do wytrzymałości w funtach na węźle w wersji amerykańskiej?Chodzi mi o odpowiednik europejskiej wersji 0,19 13 kilo,czy 20lbs będzie mieć zbli?źoną wytrzymałość liniową,czy jest mocniejsza?Pozdrawiam . Na stronie 3 tego wątku wkleiłem taką lub chyba taką tabelkę o kt?łrą Ci chodzi , to mi przyszło z us. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 A ja zapytam,jak wygląda przeło?źenie wytrzymałości Power Pro w wersji europejskiej w kilogramach,kt?łra jest podawana jako liniowa do wytrzymałości w funtach na węźle w wersji amerykańskiej?Chodzi mi o odpowiednik europejskiej wersji 0,19 13 kilo,czy 20lbs będzie mieć zbli?źoną wytrzymałość liniową,czy jest mocniejsza?Pozdrawiam . Na stronie 3 tego wątku wkleiłem taką lub chyba taką tabelkę o kt?łrą Ci chodzi , to mi przyszło z us.O tak,dokładnie o to chodziło,wielkie dzięki,ślepy byłem i nie zauwa?źyłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Jeśli mogę coś dodać po czasie - odcinałem po kilka razy odcinek 5-10m plecionki, poniewa?ź była niebezpiecznie postrzępiona... Zwykła PP chyba jest jednak lepsza, choć na początku miałem odmienne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 No i stało się , otrzymałem dzisiaj varivas asb max power 1.0 i 1.5 To się oficjalnie chciałem z pp8 po?źegnać for good , bye bye pp8 ps. mo?źe sobie zostawię 10lb , taka ładna jasnobrązowa jest jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Czy ktoś miał do czynienia z grubszymi plecionkami PP8? Widziałem w sklepie w dobrej cenie i się zastanawiam czy takie brązowej 0.36, bądź 0.41 nie kupić na próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi