Skocz do zawartości

PowerPro Super 8 Slick a "stara" power pro

Pike1

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Mam Super Slick 8. Niestety zaliczyłem z nią tylko kilka wypadów. Nawinięta na Zauberku 4000. Żadnych bród ani niewyjaśnionego plątania. Na przelotkach cicha, po kilkunastu godzinach przy opadzie z gumami 10-15cm i główkami 10-15 gr nie straciła koloru. Mam 0.19 wiec chyba każda jest mocna w takiej średnicy, ale tej nie dałem rady urwać na zaczepie. Dla mnie na plus 

Używałem kilka rozmiarów starej PP i nie miałem przypadków rwania w innych miejscach jak tylko na węźle przede wszystkim na zaczepach,0,15 PP jest dosyć dobra i wytrzymała wszystko zależy od jakości węzła,łowienie szczupaków i sandaczy bez problemu,z nie dużym sumem też można powalczyć, tą grubością można katapultować przynęty na znaczne odległości.                                          Nową PP Super Slick 8 również używam, jak nowa jest fajna gładka mięciutka,po dłuższym użytkowaniu  strzępi się i robi jak przysłowiowa szmata,ja również miałem przypadki rwania się tej pletki w innych miejscach niż na węźle zwłaszcza w późne jesienne,mroźne dni.  Ja zamierzam nabyć ponownie starą PP w rozmiarze 0,15 na jesiennego sandacza, bo z tej używanej to mi zostało może z 70m . Ale to jest tylko moja opinia a wybór pozostawiam wam koledzy wędkarze.

Widzę, że dużo pozytywnych opini i chyba sie na nią skuszę.

Można ryzykować to brać w Polsce (od kogo ewent.) czy lepiej żebym kupił sobie w USA (tam raczej towar "świeży")? Na pewno kupię o wytrzymałości 10 i 20 Lbs. Kolory raczej fluo żółty.

Coś ktoś chce dodać? Jakieś zastrzeżenia?

Dziękuje oczywiście wszystkim za swoje opinie. :)

Widzę, że dużo pozytywnych opini i chyba sie na nią skuszę.

Można ryzykować to brać w Polsce (od kogo ewent.) czy lepiej żebym kupił sobie w USA (tam raczej towar "świeży")? Na pewno kupię o wytrzymałości 10 i 20 Lbs. Kolory raczej fluo żółty.

Coś ktoś chce dodać? Jakieś zastrzeżenia?

Dziękuje oczywiście wszystkim za swoje opinie. :)

http://jerkbait.pl/topic/58857-s-plecionki-power-pro-p-line-tcb8-i-tcb-na-metry-%C5%BCy%C5%82ki-p-line-na-metry-g%C5%82%C3%B3wki-sasame-gumy-mister-twister-usa/