Skocz do zawartości

Fishing-test.pl - A fe, a nieładnie...

zorro

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwoliłem sobie dzisiaj na komentarz pod tym wątkiem-testem:

http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/392-penn-battl e-2000

A że nie były to peany na rzecz obiektywizmu i rzetelności testerów, to wpisik zniknął po dwóch godzinach.. :lol: Strasznie czujni... :lol: :lol: :lol:

Uchowaj nas Opatrzności przed wiarą w testy sprzętu na takich stronkach i takimi testerami... <_<

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Cyt.,,W naszej opinii Penn Battle może spowodować spore zamieszanie na rynku, jeśli chodzi o kołowrotki w przedziale cenowym 400-500zł. Polecamy sprzęt.

Przepuszczam, że Pan Tomasz mógłby tylko wszystko popsuć , wiec komentarz został usunięty, żenada.

Panie józiu, nic nie wkleję bo nie robiłem kopii na wszelki wypadek.. :lol: Nawet przez mysl mi nie przeszło, że ktoś ten wpis wywali.. :lol: :lol: :lol:

Samego kręciołka nie znam więc nie pisałem o nim...

Napisałem tylko (tak po krótce i z grubsza), że nic z tego konkretnego testu nie wynika, że o wartości użytkowej można się dowiedzieć więcej od zwykłych użytkowników, że test co kilka zdań uświadamia nas tylko ekonomicznie, zdziwiły mnie też punkty za przeznaczenie :lol: (no bo KAŻDY kołowrotek wędkarski powinien dostawać 10 punktów za to, że służy do połowu ryb :unsure: )... Na koniec życzyłem czytelnikom mniej wiary w takie testy, a testerom więcej rzetelności i obiektywizmu, podpisałem się ładnie z imienia i nazwiska oraz z ogólnoznanej ksywki... :D

I z grubsza to wszystko.. :mellow:

Fajnie tam jest napisane Wady: - Brak. Kołowrotek bez żadnych wad? za 400 do 500zł? to taka trufla w całym tym bałaganie konsumpcyjnym :mellow: Nie mam pojęcia po co są takie te stelle skoro taki Batlle jest najzajebistrzy :mellow:

Fajnie tam jest napisane Wady: - Brak. Kołowrotek bez żadnych wad? za 400 do 500zł? to taka trufla w całym tym bałaganie konsumpcyjnym :mellow: Nie mam pojęcia po co są takie te stelle skoro taki Batlle jest najzajebistrzy :mellow:

Takie stelle są tylko po to aby każdy widział, że lepszą maszynę kupi 5-6 razy taniej...

No i aby testerzy mieli czym prywatnie ryby łowić... <_<

Test to test, jak przejażdzka nowym autem.Na początku żywota to i tata nano jeździ i nie kicha.Dopiero po 5-6 latach można coś powiedzieć i powiedzmy 120-140 tys. kilometrów na naszych drogach :mellow: .Tak jak kołowrotek użytkowany conajmniej przez 2-3 sezony( mówię o dość intensywnym użytkowaniu -np codziennie 2h) a nie 2-3 razy w miesiącu :D.

Czas jest najlepszym testerem, jeżeli potrafi przeżyć to co slammer to byłoby miodzio B) .

Uchowaj nas Opatrzności przed wiarą w testy sprzętu na takich stronkach i takimi testerami

nie przejmuj sie ... w dziale obok zawodnik poleca wedki, ktorych juz nie produkuja, ktorymi nie lowil i takie ktorymi lowil ... ale nie przynetami, o ktore pyta 'pytacz' wiec ergo nie wie, czy sie nadaja ... taki lajf

:lol: :lol: :lol:

Przeczytałem z zaciekawieniem parę testów na tej stronie i jedyne co mogę powiedzieć, że należy je traktować z przymrużeniem oka ;)

http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/64-okuma-alumi na-fd-40

np test okumy...do dziś nie dowiedziałem się ile sezonów trwał test :lol: a pytanie zadałem proste, pierwszy komentarz pod testem:

Hej,

z oceny końcowej: Kilkusezonowe użytkowanie nie ujawniło problemów uniemożliwiających wędkowanie.

ile dokładnie sezonów trwał test oraz jakie to problemy się ujawniły(rozumiem, że nie uniemożliwiały wędkowania, ale skoro się pojawiły to warto o nich wspomnieć)?

To wszystko pikuś :lol: Porównajcie oceny kołowrotka Robinson http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/365-robinson-q uartz-pro-spin-2510

z ocenami Branzino

http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/342-daiwa-more than-branzino-3000

Ręce opadają. Jedyny plus to niezły ubaw z czytania tego bełkotu :mellow: Jak powiedział Zorro - uchowaj Boże przed takimi testerami <_<

...i opinie użytkowników

Napisał Adam, niedziela 20 listopad 2011, godz. 21:23

a cha i zapomniałem dodać o typ super uchwycie korbki który nie wyślizguje się z paluszków podobnym jak w Daiwie czy Ryobi; w końcu można skupić się na kręceniu a nie na pilnowaniu żeby korbka nam z ręki nie wypadła smilies/grin.gif ten brak smaru w rolce czy wyczuwalna praca wewnętrznych przekładni to już zwykłe czepianie się smilies/angry.gif myślę, że testerzy przesadzili z wielkością przynęt ale na plus jest, że do przekładni zewnętrznych zastrzeżeń nie mieli smilies/wink.gif

Napisał Adam, niedziela 20 listopad 2011, godz. 21:03

Super bębenek. Test wiernie oddaje walory użytkowe tego młynka. A co najważniejsze oceny ma lepsze od Daiwy Branzino Morethan a cena duuuużo niższa smilies/grin.gif

Piękny design i mocarne bebechy.

Łowię nim już trzy tygodnie głównie paprochami i nic się nie dzieje smilies/grin.gif

Marku nie przejmuj się, że schodzi farba młynek ma 5 lat gwarancji więc w serwisie świeżym lakierkiem Ci trysną a może nawet całą obudowę wymienią jak zacznie się dziać coś gorszego smilies/cry.gif

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To wszystko pikuś :lol: Porównajcie oceny kołowrotka Robinson http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/365-robinson-q uartz-pro-spin-2510

z ocenami Branzino

http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/342-daiwa-more than-branzino-3000

Ręce opadają. Jedyny plus to niezły ubaw z czytania tego bełkotu :mellow: Jak powiedział Zorro - uchowaj Boże przed takimi testerami <_<

Bo to są oceny względem cen... To nie znaczy, że Robinson jest lepszy od Daiwy :D

Ocena względem ceny to tylko jeden słupek. Porównaj se pozostałe jak np. ogólne wrażenie :huh: Testowany Penn bije Daiwę we wszystkich ocenach :lol:

Chodzi o to, że są oceniane względem ceny na polskim rynku czyli kołowrotek w cenie do 300zł np. może mieć ocene 9.0, a kołowrotek za 2000zł może mieć ocenę 8,9 co nie znaczy że jest gorszy. Nie wiem czy rozumiesz o co się rozchodzi :D Tak ja to widzę.

Pozwoliłem sobie dzisiaj na komentarz pod tym wątkiem-testem:

http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/392-penn-battl e-2000

A że nie były to peany na rzecz obiektywizmu i rzetelności testerów, to wpisik zniknął po dwóch godzinach.. :lol: Strasznie czujni... :lol: :lol: :lol:

Uchowaj nas Opatrzności przed wiarą w testy sprzętu na takich stronkach i takimi testerami... <_<

To zrozumiałe, w końcu jak mogłes subiektywnym zdaniem podważać obiektywizm testujących? :lol:

Z resztą, jak napiszesz tyle dostaniesz...

Relacja cena -jakość a faktyczna ocena użytkowości sprzętu to dwie różne sprawy. Nikt o zdrowych zmysłach nie powie, że ogólne wrażenie jazdy np. BMW jest gorsze niż np. Fiatem. Ja to tak odbieram. Cena produktu nie może być wskaźnikiem ocennym jego jakości; oczywiście jeżeli chodzi o rzetelne przedstawienie jego walorów użytkowych . Jeżeli po testach ogólne wrażenie z użytkowania Daiwy jest o połowę gorsze jak czegoś co trudno nazwać kołowrotkiem spinningowym to coś tu jest nie tak. Serdecznie pozdrawiam.