zorro Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Pozwoliłem sobie dzisiaj na komentarz pod tym wątkiem-testem: http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/392-penn-battl e-2000 A że nie były to peany na rzecz obiektywizmu i rzetelności testerów, to wpisik zniknął po dwóch godzinach.. Strasznie czujni... :lol: Uchowaj nas Opatrzności przed wiarą w testy sprzętu na takich stronkach i takimi testerami... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 A jakiej treści? Jestem ciekaw opinii po prostu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 No właśnie Panie Tomaszu prosimy jak to możliwe wklejenie co Pan skrobnął . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 rozumiem że masz złe doświadczenia z tym kręciołkiem?Napisz cos dla nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Cyt.,,W naszej opinii Penn Battle może spowodować spore zamieszanie na rynku, jeśli chodzi o kołowrotki w przedziale cenowym 400-500zł. Polecamy sprzęt. Przepuszczam, że Pan Tomasz mógłby tylko wszystko popsuć , wiec komentarz został usunięty, żenada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Panie józiu, nic nie wkleję bo nie robiłem kopii na wszelki wypadek.. Nawet przez mysl mi nie przeszło, że ktoś ten wpis wywali.. :lol: Samego kręciołka nie znam więc nie pisałem o nim...Napisałem tylko (tak po krótce i z grubsza), że nic z tego konkretnego testu nie wynika, że o wartości użytkowej można się dowiedzieć więcej od zwykłych użytkowników, że test co kilka zdań uświadamia nas tylko ekonomicznie, zdziwiły mnie też punkty za przeznaczenie (no bo KAŻDY kołowrotek wędkarski powinien dostawać 10 punktów za to, że służy do połowu ryb )... Na koniec życzyłem czytelnikom mniej wiary w takie testy, a testerom więcej rzetelności i obiektywizmu, podpisałem się ładnie z imienia i nazwiska oraz z ogólnoznanej ksywki... I z grubsza to wszystko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Ja czasem wchodzę na takie stronki typu testy, testujemy...Ale tylko głównie po to,że ładne fotki sprzętu robią.. jak chcę coś wzrokowo zobaczyćMyślę,że tylko do tego się to nadaje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Fajnie tam jest napisane Wady: - Brak. Kołowrotek bez żadnych wad? za 400 do 500zł? to taka trufla w całym tym bałaganie konsumpcyjnym Nie mam pojęcia po co są takie te stelle skoro taki Batlle jest najzajebistrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Fajnie tam jest napisane Wady: - Brak. Kołowrotek bez żadnych wad? za 400 do 500zł? to taka trufla w całym tym bałaganie konsumpcyjnym Nie mam pojęcia po co są takie te stelle skoro taki Batlle jest najzajebistrzy Takie stelle są tylko po to aby każdy widział, że lepszą maszynę kupi 5-6 razy taniej...No i aby testerzy mieli czym prywatnie ryby łowić... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Eee nic nie przebije testów butów dla wędkarzy - nawet fotki były z działu marketingu producenta lol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Test to test, jak przejażdzka nowym autem.Na początku żywota to i tata nano jeździ i nie kicha.Dopiero po 5-6 latach można coś powiedzieć i powiedzmy 120-140 tys. kilometrów na naszych drogach .Tak jak kołowrotek użytkowany conajmniej przez 2-3 sezony( mówię o dość intensywnym użytkowaniu -np codziennie 2h) a nie 2-3 razy w miesiącu .Czas jest najlepszym testerem, jeżeli potrafi przeżyć to co slammer to byłoby miodzio . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Uchowaj nas Opatrzności przed wiarą w testy sprzętu na takich stronkach i takimi testeraminie przejmuj sie ... w dziale obok zawodnik poleca wedki, ktorych juz nie produkuja, ktorymi nie lowil i takie ktorymi lowil ... ale nie przynetami, o ktore pyta 'pytacz' wiec ergo nie wie, czy sie nadaja ... taki lajf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Właśnie sobie przeczytałem ten test bromby i co z nim jest nie tak? Co mają testerzy do komentarzy pod tekstem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Przeczytałem z zaciekawieniem parę testów na tej stronie i jedyne co mogę powiedzieć, że należy je traktować z przymrużeniem oka http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/64-okuma-alumi na-fd-40np test okumy...do dziś nie dowiedziałem się ile sezonów trwał test a pytanie zadałem proste, pierwszy komentarz pod testem: Hej, z oceny końcowej: Kilkusezonowe użytkowanie nie ujawniło problemów uniemożliwiających wędkowanie. ile dokładnie sezonów trwał test oraz jakie to problemy się ujawniły(rozumiem, że nie uniemożliwiały wędkowania, ale skoro się pojawiły to warto o nich wspomnieć)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Mnie tez tak kilka razy usuneli za krytykowanie testologii i wniosków wysuwanych na podstawie ichniejszych testów. Olałem temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerman Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 To wszystko pikuś Porównajcie oceny kołowrotka Robinson http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/365-robinson-q uartz-pro-spin-2510 z ocenami Branzino http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/342-daiwa-more than-branzino-3000Ręce opadają. Jedyny plus to niezły ubaw z czytania tego bełkotu Jak powiedział Zorro - uchowaj Boże przed takimi testerami <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerman Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 ...i opinie użytkownikówNapisał Adam, niedziela 20 listopad 2011, godz. 21:23a cha i zapomniałem dodać o typ super uchwycie korbki który nie wyślizguje się z paluszków podobnym jak w Daiwie czy Ryobi; w końcu można skupić się na kręceniu a nie na pilnowaniu żeby korbka nam z ręki nie wypadła smilies/grin.gif ten brak smaru w rolce czy wyczuwalna praca wewnętrznych przekładni to już zwykłe czepianie się smilies/angry.gif myślę, że testerzy przesadzili z wielkością przynęt ale na plus jest, że do przekładni zewnętrznych zastrzeżeń nie mieli smilies/wink.gif Napisał Adam, niedziela 20 listopad 2011, godz. 21:03Super bębenek. Test wiernie oddaje walory użytkowe tego młynka. A co najważniejsze oceny ma lepsze od Daiwy Branzino Morethan a cena duuuużo niższa smilies/grin.gifPiękny design i mocarne bebechy.Łowię nim już trzy tygodnie głównie paprochami i nic się nie dzieje smilies/grin.gifMarku nie przejmuj się, że schodzi farba młynek ma 5 lat gwarancji więc w serwisie świeżym lakierkiem Ci trysną a może nawet całą obudowę wymienią jak zacznie się dziać coś gorszego smilies/cry.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 To wszystko pikuś Porównajcie oceny kołowrotka Robinson http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/365-robinson-q uartz-pro-spin-2510 z ocenami Branzino http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/342-daiwa-more than-branzino-3000Ręce opadają. Jedyny plus to niezły ubaw z czytania tego bełkotu Jak powiedział Zorro - uchowaj Boże przed takimi testerami <_< Bo to są oceny względem cen... To nie znaczy, że Robinson jest lepszy od Daiwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leslaw Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Jaka przekladnie ma ten kolowrotek i jaki mechanizm oscylacji szpuli ?.Dzieki, Leslaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerman Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Ocena względem ceny to tylko jeden słupek. Porównaj se pozostałe jak np. ogólne wrażenie Testowany Penn bije Daiwę we wszystkich ocenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Ocena względem ceny to tylko jeden słupek. Porównaj se pozostałe jak np. ogólne wrażenie Testowany Penn bije Daiwę we wszystkich ocenach Chodzi o to, że są oceniane względem ceny na polskim rynku czyli kołowrotek w cenie do 300zł np. może mieć ocene 9.0, a kołowrotek za 2000zł może mieć ocenę 8,9 co nie znaczy że jest gorszy. Nie wiem czy rozumiesz o co się rozchodzi Tak ja to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Pozwoliłem sobie dzisiaj na komentarz pod tym wątkiem-testem: http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/392-penn-battl e-2000 A że nie były to peany na rzecz obiektywizmu i rzetelności testerów, to wpisik zniknął po dwóch godzinach.. Strasznie czujni... :lol: Uchowaj nas Opatrzności przed wiarą w testy sprzętu na takich stronkach i takimi testerami... <_< To zrozumiałe, w końcu jak mogłes subiektywnym zdaniem podważać obiektywizm testujących? Z resztą, jak napiszesz tyle dostaniesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 zorro -> Tylko po co o tym piszesz tutaj? Chcesz się wyżalić, że Ci tam skasowali wypowiedź? A skąd mam pewność czy aby nie jesteś z konkurencyjnej strony z jakimiś testami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerman Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Relacja cena -jakość a faktyczna ocena użytkowości sprzętu to dwie różne sprawy. Nikt o zdrowych zmysłach nie powie, że ogólne wrażenie jazdy np. BMW jest gorsze niż np. Fiatem. Ja to tak odbieram. Cena produktu nie może być wskaźnikiem ocennym jego jakości; oczywiście jeżeli chodzi o rzetelne przedstawienie jego walorów użytkowych . Jeżeli po testach ogólne wrażenie z użytkowania Daiwy jest o połowę gorsze jak czegoś co trudno nazwać kołowrotkiem spinningowym to coś tu jest nie tak. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi