RobertoPL Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Witam, Przymierzam się do zakupu kołowrotka Vision Kalu Black #3/4 i mam problem z dobraniem ilości podkładu i linki - chodzi o długość,Przy kołowrotku pisze w sklepach #3/4 WF3+50m 12lb. Mam rozumieć, że linka #3 + podkład 50 m. Ja chciałbym dobrać ilość podkładu i linki do #4, gdzie coś takiego mogę sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Po nawinięciu backingu i linki na kołowrotek, tego pierwszego już nigdy na oczy nie zobaczysz, wiec bez różnicy ile go dasz[emoji3] Daj tyle, aby ładnie szpulę wypełnić. I już. Pozdrawiam Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 (edytowane) Kup kołowrotek i linkę. Następnie nawiń na kołowrotek linkę i na nią podkład. Wtedy będziesz wiedzieć, ile go wchodzi. Łatwiej się nie da, aczkolwiek możesz zawsze zadzwonić do Hurcha ...z dyżym prawdopodobieństwem pomogą Jak z modelem Kalu, nie wiem. Natomiast często (choć to nie reguła) kołowrotki, opisane do linek x/y, przyjmują linkę x + ileś tam podkładu, ale za to linkę Y ze znikomą jego ilością. Edytowane 1 Marca 2019 przez Fatso 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi