Skocz do zawartości

krzywo wklejona przelotka

lokoko83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kupiłem dzisiaj wędkę i w domu okazało się, ?źe przelotka szczytowa jest delikatnie krzywo wklejona. Proszę o informację, czy ktoś z koleg?łw miał podobny problem i czy wpływał on na wędkowanie.

Dać sobie spok?łj czy reklamować, w końcu wędka kosztowała 400 zł.

http://img1.aukcjoner.pl/gallery/008758888/thumbnails.jpg http://img1.aukcjoner.pl/gallery/008758888/2_t.jpg

Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro

U mnie było tak: kupiłem Mikado, po dniu łowienia odkleiła się szczytowa przelotka, taka nakładana, bez omotki. Poszedłem do sklepu reklamować. Gość wziął zapalniczkę, podgrzał, zdjął przelotkę, wpuścił kropelkę Kropelki, nasunął i powiedział proszę, gotowe. Miałem do wyboru czekać 3 miesiące na serwis albo mieć to tak załatwione. Serwis nie zrobiłby niczego innego. Z omotką pewnie sprawa bardziej skomplikowana... W łowieniu taki niewielki przekos nie przeszkadza ale ja bym nie potrafił patrzeć na wędkę z krzywo wklejoną przelotką :lol: .

niby proste ale wegiel łatwo przegrzać-i po gwarancji.lepiej niech to sprzedawca we?źmie na siebie.

Ja oczywiście nie namawiam do samodzielnej naprawy, sam zawiozłem swoją wędkę do sklepu, pomimo, ?źe nie kosztowała 400 zł. I m?łj sprzedawca wziął to na siebie w spos?łb opisany powy?źej :D.

dzięki Panowie za komentarze.

Spr?łbuję zareklamować. W grę wchodzi tylko wymiana wędki, nie dopuszczam naprawy.

No to albo chcesz mieć prosto przelotki, albo nie...

Taką wadę naprawia się w moment, bo przelotki szczytowe osadzane są na klej termiczny. Wystarczy podgrzać, skorygować i po problemie. R?łwnie dobrze mo?źnaby za?źądać nowego samochodu, gdyby w czasie obowiązywania gwarancji pojawiła się jakaś usterka...

jeśli wędka nie była u?źywana to chyba problemu być nie powinno.według prawa ka?źdy towar mo?źna zwr?łcić do sklepu i sprzedawca powinien go przyjąć nawet bez podania przyczyny.

Bez przesady- jedynie przy zakupie przez internet, bo nie masz mozliwości obejrzenia produktu podczas zakupu. Jeśli sprzedawca przyjmuje zwrot, to jest to jego dobra wola.

oboje macie po części racji ale ani jeden ani drugi nie ma jej w pełni

mo?źna oddać do określonego czasu po zakupie za okazaniem paragonu oczywiście i zwrocie w nienaruszonym stanie co ocenia sprzedawca, a dobra wola sprzedawcy zaczyna się tam gdzie kończy termin zwrotu :D wszystko uzale?źnione jest od regulaminu internetowego sklepu, rodzaju zakupionego przedmiotu itp itd ...

według prawa konsumenta towar mo?źna zwr?łcić do ka?źdego sklepu bodaj?źe do 7-miu dni od daty zakupu.sprzedawca mo?źe wydziwiać ja miałem przypadek w briko gdzie oświadczono mi ?źe wog?łle zwrot?łw sklep nie przyjmuje jednak po rozmowie z kierownikiem zwrot przyjęto bez problemu.

hehehe!!! a reklamacja bedzie wyglądała tak: sprzedawca odbierze wędkę-wyda kwitek i trzeba bedzie się zgłosiłć po odbi?łr za 2-3 tygodnie...wędka trafi na zeplecze i w ruch p?łjdzie zapalniczka i klej....a jak się zgłosisz to otrzymasz super nową wędeczke i wszyscy bedą zadowoleni...:):)nie obra?ź się ale myslenie ?źe będzie inaczej i ktoś się będzie przejmował na prawdę takim drobiazgiem jest naiwne..

A wy dalej swoje, więc tak jak wspominałem, obaj macie po części racji.

Busz nie ka?źdy sklep musi, zale?źy to rodzaju sklepu i od produkt?łw jakie sprzedaje, gdzieniegdzie jest to 3 dni gdzieniegdzie 7 a gdzieniegdzie wcale :D

Dzepetto, tak - nie ma obowiązku i zale?źy to w pełni od dobrej woli, ale tylko i wyłącznie jeśli towar jest pełnowartościowy :D

W tym co m?łwi @mi106 te?ź coś jest, był na forum wątek o jakiejś wędce reklamowanej u holendr?łw kt?łra przeszła ,,pseudo reklamacje :D