dekosz Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Witam , czy rozpoznaje mo?źe ktoś woblerki na zdjęciu? Ten na samej g?łrze to bonito, a reszta? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Mi te dwa pod Bonito wyglądają na handmady, a tych proweniencję zazwyczaj (choć nie zawsze) trudno ustalić... Podobne podejrzenia mam do pierwszego od g?łry w lewym rzędzie, tego jednak taki pewien nie jestem.Jeśli jednak chodzi o ten rząd 4 identycznych sztuk po lewej, r?ł?źniących się tylko malowaniem, to na moje oko są to tak zwane Gębale (nierzadko Gembale). Wobler?łw tak określanych jest oczywiście sporo, bo zdaje się ?źe niejeden wytw?łrca wobk?łw miał nazwisko pochodzące od gęby, w tym jednak przypadku wyglądają jako ?źywo na przynęty sprzedawane jako wytw?łr Irka Gębskiego z Lędyczka.Mo?źna por?łwnać chocia?źby z tymi wystawionymi obecnie na pewnym popularnym serwisie aukcyjnym. Moim zdaniem identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Ten z lewej na samej g?łrze to chyba będzie LD. A czy te 4 podobne nie są to balaskory... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Pierwsze kolumna, cztery od dołu licząc ro gembale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Drugi od g?łry w prawej kolumnie wydaje się znajomy. Czy mo?źliwe aby z pod Wrocławia do Ciebie dotarł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi