Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Radujmy się, więc..Moniuszko jest wiecznie żywy.. A jak kto umarł na wieki - temu pokój! Tu akurat świetna muzyka wielkiego wielkiego kompozytora w interpretacji Fabio Biondiego. To jest tylko zajawka, polecam całą operę. I chwalą nas.. w odróżnieniu od nas samych.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 ... Kolego Sławku, w niedzielę Włodek Pawlki & Co dali koncert w interpretacjach jazzowych... ,, Prząsniczka" na otwarcie palce lizać..po polsku też myśla w Roku Mistrza... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 (edytowane) Piękne, wspaniałe, genialne i monumentalne, a przy tym wszystkim.....nudne Bez względu jednak na ten drobny szczegół, należy promować i edukować, oby z wyczuciem, bo robienie tego na siłę zawsze źle się kończy. Przykładowo moja pani od nauczania początkowego popełniła ten błąd....gdzieś tak w 1 czy 2 klasie podstawówki zaserwowała całej grupie Straszny Dwór....dźwięk wydobywający się z głośnika kiepskiej zapewne jakości adaptera gdzieś już wypłowiał w zakamarkach pamięci, ale sam obraz, scenka rodzajowa, przerażona sala nieprzygotowanych na wielką sztukę dzieciaków....to mam przed oczyma! Dołożyli później swoje nauczyciel muzyki z harmonią i przaśną ludową przyśpiewką oraz Kaczyński (nie, nie Jarosław) w telewizji ze swoimi Aidami, Cyrulikami czy Traviatami.....i jest jak jest, trudno. Mając tego świadomość, chylę czoło przed wielką muzyką, czując, że szansę na udział w tej przygodzie straciłem bezpowrotnie w najmłodszych latach........ Nie bądź, Sławku, jak ta moja Pani Grodzka z podstawówki Edytowane 5 Marca 2019 przez cristovo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 5 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Nie lansuję.. nie pomijam..Tak chyba wyjdzie, że śpiewnik domowy Moniuszki obcy nam sprzedadzą, podobnie jak piosenki Demarczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 (edytowane) Z polskiej muzyki to polecam wszystkim : \m/ https://youtu.be/zIq9UIRaxvI Edytowane 5 Marca 2019 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 (edytowane) Kolego @ Guzu ! - nie znam się to się wypowiem : mnie to mocno trąci popłuczynami po "Rammstein'ie" - utwór - dla mnie to bardziej agitka polityczna i to nie "za czymś" a "przeciw czemuś" - żeby było śmieszniej niektóre sceny "walk z obecnym reżimem" ilustrowane są fragmentami filmów z "walk z poprzednim" - mimo wszystko wolę "nudnego" Moniuszkę Edytowane 6 Marca 2019 przez Marcin Rafalski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi