Skocz do zawartości

Shimano Rarenium

kubaS 1

Rekomendowane odpowiedzi

Aernos wygląda na kołowrotek,kt?łry ma chyba nęcić wyglądem zakupo-wzrokowc?łw. :D

Świetnie się sprzedaje.

Zwłaszcza gdy stoi na p?łłce obok Stradica ci4.

Sam byłem świadkiem kilku sytuacji gdy osoba zainteresowana podobnie wyglądającym Stradic'em ci4 zapytała sprzedawcę o stojącego obok Aernosa i jego cenę i z tym drugim opuszczała sklep. :lol:

Mam Rarenium 2500FA od momentu jak tylko ten model pokazał się na rynku.

Nigdy ?źadnego kołowrotka nie rozkręcałem,nigdy nawet nie serwisowałem i nie smarowałem wiec nie wiem jakie są jego elementy wewnętrzne.

U?źywam owego Rarenium na większości szczupakowych wypraw w najbardziej uniwersalnym jak dla mnie zestawieniu.

Łowię w Holandii.

Kołowrotek ?źyje i ma się świetnie.

Posiadałem Twinka FC i posiadam Rareniuma 2500 FA. Twinka sprzedałem nie był wart swej ceny ale moim zdaniem rarenium jest wart. Jest co prawda lekki i sprawia wra?źenie delikatnego plastika ale to nie jest prawda. Przyjemnie się nim operuje, przez ponad rok nie oszczędzałem go i praktycznie zabierałem go na wszystkie wyprawy, targał przynęty do 30gr, nic mu nie dolega.

S.

najwa?źniejsze ?źe pracuje zajebiście nie stuka ,nie szumi a poprzednie rarenium na rynek japoński nie model na 2012 niczym się nie r?ł?źniło a ten model sporo koleg?łw ju?ź sprawdziło a ten japoński to nie wiadomo czy nie będzie pracował jak ta Sephia co ostatnio była w sprzeda?źy

Miałem na myśli nowy JDM Rarenium CI4+ na 2012r. On jest bardziej wybajerzony od tego starego.

A ta wersja o kt?łrą się tu rozchodzi była produkowana na Europę,jak i r?łwnie?ź JDM.

Te JDM mają trochę inne uchwyty,inne opisy i więcej napis?łw na szpuli,zmiany raczej tylko kosmetyczne :D

Sesja rozbierana do wglądu,tu akurat JDM:

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=pl&amp ;ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.pl&sl=ru& amp;tl=pl&twu=1&u=http://www.daily-fishing.ru/snasti /reels/shimano_rarenium_ci4/&usg=ALkJrhhfnO-G9VGX9EV-YwF K-hxniGzRGA

A tu znalezione wątki z forum:

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=24777&am p;am p;prevloaded=1&&start=0

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=16418&am p;am p;prevloaded=1&&start=0

Mam Rarenium 4000 i 2500 od roku. 4000 - szczupaki na ciepło, trocie na zimno, 2500 na kropki. Po roku bez jakikolwiek problem?łw.

Wada to brak mo?źliwości dokupienia zapasowych szpul, ogromna zaleta to niska waga.

W dotyku od nowości luzy, kt?łre IMO nie pogłębiają się z wiekiem. Akustycznie te?ź dramatu nie ma, zar?łwno w nowych jak i po roku kręcenia. Cena sklepowa dość wysoka, ja swoje, nowe kupiłem z drugiej ręki - taką opcję mogę polecić.

Najmniej wa?źne - całkiem nieźle wyglądają.

Pozdrawiam

ps.

Patrząc na 4000 to bardzo cię?źkiej orki chyba długo by nie wytrzymał, choć na razie nie widzę aby cokolwiek szwankowało.

Szpule zawsze się da dokupić,zale?źy jak pojemny jest Tw?łj portfel :D

No nie do końca, nie dalej jak kwartał temu, a więc z g?łrką rok od wypustu przez miesiąc szukałem bez rezultatu na eBay i Allegro. Normark mi odpowiedział, ?źe w najbli?źszym czasie wog?łle nie planuje sprowadzać samych szpul. Cena się wtedy nie liczyła.

Z czasem na pewno się pojawią ale pisałem o ostatnim roku i chwili obecnej.