kubaS 1 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Witam.Zastanawiam sie troche nad kolowrotkiem do lowienia sandala z opadu na glowkach do 25g ale to sporadycznie.Przegladajac ostatnio intrnet wpadlem na nowy model Shimano-Rarenium.Co o nim sadzicie do takich zastosowan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Jak nowy model to nikt nic o nim nie jest w stanie powiedzieć.Na począku wszystkie ładnie kręcą tylko z wytrzymałością to pewnikiem problem jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Po obejrzeniu w sklepie doradziłbym Ci doło?źenie st?łwki i kupienie chocia?źby Techniuma. W aernosie czuć było luzy na korbce i rotorze, w techniumie - nawet najmniejszego. Aernos nie ma nawoju aero, więc pod obcią?źeniem pewnie będzie stawiał lekki op?łr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 A do 600-700zl to co mozecie polecic ?Moze rarenium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Rarenium to moze juz ktos zna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Aernos wygląda na kołowrotek,kt?łry ma chyba nęcić wyglądem zakupo-wzrokowc?łw. Świetnie się sprzedaje.Zwłaszcza gdy stoi na p?łłce obok Stradica ci4.Sam byłem świadkiem kilku sytuacji gdy osoba zainteresowana podobnie wyglądającym Stradic'em ci4 zapytała sprzedawcę o stojącego obok Aernosa i jego cenę i z tym drugim opuszczała sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 A w moim budrzecie to co bys polecil ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Jeśli chodzi o rarenium to kręcąc n?łwką nie sprawia wra?źenia silnego.Szczeg?łlnie za tą kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Cos slyszalem ze na klenio jazie rarenium jest ok ale nic poza tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Mam Rarenium 2500FA od momentu jak tylko ten model pokazał się na rynku.Nigdy ?źadnego kołowrotka nie rozkręcałem,nigdy nawet nie serwisowałem i nie smarowałem wiec nie wiem jakie są jego elementy wewnętrzne.U?źywam owego Rarenium na większości szczupakowych wypraw w najbardziej uniwersalnym jak dla mnie zestawieniu.Łowię w Holandii.Kołowrotek ?źyje i ma się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Hmm czyli opinie podzielone.Podoba mi sie dosyc ten kolowrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Kuba jesli dobrze Ci sie lowi stradic'iem to kup wiekszy model. Na pewno da rade albo jeszcze lepiej Twin Powera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Posiadałem Twinka FC i posiadam Rareniuma 2500 FA. Twinka sprzedałem nie był wart swej ceny ale moim zdaniem rarenium jest wart. Jest co prawda lekki i sprawia wra?źenie delikatnego plastika ale to nie jest prawda. Przyjemnie się nim operuje, przez ponad rok nie oszczędzałem go i praktycznie zabierałem go na wszystkie wyprawy, targał przynęty do 30gr, nic mu nie dolega. S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel75 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Rarenium jest sprzedawany na rynek Japoński ,widocznie japońcy się pomylili i dali tez na europejski .Pracą nie ro?źni się od najnowszej Stelli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Stradic jest ok ale jednak ma troche duze przelozenie.Nie to zebym byl jakos najarany na kupno nowego krecka ale jak wpadnie mi jakas wieksza kaska to padnie albo na budowe kijka albo na kreciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Japończycy się nie mylą Jest po prostu wersja europejska i trochę bardziej wypasiona JDM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 JDM nie widzialem ale nie ukrywam ze ta europejska mi sie bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel75 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 najwa?źniejsze ?źe pracuje zajebiście nie stuka ,nie szumi a poprzednie rarenium na rynek japoński nie model na 2012 niczym się nie r?ł?źniło a ten model sporo koleg?łw ju?ź sprawdziło a ten japoński to nie wiadomo czy nie będzie pracował jak ta Sephia co ostatnio była w sprzeda?źy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Miałem na myśli nowy JDM Rarenium CI4+ na 2012r. On jest bardziej wybajerzony od tego starego. A ta wersja o kt?łrą się tu rozchodzi była produkowana na Europę,jak i r?łwnie?ź JDM. Te JDM mają trochę inne uchwyty,inne opisy i więcej napis?łw na szpuli,zmiany raczej tylko kosmetyczne Sesja rozbierana do wglądu,tu akurat JDM: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=pl& ;ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.pl&sl=ru& amp;tl=pl&twu=1&u=http://www.daily-fishing.ru/snasti /reels/shimano_rarenium_ci4/&usg=ALkJrhhfnO-G9VGX9EV-YwF K-hxniGzRGA A tu znalezione wątki z forum: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=24777&am p;am p;prevloaded=1&&start=0 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=16418&am p;am p;prevloaded=1&&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel75 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 ?źebym nie łowił na stare T.P f , kt?łre obiecałem ?źe zamjenie na iny m?łj podstawowy kołowrotek jak go zaje?źd?źę ,lub pełnoletność i na szafkę ,to bym sprawdzał te rarenium non stop a nie tylko w lekkich zestawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość S@lmo Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Mam Rarenium 4000 i 2500 od roku. 4000 - szczupaki na ciepło, trocie na zimno, 2500 na kropki. Po roku bez jakikolwiek problem?łw.Wada to brak mo?źliwości dokupienia zapasowych szpul, ogromna zaleta to niska waga. W dotyku od nowości luzy, kt?łre IMO nie pogłębiają się z wiekiem. Akustycznie te?ź dramatu nie ma, zar?łwno w nowych jak i po roku kręcenia. Cena sklepowa dość wysoka, ja swoje, nowe kupiłem z drugiej ręki - taką opcję mogę polecić.Najmniej wa?źne - całkiem nieźle wyglądają. Pozdrawiam ps. Patrząc na 4000 to bardzo cię?źkiej orki chyba długo by nie wytrzymał, choć na razie nie widzę aby cokolwiek szwankowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Szpule zawsze się da dokupić,zale?źy jak pojemny jest Tw?łj portfel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość S@lmo Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Szpule zawsze się da dokupić,zale?źy jak pojemny jest Tw?łj portfel No nie do końca, nie dalej jak kwartał temu, a więc z g?łrką rok od wypustu przez miesiąc szukałem bez rezultatu na eBay i Allegro. Normark mi odpowiedział, ?źe w najbli?źszym czasie wog?łle nie planuje sprowadzać samych szpul. Cena się wtedy nie liczyła. Z czasem na pewno się pojawią ale pisałem o ostatnim roku i chwili obecnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 A w MefistoFishing pr?łbowałeś?W ciągu 4 tygodni będziesz mieć szpulkę od Rarenium JDM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel75 Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 A w MefistoFishing pr?łbowałeś?W ciągu 4 tygodni będziesz mieć szpulkę od Rarenium JDM W promocji za 500zł lepiej doło?źyć i kupić drugie Rarenium będą dwa kołowrotki i 4 szpule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi