Przem1987 Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Witam,ponieważ niektórzy z forumowiczów posiadają ten kołowrotek moje pytanie brzmi czy mają podobny problem,że cienka plecionka 0,06 nawija się przede wszystkim w środkowej części szpuli,a u dołu około 1-2mm zostaje wolna przestrzeń i czy ewentualnie można temu jakoś zaradzić,a może taka jest przypadłość tych kołowrotków i nic nie da się z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Trzeba wyregulowac podkładka i pod szpulą. Jak nawija mało pod dolnym rantem trzeba dołożyć podkładek Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem1987 Opublikowano 8 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 (edytowane) Dałem zgodnie z zaleceniem kolegi jedną cienką podkładkę i teraz z kolei układa w stożek,więc zakładam,że nie da się odpowiednio wyregulować tego nawoju i nie nadaje się on do plecionki.Poza tym nawój jest nieestetyczny i z pod spodu wystają gniazda,które w przyszłości mogą doprowadzić do powstawania tzw.bród na plecionce. Edytowane 8 Marca 2019 przez Przem1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 (edytowane) Widocznie jeszcze za grubą dałeś podkładkę, cieńszej nie było w komplecie ? Edit: I nie musisz nawijać całej szpuli, już na początku widać że jak nawój jest nie taki, to zaraz koryguj podkładką ( dodając lub ujmując, albo wymieniając na cieńszą ) Edytowane 8 Marca 2019 przez Brambor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 I jak nawija źle plecionkę to żyłkę też będzie tak układał. Nie ma że coś się nie nadaje do plecionki i tylko do żyłki, no chyba że się nie znam. I nie mówię tu o wytrzymałości rolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem1987 Opublikowano 8 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Ponieważ w komplecie nie było załączonych podkładek zastosowałem najcieńszą jaką miałem zwykłą metalową podkładkę do śruby i ciężko mi wymyślić coś cieńszego zwłaszcza,że jest cieńsza od oryginalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Metalowa to ma grubość około 0,7 do 1mm, to za gruba. A nie masz jakiegoś cienkiego tworzywa ( kliszy lub coś podobnego żeby wyciąć ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Ponieważ w komplecie nie było załączonych podkładek zastosowałem najcieńszą jaką miałem zwykłą metalową podkładkę do śruby i ciężko mi wymyślić coś cieńszego zwłaszcza,że jest cieńsza od oryginalnej. Podkładki 0,1mm , 0,2mm , zdecydowanie z tworzywa . Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Dorób z cienkiego opakowania z tworzywa sztucznego parę minut roboty i kilka podkładek zrobionych jeżeli cienkie to dwie, trzy aż do skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem1987 Opublikowano 9 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Dzięki za wszelkie sugestie i temat jest do zamknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi