Skocz do zawartości

Kolejny ciepły weekend

Jaculek

Rekomendowane odpowiedzi

Zapowiada się kolejny fajny weekend. Jestem ciekaw, jak Wam idzie nad wodą? Mi nieszczególnie - łowię same niedorostki. Za to Andrzej ma więcej szczęścia. W ubiegłym tygodniu zaciął wielkiego szczupala (90-100-cm). Ale sierota (Andrzej :mellow:) miał go w ręce przez kilka sekund. Gdy szczupak zaczął się wyrywać, Andrzej włożył go do wody. I to był koniec przygody :lol: Szczupak wpłynął w patyki pod główką i się wypiął. Ale mi było przykro, mówię Wam :lol: :mellow: Zdążyłem zrobić tylko jedno zdjęcie i to z daleka...

Ale generalnie nad Odrą jest słabo. Myślę, że przez bardzo niską wodę. A co się dzieje na innych łowiskach? Łowicie coś?

post-68-1348913321,1558_thumb.jpg

post-68-1348913321,319_thumb.jpg

@Jacek,

przeniosłem twój post do zakładki Wieści znad wody bo to najlepsze miejsce na tego typu waidomości. :D

Ładne zdjęcia i piękny szczupak. Szkoda, że Andrzej nie utrzymał ryby. Piękna zdobycz. :mellow:

W zeszły weekend połowiłem z bratem sandacze. Info w poście Sandacz. W ten weekend mam zamiar powtórzyć. Zobaczymy czy stadko się utrzymało w miejscówce. :D

Jacek,na pomorzu szczupaki gryzą bez opamiętania / jeziora /,złowiłem ich kilkadziesiąt,lecz żaden nie przekroczył 80 cm. Ostatni wypad na metrówki/zalew szczeciński/,to wielka klapa,trafiłem po raz kolejny na silny wiatr i wysoką falę,a w kanałach prąd wody miał uciąg górskiej rzeki.Może następnym razem.

W niedzielę ruszam znów na wielką wodę, tyle że za grubym okoniem.

Oto nasz zalew.

post-125-1348913321,4732_thumb.jpg

Ale generalnie nad Odrą jest słabo. [

Jacku skoro nad rzeka Odra jest słabo, to na której ma byc lepiej :lol: Po wspaniałym pazdzierniku i poczatku listopada Wislane szczupaki w grudniu sie ukryły. Byc moze zbyt intensywnie exploatuje swoj odcinek ( wypuszczajac ryby ) lecz wyniki ida w dół Embarassed Odpusciłem kila bankówek na tydzien, moze tedy droga :mellow:

post-458-1348913321,605_thumb.jpg

U mnie też bryndza jakich mało :wacko: . Sandacze nie chcą gryźć ni w dzień ni w nocy, nie głeboko ni płytko, ni na gumę ni na wobki. Szczupłe mają już odpoczynek (okres ochronny). Jedynie jakiegoś zdesperowanego, grudniowego bolka udało mi się pochwycić, ale to raczej powinno być w dziale Rzeczy dziwne i ciekawe. Aby do wiosny (choć nie wiem jak nazwać to co się teraz z pogodą dzieje).

@Yeah

Żuławy chłopie, Żuławy :mellow: :mellow: :mellow: :mellow:

tego sie domyśliłem,(a konkretniej?)

za małolata łowiłem w tamtych stronach, mieszkałem troche w Malborku, jeżdziłem często koło Ostródy nad jez. Ilińskie, tylko wtedy nie wierzyłem w spining. Na wiosne na pewno się wybiorę, a może jeszcze w zimie :D