Jaculek Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zapowiada się kolejny fajny weekend. Jestem ciekaw, jak Wam idzie nad wodą? Mi nieszczególnie - łowię same niedorostki. Za to Andrzej ma więcej szczęścia. W ubiegłym tygodniu zaciął wielkiego szczupala (90-100-cm). Ale sierota (Andrzej ) miał go w ręce przez kilka sekund. Gdy szczupak zaczął się wyrywać, Andrzej włożył go do wody. I to był koniec przygody Szczupak wpłynął w patyki pod główką i się wypiął. Ale mi było przykro, mówię Wam Zdążyłem zrobić tylko jedno zdjęcie i to z daleka...Ale generalnie nad Odrą jest słabo. Myślę, że przez bardzo niską wodę. A co się dzieje na innych łowiskach? Łowicie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 @Jacek, przeniosłem twój post do zakładki Wieści znad wody bo to najlepsze miejsce na tego typu waidomości. Ładne zdjęcia i piękny szczupak. Szkoda, że Andrzej nie utrzymał ryby. Piękna zdobycz. W zeszły weekend połowiłem z bratem sandacze. Info w poście Sandacz. W ten weekend mam zamiar powtórzyć. Zobaczymy czy stadko się utrzymało w miejscówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Bazylewicz Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 zdjęcie z daleka ale jest kapitalne, nie mówiąc już o sczupaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Cóż, nad wodą jak to nad wodą. Raz dobrze, innym razem gorzej. Ostatnio na TEJ wodzie nie miałem nawet brania W sobote powtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Jacek,na pomorzu szczupaki gryzą bez opamiętania / jeziora /,złowiłem ich kilkadziesiąt,lecz żaden nie przekroczył 80 cm. Ostatni wypad na metrówki/zalew szczeciński/,to wielka klapa,trafiłem po raz kolejny na silny wiatr i wysoką falę,a w kanałach prąd wody miał uciąg górskiej rzeki.Może następnym razem. W niedzielę ruszam znów na wielką wodę, tyle że za grubym okoniem.Oto nasz zalew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 cholera chyba nawet horyzont poznaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Ale generalnie nad Odrą jest słabo. [ Jacku skoro nad rzeka Odra jest słabo, to na której ma byc lepiej Po wspaniałym pazdzierniku i poczatku listopada Wislane szczupaki w grudniu sie ukryły. Byc moze zbyt intensywnie exploatuje swoj odcinek ( wypuszczajac ryby ) lecz wyniki ida w dół Odpusciłem kila bankówek na tydzien, moze tedy droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 U mnie też bryndza jakich mało . Sandacze nie chcą gryźć ni w dzień ni w nocy, nie głeboko ni płytko, ni na gumę ni na wobki. Szczupłe mają już odpoczynek (okres ochronny). Jedynie jakiegoś zdesperowanego, grudniowego bolka udało mi się pochwycić, ale to raczej powinno być w dziale Rzeczy dziwne i ciekawe. Aby do wiosny (choć nie wiem jak nazwać to co się teraz z pogodą dzieje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaculek Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 @SmaczekCo do boleni, to w ubiegłym tygodniu pokazywały się przy każdej ostrodze. Nie mieliśmy sprzętu, ale wieczorem Andrzej nie wytrzymał, wygrzebał coś z pudełka i złowił taką dwójkę. Bolenie w listopadzie i grudniu to nie przypadek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Na Żuławach obleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaculek Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zanderix - a co się stało z niebem? Czyżby z tyłu mróz trzeszczący nadchodził A rybka baaaardzo ładna Pozdrawiam (Sławka również) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Bazylewicz Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Faktycznie na Odrze woda niziutka, niewiele sie dzieje, dzisiaj w Lubiązu tylko jeden szczupaczek. Ale za to jaka pogoda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaculek Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 No właśnie, pogoda wspaniała, tylko wodę we Wrocławiu trzymają Żeby tak Odra podniosła się choćby o metr...Ale spróbujemy. Jutro nad Wartą, w niedzielę poniżej Lubiąża. Muszą gryźć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 @Zanderix, a jakieś szczegóły o szczupaku?Piękna ryba! Gratulacje dla Sławka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 @Rognis101cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Ładnie grubiutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 WOW, piekny zębacz, no i tę ubarwienie. Prawidziwa slicznotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Ciepły z soboty Mokry z niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leluchy Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Wczoraj 96cm i za 10min drugi 83cm ale mam problem z pomniejszeniem zdjec moze ktos pomoze? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Dawaj te foty na zanderix@epwik.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zanderix a skad te sztuki? jesli mozna wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 @YeahŻuławy chłopie, Żuławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 @YeahŻuławy chłopie, Żuławy tego sie domyśliłem,(a konkretniej?) za małolata łowiłem w tamtych stronach, mieszkałem troche w Malborku, jeżdziłem często koło Ostródy nad jez. Ilińskie, tylko wtedy nie wierzyłem w spining. Na wiosne na pewno się wybiorę, a może jeszcze w zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 @Arek, fantastyczne szczupaki. Pięknie ubarwione. Widząc przynęty, domyślam się, że pewnie łowiliście na płytkiej wodzie?Możesz podać jakieś szczegóły połowów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boseib Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Witam kolegów z wrocławia. Polećcie jakieś dobre miejsce na dzienny spining we wrocławiu lub w okolicach. Ostatni odwiedziłęm rędzin i była tragedia, wędkarzy jak na bazarze a o rybach głucho. Preferuje spining i prosze o odpowiedz w tym kontekscie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi