Skocz do zawartości

Sumy 2019

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Jeśli to o mnie chodzi, to raczej pomyliłeś mnie z kimś innym????

Ale jestem w sezonie na tej wodzie średnio co drugi, trzeci dzień????

Choć czasem chrupie mi coś w kolanie, ale na szczęście bez dolegliwości bólowych????

A jesteś pewny, że to woda o której myślisz?????

Edytowane przez fish28
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Wczorajszy przylow ...miałbyc sandacz a pstryknął sum 149cm..fotka niezbyt ładna ale po prostu byłem sam chciałem szybko rybkę wypuścić....sprzętowo kuj lamiglasa Infinity do 25gr 20lb kołowrotek daiwa exist 4000 i plecionka varivas ....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

Wczorajszy przylow ...miałbyc sandacz a pstryknął sum 149cm..fotka niezbyt ładna ale po prostu byłem sam chciałem szybko rybkę wypuścić....sprzętowo kuj lamiglasa Infinity do 25gr 20lb kołowrotek daiwa exist 4000 i plecionka varivas ....

post-59453-1568538840,6322_thumb.jpg

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 18

• 2 tygodnie później...
Gość DAWIDspinn

Wrzesień to najlepszy wislany miesiąc, ale że będzie tak grubo to nawet nie podejrzewałem. Domyślałem się, że grzebiąc w kilkumetrowej rynnie uklejopodobnym woblerem, mogę liczyć na każdy gatunek, i tak też się stało. Piękna pietnasto minutowa walka na boleniowo/sandaczowym sprzęcie. Emocji co nie miara. Ryba wzięła za kamieniami w samym nurcie, wyciągnięcie jej stamtąd były najtrudniejsze, później już poszło. Sum pobrał szczęśliwego woblera od mojej Moni, w prezencie na dzień chłopaka, nie mogło byc inaczej, musiał walnąć :) Mega dzień jeden z najlepszych w tym roku :) Ach ta moja wisełka. Zestaw to Savage Salt do 42 gram, Okuma Ceymar z pletka Adrenaline 0,20, jak widać spisał się na medal :)

post-49243-0-45471900-1569522329_thumb.jpg

• Like 23

Zapytałem znajomego Słowaka o tą rybę i jeśli go dobrze zrozumiałem to sum nie miał 325 tylko 280 coś tam.

Jak się okazało jest jakieś zgłoszenie suma 325 ale póki co są spory o jego długość i wagę. Zdjęcia podobno są kiepskiej jakości co utrudnia weryfikację. Rybę złowili wędkarze, po słowacku rybacy.

Edytowane przez Robert

Robert ten sum z Twojego linku może i ma 280, ale zauważ też jak sprytnie zrobiona fotka  ;)  Ten Janusz na fotce może mieć 160 cm wzrostu do tego nie leży na równi z rybą i nie jest wyprostowany...Z tej perspektywy ryba wygląda na wielką , ale nie zdziwiłbym się gdyby miał max 250-260 cm...czyli normalny wielki klamot...normalny nawet jak na Polskie warunki....ale Janusz może mieć tez 190 cm wzrostu i wtedy można mówić o rybie pod 300cm ;)

• Like 1