explorator73 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Witam serdecznie,Buszując po sieci natknąłem się na ciekawą wędkę. Jak myślicie, czy nadawałaby się ona również do połowu szczupłych? Uwentualnie jakim kołowrotkiem uzupełnić zestaw czy Curado 201 jest wystarczająco duży czy warto kupić 300 (brak wersji leworęcznej)?Pozdrawiam,P. http://products.gloomis.com/gl/products/alltackle/detail.jsp ?PRODUCT%3C%3Eprd_id=845524441760562&FOLDER%3C%3Efolder_ id=2534374302032530&ASSORTMENT%3C%3East_id=1408474395181 201&bmUID=1165491087406 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 trochę jak st croix tidemaster, tylko 2x droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Czy masz na myśli model TC70HF3? Kosztuje 200$, jest przeznaczony do linki max. 25 Ibs a do tego jest 10 cm dłuższy. Ale to też wydaje się być sprytna wędeczka. A tamtego GLoomisa znalazłem na stronce poświęconej połowom Peacock Bassa: http://www.peacockbassassociation.com/html/products_dir_peac ock_bass.htmlPoniżej link do Tidemastera St.Croix http://www.stcroixrods.com/rods/default2.asp?rodname=40& section=saltJak się zapatrujesz na stosowanie wędek przeznaczonych do połowów w morzu na śródlądziu?Pozdrawiam,P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Pytaj bardziej zaawansowanych, ja mam Visiona 3zona 10 stóp do linki 8 i jest to saltwater, jest ok, lepiej chyba uzbrojony niż słodkie odpowiedniki, na pewno solidniej, jest taki... bardziej heavy duty, dlatego kupiłbym saltwatera, na ebayu mozna wyrwać już za ok 120-150$, co wydaje sie być całkiem niezłą ceną jak za taki kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Witam, Zabieram glos ws castingu, choc nie lowilem w swoim zyciu za wiele ta metoda.Tak sie jednak sklada, ze mialem taka jerkowke travel. To byl BPS Ocean Travel. 210 cm 3 kawalki. 20 lbs (chyba).Do slidera 10 i Fatsa 10....pytajcie Remka, albo lepiej Gromita(jak pozegnalem sie z Castingiem, to on go przejal).Przymierzalem sie do St Croix 25 lbs - na 100 % sie nadaje, tamten Loomis....mysle ze srednio bedziesz mial ubaw lowiac normalne szczupaki (ponizej 80 cm) i lowiac na slidery. To po prostu bedzie POWER. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Znalazłem Tidemastera przecenionego u Cabelasa z 200$ na 120$ i nie wiem czy nie warto kupić.Sami zobaczcie: http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/product/standard -item.jsp?_DARGS=/cabelas/en/common/catalog/item-link.jsp_A& amp;_DAV=MainCatcat20166-cat601984&id=0004270315641a& ;navCount=18&podId=0004270&parentId=cat601984&ma sterpathid=&navAction=push&catalogCode=IG&rid=&a mp;parentType=index&indexId=cat601984&hasJS=true Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Bardzo proszę o radę - jaki kręciołek do tych traveli - low profile czy round? Niedługo Mikołaj przyjedzie a ja jeszcze listu nie napisałem...Pozdrawiam,P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Jestem posiadaczem TC70MF3. Jedyne co moge o nim powiedziec to - fantastyczna wedeczka. Co prawda nie ma takiej dynamiki jak premier typu FAST, ale i tą da sie lubić. Bardzo chętnie siegam po ten kij szczególnie zimą z racji powiększonych oraz cieniutkich przelotek. Polecam. Jeśli chodzi o młynek to ja bym chyba mierzył w CURADO 200/201D... w wersji preferowanej przez Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Ja nie polecałbym cabelasa - jak mówił mi peresada, ceny wysyłki mają z kosmosu, ja miałem problemy z zamówieniem (łuk bloczkowy), jak już w sklepie internetowym to raczej na basspro, choc tam nie widziałem 3składów.Polecam ebay, ja swojego łykne za 133$ jak dobrze pójdzie - zostało 7 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 A jako kołowrotek mamuszykowane curado 201 DPVz 20lb strenem, myslę ewentualnie nad dokupieniem tego z większym przełożeniem.Nie wiecie czy produkują curado 301?? (na lewą rękę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Nie wiecie czy produkują curado 301?? (na lewą rękę). JESZCZE nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 To kiedy miałby sie pojawić?? - jakieś wieści?? Czy to prawda że ma sie różnic tylko głębokością szpuli i przełożeniem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Mifku,Napisłabyś słowo o masie przynęt, którymi rzucałeś za pomocą Tidemastera. Podejrzewam, że 2oz z góry to jest lekkie niedoszacowanie natomiast zastanawiam się jak to wygląda w okolicy dolnej granicy. Z założenia potrzebuję mocnego kija nie tylko na szczupłe ale również chcę, żeby ten patyk towarzyszył mi w trakcie moich wycieczek w różne egzotyczne miejsca. Będę wdzięczny za informacje.Pozdrawiam,P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Dolny zakres to tak rozsadnie ok 10 gram. Jesli chodzi o gore. hymmm w systuacji kryzyzowej machalem tym Fatso 10 i JAKOS sobie radzil, ale nie bylo to super komfortowe. Myśle, że 2 oz swobodnie poradzi sobie do 70 gram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi