Przymierzam się do zakupu echo L. Elite-4, która ma wbudowany GPS. W ofercie Lowa są dostępne mapy topograficzne, oczywiście Polski brak:(.
Nasuwają mi się zatem pytania:
1. Czy Elite-4 obsługuje tylko mapy w formie wektorowej?
2. Jeśli odp. 1 jest negatywna, to... Czy mogę wgrać na kartę mapę satelitarną (np taką jak w załączniku, zgraną z Google earth) i nawigować (dodawać WP, ścieżki) na niej podczas działania echa. Jeśli tak, to jakim programem to konwertować?
Nie chcę mapy batymetrycznej tylko widok z góry na przykosy i wypłycenia. Do tego właśnie idealny jest obraz satelitarny.
Rozumiem, że to zwykły obraz, bez naniesionych współrzędnych, dlatego nie wiem jak się za to zabrać...
3. Jeśli natomiast można wgrać tylko wektorowe, to też prosiłbym o podpowiedź albo jakiegoś linka, jeśli ktoś już się to sprawą zajmował.
Mam zamiar wgrać odcinek Wisły od Siekierek do Konstancina, jeśli się mi uda, wrzucę na forum dzieło do dalszej propagacji:).
Pytanie
riverraid
Witam kolegów!
Przymierzam się do zakupu echo L. Elite-4, która ma wbudowany GPS. W ofercie Lowa są dostępne mapy topograficzne, oczywiście Polski brak:(.
Nasuwają mi się zatem pytania:
1. Czy Elite-4 obsługuje tylko mapy w formie wektorowej?
2. Jeśli odp. 1 jest negatywna, to... Czy mogę wgrać na kartę mapę satelitarną (np taką jak w załączniku, zgraną z Google earth) i nawigować (dodawać WP, ścieżki) na niej podczas działania echa. Jeśli tak, to jakim programem to konwertować?
Nie chcę mapy batymetrycznej tylko widok z góry na przykosy i wypłycenia. Do tego właśnie idealny jest obraz satelitarny.
Rozumiem, że to zwykły obraz, bez naniesionych współrzędnych, dlatego nie wiem jak się za to zabrać...
3. Jeśli natomiast można wgrać tylko wektorowe, to też prosiłbym o podpowiedź albo jakiegoś linka, jeśli ktoś już się to sprawą zajmował.
Mam zamiar wgrać odcinek Wisły od Siekierek do Konstancina, jeśli się mi uda, wrzucę na forum dzieło do dalszej propagacji:).
Mapa Wisły, 18 000pix po dłuższym boku:)
.
Top użytkownicy dla tego pytania
92
73
43
37
Popularne dni
20 Mar
26
16 Mar
24
19 Mar
21
18 Mar
20
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 92 odpowiedzi
leepek 73 odpowiedzi
lesiu7 43 odpowiedzi
nrt80 37 odpowiedzi
Popularne dni
20 Mar 2013
26 odpowiedzi
16 Mar 2013
24 odpowiedzi
19 Mar 2013
21 odpowiedzi
18 Mar 2013
20 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Dla tych, którzy chcą więcej od swego sprzętu: A tutaj krótki tekst (wstępniak?) do Reefmastera + niespodzianka dla chcących poćwiczyć mapy. https://sonaryimapy.blogspot.com/2021/03/oddaje-wam
tryt
Pokuszę się o małe podsumowanie tego, co już wiem, przerobiłem (dziękuję, Adam) i kilku osobom może pomóc, oraz tego, co znam na razie tylko teoretycznie, czyli mogę się mylić. Proszę o poprawianie mo
leepek
Chcieliście opis jak zrobić mapę, a więc po kolei. 1. Sciagnąć mapedit++ np stad - http://wheart.bofh.net.pl/?page=mep 2. Sciagnąć interesujące was mapy (skrypty) - http://wheart.bofh.net.pl/?page=s
Opublikowane grafiki
731 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi