Skocz do zawartości

Kompatybilność szpul Daiwy

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przeglądając stronę Japan Tackle natknąłem się na ciekawą informację. Szpule od kołowrotków Exist, Certate i Caldia Kix, pasują nawzajem do siebie. Jak wiemy kołowrotki z Japoni są bez zapasowych szpul. Aby dokupić szpulę, trzeba zapłacić około 100$. Wydaje mi się, że posiadając kołowrotek np. Certate, kupujemy w sklepie internetowym lub na allegro w Polsce kołowrotek Caldia za około 600 Pln i mamy nie tylko dwie zapasowe szpule do Certate ale jeszcze dodatkowy kręcioł za cenę samych szpul. Jeżeli się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu.

Pozdrawiam.

• 4 lata później...
  • 9 lat później...

Czy ktoś z Was orientuje się ws. kompatybilności szpul z Daiwa Regal LT (mam model 2500D), ewentulanie jakiś namiar na szpule zapasowe do Regala? Wiem już, że nie wszystkie niskobudżetowe LT będą pasowały, chyba ze względu na ilość łożysk, Regal ma 9+1, w tym bodajże dwa pod szpulą.

• 1 rok później...
  • 7 miesięcy temu...

Powinna pasować, idź do wędkarskiego i sprawdź . Ja tak zrobiłem z daiwą prorex VLT. Okazało się że praktycznie wszystkie szpule od modeli LT które sprawdzałem pasowały. Od Excelera do Caldii podejrzewam że też będzie pasować.

Edytowane przez mepps

• 3 miesiące temu...

Czesc.

Orientujecie sie Panowie czy sa jakies tansze alternatywy zakupu zapasowej szpuli do daiwa 16 certate?

Koszt nowej szpuli na jezyku to 132$ plus koszty wysylki, przy obecnych kursach dolara to 1/3 ceny nowego kolowrotka :(

Upatrzylem sobie taka szpulke

https://www.hedgehog-studio.co.jp/phone/product/3314

Bedzie pracowac ze wspomiana certate bez koniecznosci dokupowania dragknoba?

Moze znacie jeszcze tansze alternatywy??

Z gory dziekuje za odzew.

Arek

• 8 miesięcy temu...
  • 5 tygodni później...
  • 1 miesiąc temu...