bodzio Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Witam!Przeglądając stronę Japan Tackle natknąłem się na ciekawą informację. Szpule od kołowrotków Exist, Certate i Caldia Kix, pasują nawzajem do siebie. Jak wiemy kołowrotki z Japoni są bez zapasowych szpul. Aby dokupić szpulę, trzeba zapłacić około 100$. Wydaje mi się, że posiadając kołowrotek np. Certate, kupujemy w sklepie internetowym lub na allegro w Polsce kołowrotek Caldia za około 600 Pln i mamy nie tylko dwie zapasowe szpule do Certate ale jeszcze dodatkowy kręcioł za cenę samych szpul. Jeżeli się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Cześć,Pisaliśmy już o tym na początku roku przy okazji targów wędkarskich Na ryby http://jerkbait.pl/?p=72. Musisz tylko sprawdzić, które szpulki są kompatybilne między sobą. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Szpule z koncepcji Daiwy Real Four pasują na różne modele wykonane według tej koncepcji.Szpule z Certate pasują np? na Exista i nie ma problemu z nawijaniem linek, różnica jest w materiale z jakiego są wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeman Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 .......Jak wiemy kołowrotki z Japoni są bez zapasowych szpul.... Nieprawda !!!Kilka razy kupowałem kołowrotki z IchibanTackle.com i wszystkie miały zapasowe szpule. W Polsce kupiłem również kołowrotek Daiwa GS8 z zapasową szpulą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 To nie jest nie prawda, kołowrotki z niektórych serii np:Caldia, Certate, Exist są sprzedawane bez zapasowych szpul w japonii.Modele produkowane w poza Japonią są ze szpulami zapasowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 witam...Czy moglby ktos podac z jakich tanszych modeli daiw beda pasowac szpule do daiwy certate 4000?dzwonilem do fishingmart ale nie dostalem odpowiedzi..Z gory dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Do Bradii pasują z Caldii. Co do Ceraty - nie wiem, ale być może podobnie.Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 http://www.plat.co.jp/DAIWA-ima/RCS/RCS-Compatibility-Bait.h tmlhttp://www.plat.co.jp/DAIWA-ima/RCS/RCS-Spool.htmlhttp://www.plat.co.jp/DAIWA-ima/RCS/RCS2.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Do certatki pasuje z tierry osobiście sprawdzałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Czy ktoś z Was orientuje się ws. kompatybilności szpul z Daiwa Regal LT (mam model 2500D), ewentulanie jakiś namiar na szpule zapasowe do Regala? Wiem już, że nie wszystkie niskobudżetowe LT będą pasowały, chyba ze względu na ilość łożysk, Regal ma 9+1, w tym bodajże dwa pod szpulą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Troszkę odkopie temat.Szukam zapasowej szpuli do tego kołowrotka ze zdjecia i szczerze licze na fachową pomoc szanownego grona spinningistów z tego forum. Wysłane z mojego TA-1012 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Orientuje się ktoś, czy do Daiwa Caldia 2500A (kod producenta 10412-2520) pasowałaby szpula od Excelera 2500A (kod producenta 10415-250)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 (edytowane) Powinna pasować, idź do wędkarskiego i sprawdź . Ja tak zrobiłem z daiwą prorex VLT. Okazało się że praktycznie wszystkie szpule od modeli LT które sprawdzałem pasowały. Od Excelera do Caldii podejrzewam że też będzie pasować. Edytowane 10 Listopada 2021 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Jednak nie pasuje mimo, że wygląda bardzo podobnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Czesc.Orientujecie sie Panowie czy sa jakies tansze alternatywy zakupu zapasowej szpuli do daiwa 16 certate?Koszt nowej szpuli na jezyku to 132$ plus koszty wysylki, przy obecnych kursach dolara to 1/3 ceny nowego kolowrotka Upatrzylem sobie taka szpulke https://www.hedgehog-studio.co.jp/phone/product/3314 Bedzie pracowac ze wspomiana certate bez koniecznosci dokupowania dragknoba?Moze znacie jeszcze tansze alternatywy?? Z gory dziekuje za odzew.Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartasL2 Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 (edytowane) Witam, może nie w temacie ale rzuciło mi się kiedyś na forum w oczy zdjęcie szpul daiwa z serii LT gdzie były podane ich wymiary w mm, czy może ktoś to wrzucić? Edytowane 7 Marca 2022 przez BartasL2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 To zdjęcie szpul z wymiarami było w wątku o Fuego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartasL2 Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Dzięki wielkie już mam ????. A wszystkie lt mają taki sam wymiar szpul? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Z tego co pamietam to:2500 - 45mm3000 - 48mm4000 - 52mmWiększych i mniejszych rozmiarów nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterkid Opublikowano 30 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 WitamCzy ktoś orientuje się jaka szpulka będzie pasowała do daiwy theory 4000?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Stawiałbym na Lexę. Poniżej masz poglądowe zdjęca spodu szpuli i szpeju na pinionie, ale od 3000sh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Witam,Panowie jest jakaś tańsza alternatywa co do zapasowej szpuli do kołowrotków Certate LT 2500D i 3000CXH??? Czy tylko oryginały wchodzą w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 A lubisz hamulec w swojej Ceracie?Jeśli tak to nawet zamiennik będzie w podobnej cenieBo wszystko co tańsze będzie miało hamulec gorszej jakościPrzynajmniej tak we wcześniejszych Daiwach bywało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 17 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 Czy szpule RCS 2500 i RCS 2506 są kompatybilne z Certate 2013? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Tak są kompatybilne, 2506 jest płytka.Jej pojemność to 140m plecionki o przekroju PE0.6 lub żyłki o średnicy 0,21mm - 100m. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi