Skocz do zawartości

Kompatybilność szpul Daiwy

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Tak są kompatybilne, 2506 jest płytka.

Jej pojemność to 140m plecionki o przekroju PE0.6 lub żyłki o średnicy 0,21mm - 100m.

Dzięki! Podpytam od razu czy są jakieś przeciwskazania do używania korb od Daiwa LT? Sprawdzałem i gwint pasuje, korba siada pewnie.

Kombinuję sobie dodatkowy zestaw (dłuższa korba plus dodatkowa szpula) do sparowania tego kołowrotka z innym kijem i się waham czy to zadziała.

Nie ma. One są zwykle aluminiowe, także tylko kwestia rozmiaru. Chyba od 3000 zaczyna sie T-knob. Ja mam właściwie same Daiwy i w przypadku korb nic niepokojącego nie stwierdziłem. Inna kwestia ze szpulami, bo kombinują jak mogą ze spasowaniem.

Nie ma. One są zwykle aluminiowe, także tylko kwestia rozmiaru. Chyba od 3000 zaczyna sie T-knob. Ja mam właściwie same Daiwy i w przypadku korb nic niepokojącego nie stwierdziłem. Inna kwestia ze szpulami, bo kombinują jak mogą ze spasowaniem.

To jeszcze się upewnię. Korby od LT używasz z Daiwą z wcześniejszych wypustów (Real Four) bez kłopotu. Jak tak to super.

• 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

Witam, jestem tu nowy, i zielony. Po 20 latach wrocilem do spinningu, do moich starych wedek dokupilem nowe kolowrotki miedzy innymi Legalis LT 3000C. Chce do niego dokupic szpule zapasowa ale z mniejsza pojemnoscia. Mam pytanie czy z Legalisa LT 2500 bedzie pasowac szpula do 3000C?

Witam, jestem tu nowy, i zielony. Po 20 latach wrocilem do spinningu, do moich starych wedek dokupilem nowe kolowrotki miedzy innymi Legalis LT 3000C. Chce do niego dokupic szpule zapasowa ale z mniejsza pojemnoscia. Mam pytanie czy z Legalisa LT 2500 bedzie pasowac szpula do 3000C?

Nie

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...