Marcin70 Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 Hejka. Jaka tańsza szpula będzie pasowała do Ballistic EX LT 3000 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 Podejrzewam, że najtańsza będzie SLP na aliexpress. Tylko musisz zapytać, albo sprawdzić co Ci spasuje. Powinni odpowiedzieć. Są też szpulki na allegro, ale nie porównywałem cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 (edytowane) Coś takiego: https://www.mefistofishing.pl/daiwa-slpw-lt-type-spool-2-szpula-tunningowa-p-2424.html https://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/52153/cPath/2174_2652_3313_5184/optional-parts/daiwa-slp-works-slpw-lt-type-alpha-spool-3000s-gold.html Trochę droga. Edytowane 20 Lutego 2023 przez Marcin70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 Tak są kompatybilne, 2506 jest płytka.Jej pojemność to 140m plecionki o przekroju PE0.6 lub żyłki o średnicy 0,21mm - 100m. Dzięki! Podpytam od razu czy są jakieś przeciwskazania do używania korb od Daiwa LT? Sprawdzałem i gwint pasuje, korba siada pewnie.Kombinuję sobie dodatkowy zestaw (dłuższa korba plus dodatkowa szpula) do sparowania tego kołowrotka z innym kijem i się waham czy to zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Nie ma. One są zwykle aluminiowe, także tylko kwestia rozmiaru. Chyba od 3000 zaczyna sie T-knob. Ja mam właściwie same Daiwy i w przypadku korb nic niepokojącego nie stwierdziłem. Inna kwestia ze szpulami, bo kombinują jak mogą ze spasowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Nie ma. One są zwykle aluminiowe, także tylko kwestia rozmiaru. Chyba od 3000 zaczyna sie T-knob. Ja mam właściwie same Daiwy i w przypadku korb nic niepokojącego nie stwierdziłem. Inna kwestia ze szpulami, bo kombinują jak mogą ze spasowaniem.To jeszcze się upewnię. Korby od LT używasz z Daiwą z wcześniejszych wypustów (Real Four) bez kłopotu. Jak tak to super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Takie i takie. Mam kilka LT i R4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Takie i takie. Mam kilka LT i R4.Dzięki bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Korby wkręcane od Daiwy mają taki sam gwint, tu już sobie nie pozwalają, jak ze szpulami. Wczłapię się do pracowni, to sprawdzę i dam znać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grey Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Witam. Proszę o podpowiedź , czy szpulka z Daiwa Exceler 1000 LT będzie pasowała do starego modelu Exceler- X 1000??? Proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 24 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 Witam, posiadam młynek Daiwa Exist LT 2500 XH z ostatniego wypustu. Orientuje się z jakich kołowrotków Daiwy mogę dopasować zapasową szpulę, czy w grę wchodzi tylko dedykowana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2024 Ktoś się orientuje z jakiej Daiwy pasuje szpula do Legalis LT ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 29 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2024 @TomekSudety Pasuje od Exceler LT. @grey nie będzie pasowała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 30 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2024 Dziękuję ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafii Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2024 Witam, jestem tu nowy, i zielony. Po 20 latach wrocilem do spinningu, do moich starych wedek dokupilem nowe kolowrotki miedzy innymi Legalis LT 3000C. Chce do niego dokupic szpule zapasowa ale z mniejsza pojemnoscia. Mam pytanie czy z Legalisa LT 2500 bedzie pasowac szpula do 3000C? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2024 Witam, jestem tu nowy, i zielony. Po 20 latach wrocilem do spinningu, do moich starych wedek dokupilem nowe kolowrotki miedzy innymi Legalis LT 3000C. Chce do niego dokupic szpule zapasowa ale z mniejsza pojemnoscia. Mam pytanie czy z Legalisa LT 2500 bedzie pasowac szpula do 3000C?Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafii Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2024 Dzieki, zadajac to pytanie sugerowalem sie tym ze legalis 3000C i 2500 maja taki sam korpus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2024 Ale rotor i szpule mają inne wymiary. Do 3000D-C podejdą szpulki od 3000D 3000D-Cxh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr00 Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2024 Wie ktoś może które szpule pasują do Excelera 23 ? Od nowej Caldi MQ albo Ballistica będzie pasowała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurkan Opublikowano 24 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2024 Witam,jaka szpulka na zapas do lexy 4000 / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gelo Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Witam, Daiwa tatula Lt 2023 kupiona u chinczyka ,czy orientuje sie ktos od jakiego innego modelu bedzie pasowala szpula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2024 (edytowane) Również szukam szpuli lub zamiennika do Daiwa Tatula 23' FC LT. Ciężki temat póki co w eurokoł, jedynie import z Japonii co średnio wychodzi cenowo. Edytowane 30 Sierpnia 2024 przez Biesan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 1 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2024 Podpowiecie czy gdzieś poza plat.co.jp można kupić pokrętło do szpuli, drag konb do modelu caldia 21 lub 18 rok model 2500 ewentualnie Luvias. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 1 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2024 Podpowiecie czy gdzieś poza plat.co.jp można kupić pokrętło do szpuli, drag konb do modelu caldia 21 lub 18 rok model 2500 ewentualnie Luvias.Spytaj w naszym max-fishu lub u mefiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 Czy szpule w kołowrotkach Daiwa 23 Airity z serii LT 2500S i SF2500SS-H-QD będą zamienne? Obie szpule mają średnicę 45 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi