PaNeK Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Witam, potrzebuję stojak na wędki lub opcjonalnie jeśli ktoś ju?ź coś takiego wymyślił - wędki i kołowrotki, niestety jestem bardzo ograniczony gabarytowo, mogę zagospodarować w tym celu miejsce o szerokości 50 i głębokości 35cm zabudowane z 3 stron.Mo?źe ma ktoś jakiś fajny patent na taki mniejszy stojak lub radzicie sobie w inny spos?łb na przykład gospodarując powierzchnię pod sufitem? (chodzi mi tu o zdjęcie poglądowe konstrukcji kt?łrą będę m?łgł z grubsza skopiować na stolarni)Chętnie zobaczę wszelkie wasze pomysły kt?łre mogły by mnie natchnąć Pozdrawiam, Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Jakiś czas temu był wątek poświęcony takim rozwiązaniom. Chyba Pitt proponował całkiem fajne rozwiązanie, z klamerkami w szafie. Nie mam dziś czasu, ale jak dobrze poszukasz to znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Witam, potrzebuję stojak na wędki lub opcjonalnie jeśli ktoś ju?ź coś takiego wymyślił - wędki i kołowrotki, niestety jestem bardzo ograniczony gabarytowo, na upartego jak nie masz kijow surfcastingowych to glebokosc szafki jest jedynie determinowana szerokoscia kolowrotkow.Po lewej stronie mam najnizsza polke na wysokosci okolo 1.6m (by 3m spinning weszedl jak masz krotsze kije moze byc nizej) i do wysokosci sufitu sa tam w sumie 3 polki. Po prawej stronie najnizsza polka jest na wysokosci blisko 2m by wchodzily poskladane surfcastingi, karpiowki itp.na polkach leza kolowrotki zapasowe szpule i inne takie.uchwyt na wedki jest zrobiony z duktu wentylacyjnego plastikowego (prostokatny ksztalt bodaj 15x10cm?) wycialem w nim brzeszczotem kwadratowe okienka na wedki pozniej do srodka wsadzilem gabke z materaca i nacialem ja wzdluz nozem - wedki wciskaja sie w gabke i nie ma szansy by wypadly moja szafka ma okolo 120-130cm szerkosci i okolo 25cm glebokosci (przy czym sam uchwyt ma okolo 14-15cm i szafka jest szersza tylko po to by dopasowac sie szerokoscia do polek na scianie obok) i teraz mam w niej okolo 12 kolowrotkow i blisko 20 wedek a miejsca dalej jest sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Fajny patent z przerobieniem kanału wentylacyjnego na uchwyt.Muszę sam spr?łbować bo na razie kije stoją w starym koszu na bieliznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Witaj Karol. Rzeczywiscie miejsca jest malo do zagospodarowania.O ile wedki mam rozmieszczone inaczej niz pytasz, tomoze zainteresuje Cie odnosnie kołowrotkow.W moim przypadku trzy ,, szyny ,, ze smietnika.Podejrzewam ze zdolny stolarz Ci w moment zlozy.Odpowiedni rozstaw na stopke kołowrotka i wystarczy przykrecic czy wlozyc w kolki w scianie. Wysokosc trzech ,, połek ,, 50cm szerokosc ok 40cm. Ocen sam. Dla mnie wygodnie i funkconalnie. Dodatkowo masz fajne sprzety do zbierania kurzu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Marcel fajny patent, ale coś jednemu Stradicowi korbkę wcięło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Aj wy zawsze wszystko dojrzycie...Masz racje jednej korby brak, ale czekamy, czekamy...ma dojechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Ale to nie przeszkodziło mu w niczym i ?źyłkę nawet bez kobry nawinął To jest prawdziwe niezawodne Shimano! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Siłą persfazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Ale to nie przeszkodziło mu w niczym i ?źyłkę nawet bez kobry nawinął To jest prawdziwe niezawodne Shimano! No ba !!!Japonska mysl techniczna jescze nie jednego zaskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Witaj Karol. Rzeczywiscie miejsca jest malo do zagospodarowania.O ile wedki mam rozmieszczone inaczej niz pytasz, tomoze zainteresuje Cie odnosnie kołowrotkow.W moim przypadku trzy ,, szyny ,, ze smietnika.Podejrzewam ze zdolny stolarz Ci w moment zlozy.Odpowiedni rozstaw na stopke kołowrotka i wystarczy przykrecic czy wlozyc w kolki w scianie. Wysokosc trzech ,, polek ,, 50cm szerokosc ok 40cm. Ocen sam. Dla mnie wygodnie i funkconalnie. Dodatkowo masz fajne sprzety do zbierania kurzu . Te dolne ładnie się uwędziły ale g?łrne to jeszcze im brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Mo?źe byłego mojego GT jeszcze tam nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Dzięki Marcel, podoba mi się to rozwiązanie. Wygrzebałem z googla taki stojak więc będę planował coś w ten deseń, a nad stojakiem zrobię sobie p?łłkę ,,widełki na kołowrotki, pewnie z miesiąc poczekam zanim się doczekam, ale jak ju?ź będę miał to porobię zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Mo?źe byłego mojego GT jeszcze tam nie ma. hmmm. Andrzej - lewy dolny rog. Napisze tak - Masmix jak to nazwał @hasior Ma dozywocie u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 A m?łwiłem, ?źe MasMix . Z tym do?źywociem to nie dawaj słowa, te?ź tak m?łwiłem. A Stellki czekaja a to juz masełko a nie jakiś mix z margaryną. A wracając do tematu - tu ma kolega fajne i niedrogie: http://www.multiplikator.pl/forum/index.php?topic=7326.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Na kołowrotki to najlepsze miejsce jest w szafce, spakowane w pudełka czekają na wyjście nad wodę. Karolu w Nomi wytną Ci płytę na wymiar taki jak chcesz za niedu?źe pieniądze, Kupisz pare konfirment?łw i skręcisz do kupy. 1m2 płyty to 20-40 zł w zale?źności od grubości i okleiny.Sam teraz robię szafę do zabudowy a wcześniej zrobiłem szafkę pod akwarium i nikt nie zauwa?źył,ze to m?łj produkt.Do tej z fotki doło?źyłbym cienka piankę lub podobny materiał tak by blank nie dotykał bezpośrednio MDFu, oraz dał oczka na dole by stały(wędki) prosto a nie pod kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Dzięki za podpowiedź, ale materiał i stolarnie w kt?łrej mogę majstrować ju?ź mam, a nawet stolarza (tatę) gotowego rzucić się z pomocą w razie potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 http://imageshack.us/g/703/dsc01462mp.jpg/Taki stojak ma mniej jak 50cm długości. Mo?źna go zło?źyć, dać k?łłka albo na 2 części i do ściany np. Mieszczą się wędki z kołowrotkami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 To mo?źe jeszcze coś takiego. Tutaj akurat wersja pozioma ale myślę, ?źe mo?źna przy odrobinie przer?łbki zastosować jako rozwiązanie pionowe. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Jak stolarz brał wymiary pod zabudowę przedpkoju ,wychyliłem się dyskretnie ze swoimi potrzebami.Żona spojjrzała bykiem i postukała sie w czoło ,ale uległa. Teraz jak jej pokazałem pokazałem patent Marcela to spojrzała na mnie z politowaniem i znowu się postukała.Pomyślałem , dzięcioł.Ale zaraz pokazała na paluchem na minitor i rzekła ,zobacz ten biały na samej g?łrze taki jak tw?łj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 HAHA! No nie m?łw ?źe w swoim te?ź nie masz korby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Jak stolarz brał wymiary pod zabudowę przedpkoju ,wychyliłem się dyskretnie ze swoimi potrzebami.Żona spojjrzała bykiem i postukała sie w czoło ,ale uległa. Teraz jak jej pokazałem pokazałem patent Marcela to spojrzała na mnie z politowaniem i znowu się postukała.Pomyślałem , dzięcioł.Ale zaraz pokazała na paluchem na minitor i rzekła ,zobacz ten biały na samej g?łrze taki jak tw?łj nie wiem Panowie czy to ja nie umiem sie ugiac czy wy klekacie (bo ja po rozwodzie bynajmniej nie przez ryby), ale jak slysze zona costam to mi sie plachta przed oczami robi....Jakbym trzymal zamarynowanego sasiada na balkonie to inna sprawa, ale te pare patykow i wyjscicie raz w tygodniu bez smyczy na ryby? No chyba, ze zona placi za wszystko wtedy inny temat... sorki za oftopa spowodowanego ciepla woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 @goral,fakt jest to trochę irytujące,ale z drugiej strony gdyby nie ta moja lepsza poł?łwka kt?łra panuje nad moimi wędkarskimi zakupami to bym suchy chleb jadł i nad Wisłą mieszkał ze wszystkimi moimi przynętami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 no a co to za problem? ;PPonoc jest na dobre i zle w biedzie i dostatku Pozatym jak chleba samego poje bedzie zgrabniejsza (nie sugeruje ze ktokolwiek nie jest) same plusy.... Dobra lekko zmienilem poprzedni wpis dla porzadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Ma ktoś stojak na wędki, który udaje mebel salonowy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi