Skocz do zawartości

Stojak na wędki / i opcjonalnie kołowrotki

PaNeK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebuję stojak na wędki lub opcjonalnie

jeśli ktoś ju?ź coś takiego wymyślił - wędki i kołowrotki, niestety jestem bardzo ograniczony gabarytowo,

mogę zagospodarować w tym celu miejsce o szerokości 50 i głębokości 35cm zabudowane z 3 stron.

Mo?źe ma ktoś jakiś fajny patent na taki mniejszy stojak

lub radzicie sobie w inny spos?łb na przykład gospodarując powierzchnię pod sufitem? :D

(chodzi mi tu o zdjęcie poglądowe konstrukcji kt?łrą będę m?łgł z grubsza skopiować na stolarni)

Chętnie zobaczę wszelkie wasze pomysły kt?łre mogły by mnie natchnąć :mellow:

Pozdrawiam, Karol

Witam, potrzebuję stojak na wędki lub opcjonalnie

jeśli ktoś ju?ź coś takiego wymyślił - wędki i kołowrotki, niestety jestem bardzo ograniczony gabarytowo,

https://lh6.googleusercontent.com/-cUmZwhlvUlg/SzPJNDCaJEI/AAAAAAAAAwA/rLjIfPvvVqY/s576/PC240772.JPG

na upartego jak nie masz kijow surfcastingowych to glebokosc szafki jest jedynie determinowana szerokoscia kolowrotkow.

Po lewej stronie mam najnizsza polke na wysokosci okolo 1.6m (by 3m spinning weszedl jak masz krotsze kije moze byc nizej) i do wysokosci sufitu sa tam w sumie 3 polki. Po prawej stronie najnizsza polka jest na wysokosci blisko 2m by wchodzily poskladane surfcastingi, karpiowki itp.

na polkach leza kolowrotki zapasowe szpule i inne takie.

uchwyt na wedki jest zrobiony z duktu wentylacyjnego plastikowego (prostokatny ksztalt bodaj 15x10cm?) wycialem w nim brzeszczotem kwadratowe okienka na wedki pozniej do srodka wsadzilem gabke z materaca i nacialem ja wzdluz nozem - wedki wciskaja sie w gabke i nie ma szansy by wypadly moja szafka ma okolo 120-130cm szerkosci i okolo 25cm glebokosci (przy czym sam uchwyt ma okolo 14-15cm i szafka jest szersza tylko po to by dopasowac sie szerokoscia do polek na scianie obok) i teraz mam w niej okolo 12 kolowrotkow i blisko 20 wedek a miejsca dalej jest sporo

Witaj Karol.

Rzeczywiscie miejsca jest malo do zagospodarowania.

O ile wedki mam rozmieszczone inaczej niz pytasz, to

moze zainteresuje Cie odnosnie kołowrotkow.

W moim przypadku trzy ,, szyny ,, ze smietnika.

Podejrzewam ze zdolny stolarz Ci w moment zlozy.

Odpowiedni rozstaw na stopke kołowrotka i wystarczy przykrecic czy wlozyc w kolki w scianie. Wysokosc trzech ,, połek ,, 50cm szerokosc ok 40cm.

Ocen sam. Dla mnie wygodnie i funkconalnie. Dodatkowo masz fajne sprzety do zbierania kurzu :mellow:

.

post-458-1348916667,9993_thumb.jpg

Witaj Karol.

Rzeczywiscie miejsca jest malo do zagospodarowania.

O ile wedki mam rozmieszczone inaczej niz pytasz, to

moze zainteresuje Cie odnosnie kołowrotkow.

W moim przypadku trzy ,, szyny ,, ze smietnika.

Podejrzewam ze zdolny stolarz Ci w moment zlozy.

Odpowiedni rozstaw na stopke kołowrotka i wystarczy przykrecic czy wlozyc w kolki w scianie. Wysokosc trzech ,, polek ,, 50cm szerokosc ok 40cm.

Ocen sam. Dla mnie wygodnie i funkconalnie. Dodatkowo masz fajne sprzety do zbierania kurzu :mellow:

.

Te dolne ładnie się uwędziły ale g?łrne to jeszcze im brakuje

:mellow:

Dzięki Marcel, podoba mi się to rozwiązanie.

Wygrzebałem z googla taki stojak

http://img62.imageshack.us/img62/2495/img5579pd.jpg

więc będę planował coś w ten deseń, a nad stojakiem zrobię sobie p?łłkę ,,widełki na kołowrotki,

pewnie z miesiąc poczekam zanim się doczekam, ale jak ju?ź będę miał to porobię zdjęcia

Na kołowrotki to najlepsze miejsce jest w szafce, spakowane w pudełka czekają na wyjście nad wodę. Karolu w Nomi wytną Ci płytę na wymiar taki jak chcesz za niedu?źe pieniądze, Kupisz pare konfirment?łw i skręcisz do kupy. 1m2 płyty to 20-40 zł w zale?źności od grubości i okleiny.Sam teraz robię szafę do zabudowy a wcześniej zrobiłem szafkę pod akwarium i nikt nie zauwa?źył,ze to m?łj produkt.Do tej z fotki doło?źyłbym cienka piankę lub podobny materiał tak by blank nie dotykał bezpośrednio MDFu, oraz dał oczka na dole by stały(wędki) prosto a nie pod kątem.

Jak stolarz brał wymiary pod zabudowę przedpkoju ,wychyliłem się dyskretnie ze swoimi potrzebami.Żona spojjrzała bykiem i postukała sie w czoło ,ale uległa. :mellow:

Teraz jak jej pokazałem pokazałem patent Marcela to spojrzała na mnie z politowaniem i znowu się postukała.Pomyślałem , dzięcioł.Ale zaraz pokazała na paluchem na minitor i rzekła ,zobacz ten biały na samej g?łrze taki jak tw?łj :lol:

Jak stolarz brał wymiary pod zabudowę przedpkoju ,wychyliłem się dyskretnie ze swoimi potrzebami.Żona spojjrzała bykiem i postukała sie w czoło ,ale uległa. :mellow:

Teraz jak jej pokazałem pokazałem patent Marcela to spojrzała na mnie z politowaniem i znowu się postukała.Pomyślałem , dzięcioł.Ale zaraz pokazała na paluchem na minitor i rzekła ,zobacz ten biały na samej g?łrze taki jak tw?łj :lol:

nie wiem Panowie czy to ja nie umiem sie ugiac czy wy klekacie (bo ja po rozwodzie bynajmniej nie przez ryby), ale jak slysze zona costam to mi sie plachta przed oczami robi....

Jakbym trzymal zamarynowanego sasiada na balkonie to inna sprawa, ale te pare patykow i wyjscicie raz w tygodniu bez smyczy na ryby?

No chyba, ze zona placi za wszystko wtedy inny temat...

sorki za oftopa spowodowanego ciepla woda

• 6 lat później...