huligan77 Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Panowie, Będę kupował piłę ukośną z posuwem.Będzie służyć mi do użytku domowego kilka razy w roku tak więc ma to być coś tańszego ale też nie chcę niby oszczędzić i się wko... przy robocie.Jeśli ktoś się zna i może pomóc to proszę o sugestie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 (edytowane) Metabo KGS 254M bardzo fajna opcja do domowego użytku. Ma bardzo dużo pozytywnych opinii. Cena przystępna. Parametry cięcia w tej klasie cenowej niszczą konkurencję.Mam, używam i polecam.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 18 Marca 2019 przez MarCinFin 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 A jeśli coś jeszcze bardziej budżetowego to może Eienhell. Jakiś czas temu się przymierzałem do zakupu (ostatecznie zrezygnowałem), wtedy macałem w marketach różne chińszczyzny i czerwone einhelle sprawiały dosyć solidne wrażenie. Sztywna konstrukcja posuwu w przeciwieństwie do tej całej tandety marketowej. Jakby sprawdziłą się w praktyce tego nie wiem. Ale mam inne narzędzia tej firmy i generalnie do użytku domowego daje radę.Ale sam chętnie wybrałbym Metabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Zdecydowanie Metabo, nawet gdyby miała być trochę używana to i tak Metabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Metabo KGS 254M bardzo fajna opcja do domowego użytku. Ma bardzo dużo pozytywnych opini. Cena przystępna. Parametry cięcia w tej klasie cenowej niszczą konkurencję.Mam, używam i polecam. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaMasz? Już nigdy u Ciebie w domu nie powiem ..."dam sobie rękę obciąć"...! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Taką piłą nie przetniesz niczego wzdłuż, tak że zastanów się jeszcze czy nie zwykła pila stołowa ze stabilnym przymiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 18 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Taką piłą nie przetniesz niczego wzdłuż, tak że zastanów się jeszcze czy nie zwykła pila stołowa ze stabilnym przymiarem.A tą zwykłą stołową dotnę precyzyjnie listwy przypodłogowe? ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Dotniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 A tą zwykłą stołową dotnę precyzyjnie listwy przypodłogowe? Z ukosowaniem to tak nieszczególnie może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Od kilku miesięcy kompletuję warsztat (taki przydomowy) i pierwszych kilka tygodni spędziłem na czytaniu, porównywaniu i oglądaniu w sklepach. Na początku też myślałem o pile stołowe ale ostatecznie wybrałem: -) ukośnicę metabo KGS 254M -) pilarko - zagłębiarka Scheppach PL55 + szyna (zastępuje mi piłę stołową do cięcia formatowego) Wymienione piły pozwalają mi ogarnąć wszystko co potrzebuję na obecna chwilę a muszę powiedzieć, że trochę działam w warsztacie. Do zagospodarowania mam 25 m2 pod warsztat i sprzęt wędkarski. Wkrętarka, wiertarka i młot udarowy:-) wkrętarka HITACHI DS18DJL 18V 2.5Ah (mam jeszcze starego niebieskiego Boscha , ale już bateria padła)-) mała wiertarka do drewna PSB 500 RE BOSCH -) mocniejszy sprzęt z udarem 59GP501 GRAPHITE PRO Szlifierka kątowa Bosch GWS 22-230 JH 2200W W planach wycinarka i frezarka. W ogrodzie rządzić będzie samobieżna kosiareczka Tonino Lamborghini (w końcu mam swoje własne lambo z uchwytem na piwerko P.S. Do jednego muszę się przyznać, że cierpi na tym wędkarstwo, mniej do wydania. Muszę zadowolić się tylko drobnicą. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 (mam jeszcze starego niebieskiego Boscha , ale już bateria padła)I tu warto wspomnieć, że są firmy które skutecznie regenerują/naprawiaja stare akumulatory w narzędziach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 (mam jeszcze starego niebieskiego Boscha , ale już bateria padła)I tu warto wspomnieć, że są firmy które skutecznie regenerują/naprawiaja stare akumulatory w narzędziach....aaaaaallllle ....f jakim sensie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Metabo 254 używam w pracy codziennie. Tak samo wkrętarki Bs18 i młotka Kha 18 . Moim zdaniem dobry sprzęt za przyzwoite pieniądze z 3 letnia gwarancją nawet na baterię po rejestracji sprzętu na stronie. Baterie od 150 zł nowe z 3 letnią gwarancją. Od 7 lat jadę na Metabo , daje radę , mogę polecić. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 ...aaaaaallllle ....f jakim sensie ? A np takie cuś, pierwsze z brzegu z Googlehttps://gtxservice.pl/uslugi.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 A np takie cuś, pierwsze z brzegu z Googlehttps://gtxservice.pl/uslugi.htmlA regeneruj , twój wybór . Ale że ktoś zrobi podobnie jak fabryka[emoji1787][emoji1787][emoji1787]. Ale taniej o parę groszy. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 A np takie cuś, pierwsze z brzegu z Googlehttps://gtxservice.pl/uslugi.html..czyli wymiana ogniw - rozumie......."regeneracja" trochę myli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 (edytowane) ...popytałem na Wolumenie i skórka nie warta wyprawki.Pistoletowe Makity czy Bosch-e można dostać za ca 400 zł. Dwie baterie i sprzęt na gwarancji. Edytowane 18 Marca 2019 przez bob74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 ..czyli wymiana ogniw - rozumie......."regeneracja" trochę myli No przecież nie na ogniw fabryczne. Także regeneracja. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 (edytowane) ..ja do swoich gratów oryginały wymieniłem rok temu na takie "chinczyki"https://www.ebay.co.uk/itm/2x-New-18V-3-0Ah-DE9098-Battery-For-Dewalt-Cordless-Drill-DC9096-DE9095-DC725-UK/132582183234?epid=16028935544&hash=item1ede839142:g:Oa8AAOSwLtBcc0id - póki co jest ok edit; zaczepy tylko nie powalają trwałością Edytowane 18 Marca 2019 przez lexi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Od kilku miesięcy kompletuję warsztat (taki przydomowy) i pierwszych kilka tygodni spędziłem na czytaniu, porównywaniu i oglądaniu w sklepach. Na początku też myślałem o pile stołowe ale ostatecznie wybrałem: -) ukośnicę metabo KGS 254M -) pilarko - zagłębiarka Scheppach PL55 + szyna (zastępuje mi piłę stołową do cięcia formatowego) Wymienione piły pozwalają mi ogarnąć wszystko co potrzebuję na obecna chwilę a muszę powiedzieć, że trochę działam w warsztacie. Do zagospodarowania mam 25 m2 pod warsztat i sprzęt wędkarski. Wkrętarka, wiertarka i młot udarowy:-) wkrętarka HITACHI DS18DJL 18V 2.5Ah (mam jeszcze starego niebieskiego Boscha , ale już bateria padła)-) mała wiertarka do drewna PSB 500 RE BOSCH -) mocniejszy sprzęt z udarem 59GP501 GRAPHITE PRO Szlifierka kątowa Bosch GWS 22-230 JH 2200W W planach wycinarka i frezarka. W ogrodzie rządzić będzie samobieżna kosiareczka Tonino Lamborghini (w końcu mam swoje własne lambo z uchwytem na piwerko P.S. Do jednego muszę się przyznać, że cierpi na tym wędkarstwo, mniej do wydania. Muszę zadowolić się tylko drobnicą. Jak myślisz o frezarce to mam taką i jestem bardziej jak zadowolony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinDoktor Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Do domowych zastosowań wybrałem Metabo KGS 305 i jestem zadowolony z wyboru...Posiadam od roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLnK Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Kupiłem w promocji zestaw einhella, szlifierkę, pilarkę i wiertarkę (1400W) za smieszną cenę 350zł. Nie będę się rozpisywał jaki to majster jestem bo nie jestem, ale trochę wykończeniówki u siebie zrobiłem i na prawdę byłem zaskoczony pozytywnie. Wiertarkę zajeżdżałem ostro bo i nawet klej mieszałem jak trzeba było, nic się z nią nie dzieje. Pilarka też w dupe dostała bo całe poddasze nią skończyłem i jeszcze w koło domu duperele (wymieniłem tylko tarczę na bosha), śmiga jak nowa a płyty tnie jak skalpel. Najgorzej chyba oceniam szlifierkę chodź unikam tego sprzętu jak mogę, nie ma tzw. powolnego startu i trzeba mieć dużą łapę albo twarde jaja żeby komfortowo tym operować. Reasumując, jak masz raz w roku deske uciąć to po cholerę ci zacny sprzęt, chyba tylko po to żeby sąsiadowi gul skakał z zazdrości. Zaoszczędziłem tyle na robociźnie, że śmiech nawet porównywać... Listwy też położyłem sam i oczywiście wywiad zrobiony w sklepie, zacny pan oczywiście wskazał na ukośnicę po czym z braku funduszu skończyło się na porządnym korytku i grzbietnicy stanleya i za 89zł poleciałem wszystkie pokoje. Cięcia ładne bez szarpania i krzywizny, położony akryl i git, żona siedzi jak w pałacu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 ...za tzw.wolny start, częściej regulację obrotów trzeba zapłacić. Z obecnie dostępnych sprzętów tego typu to AEG można dostać w dobrej cenie a i sprzęt trwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Jeśli do zastosowań domowych i multi materiałów szukał bym evolution r255 lub 210. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLnK Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 (edytowane) Jeśli do zastosowań domowych i multi materiałów szukał bym evolution r255 lub 210.o panie, jak ty ukośnicę za 1600zł do prac domowych polecasz to aż się boję czego używasz profesjonalnie działko Gaussa ? .... w takim razie wstydzę się za swój post Edytowane 20 Marca 2019 przez PLnK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi