danek Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Witajcie, w związku z planem zakupienia takiego ustrojstwa , mam pytanie jakiej marki i co byście polecili . Nie ukrywam że, chciał bym głośniki mieć w suficie- czy to dobre rozwiązanie ? Pomieszczenie ma około 40 m Podzielcie się swoimi doświadczeniami PozdrawiamDanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 (edytowane) Jaki budżet to po pierwsze.Jaki rodzaj muzyki czy tylko do filmu ? Edytowane 19 Marca 2019 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 O jakie 2 tys. Do muzyki i filmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katystopej Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Zapomnij. 3 tyg temu przechodziłem ze stereo na kino, budżetowo ale z głową, apli denona avr-x250bt bez wifi i autokonfigu, nie potrzebne mi zupełnie, zestaw kolumn stx kd-200 z subem s-200, razem 2700. Taniej się nie da, kolumny w tej cenie to poziom przynajmniej tagi 606, tylko składane w Polsce od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 (edytowane) Zapomnij. 3 tyg temu przechodziłem ze stereo na kino, budżetowo ale z głową, apli denona avr-x250bt bez wifi i autokonfigu, nie potrzebne mi zupełnie, zestaw kolumn stx kd-200 z subem s-200, razem 2700. Taniej się nie da, kolumny w tej cenie to poziom przynajmniej tagi 606, tylko składane w Polsce od podstaw.Też potrzebuje niedrogi ampli ale z wi-fi do jamo 606. Znajdę coś godnego do 1400 zł ?Może być 5.1 . Edytowane 20 Marca 2019 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katystopej Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 (edytowane) Z wifi masz denona x550bt, jak dobrze poszukasz to i avr-x1400h, yamahe rx-v481, podstawowe onkyo. Wifi do tidala, spotifi etc potrzebujesz ? Ja akurat z tego nie korzystam, to bez sensu była dopłata, a sekcja przedwzmacniacza i końcówek mocy jest taka sama jak w x550. Edytowane 20 Marca 2019 przez katystopej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Ja ostatnio kupiłem soundbar samsung hw-ms650... Gra to głosno i ładnie... Ma wifi i inne BT.... można dokupić suba.... Nie jest to 5.1 ani jego namiastka ale mi wystarcza... I tak filmów nie oglądam głośno aby poczuć surround na skórze... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Z wifi masz denona x550bt, jak dobrze poszukasz to i avr-x1400h, yamahe rx-v481, podstawowe onkyo. Wifi do tidala, spotifi etc potrzebujesz ? Ja akurat z tego nie korzystam, to bez sensu była dopłata, a sekcja przedwzmacniacza i końcówek mocy jest taka sama jak w x550.Denon X550BT jest bez WIFi niestety.WiFi po to aby było - pewnie się przyda. Z tego co widze to RX-V485 jest tym czego szukam ale to 1800 zł. Kupie po taniości pewnie 550BT albo ta Yamahę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Ja ostatnio kupiłem soundbar samsung hw-ms650... Gra to głosno i ładnie... Ma wifi i inne BT.... można dokupić suba.... Nie jest to 5.1 ani jego namiastka ale mi wystarcza... I tak filmów nie oglądam głośno aby poczuć surround na skórze... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaJest głośno i głośno Sounbara za 1400 bankowo nie kupię - tylko wygląd na plus i mało miejsca zajmuje. . Taki X550BT tańszy i dużo bardziej wypasiony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 A to już zależy co z tego wypasu się wykorzysta.... U mnie łączy się z tv samsung... Działa na jednym pilocie. Do tego telefon ze Spotify etc... Jeden kabel zasilający.... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 20 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Dzięi panowie, muszę to co powyżej na spokojnie ogarnąć, mam kilka pytań - ale dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Jako niereformowalny użytkownik monochromatycznej komóry w postaci Nokii 6310i nie powinienem się rozpisywać zapewne w tym ( i nie tylko w tym ) wątku elektronicznym ogólnie rzecz biorąc , ale - no właśnie . Jakieś sześć lat temu , podczas grubego i kompleksowego remontu mieszkania , w wyniku którego ściany niektóre istnieć przestały a inne podniosły się znikąd , w living roomie ( a niech zabrzmi to gustownie ) przygotowałem byłem sobie rozprowadzenia pod system 5.1 . To znaczy od miejsca przewidzianego na wiszące TV pod podłogą i w ścianach poprowadzone zostały kable i wyjścia na głośniki kierunkowe ( czy jak tam zwał ...) , tzn. prawy/lewy przód i tył . I co ? I nic . Do dzisiaj najlepiej sprawuje się zestaw stereo obsługujący dekoder nc+ , w postaci Yamahy Pianocraft MCR-840 . I to bez woofera jakby co . Dźwięk czysty i klarowny , basy do efektów filmowych i muzy z tv/cd/dekodera/MP3 bardziej niż zadowalające . Efektów przestrzennych nie szukam póki co . Ale inna sprawa , że niereformowalny nieco jestem - to fakt . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katystopej Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Malina, też myślałem że stereo mi wystarcza do filmów, teraz wiem, że kluczem do sukcesu jest subwoofer, oglądam niektóre filmy kolejny raz, ale za razem pierwszy raz na kinie, i pojawiają się dźwięki których nigdy nie byłą włącznie z bardzo niskimi częstotliwościami, parę dni temu oglądaliśmy Aquamena ze ścieżką w DTSsie, film wgniótł mnie w salonowy wypoczynek pod względem głównie dźwiękowym choć jako film też niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Oki , absolutnie rozumiem , nie wykluczam - ale póki co zrównoważony dźwięk z podziałem na prawy i lewy kanał wystarcza w zupełności . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Do dzisiaj najlepiej sprawuje się zestaw stereo obsługujący dekoder nc+ , w postaci Yamahy Pianocraft MCR-840 . I to bez woofera jakby co . Dźwięk czysty i klarowny , basy do efektów filmowych i muzy z tv/cd/dekodera/MP3 bardziej niż zadowalające . Efektów przestrzennych nie szukam póki co . Ale inna sprawa , że niereformowalny nieco jestem - to fakt .to jestem "lepszy" strasznie lubię i sentymentem darzę od chyba 10 lat Pianocraft E410 nie mogę i nie zamierzam się rozstawać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamjest Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Taki zakup o jakim piszecie planuje za kilka miesięcy i dzięki Wam jestem przerażony. Nie rozumiem 80% pojęć a co dopiero ich zastosowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katystopej Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Pisz co Ci objaśnić z języka audio na nasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Dzięki Panowie, za powyższe info, jednak potrzebuje konkretów bo każdy z was reklamuje co ma Może jakieś podsumowanie i kierunkową decyzję ktoś podsunie jaki model zakupić jakie głosiki i le ich i jakich będę potrzebował jakie okablowanie.( sprzęt z WFI tak aby można było połaczyc się z laptopem , - fajna sprawa ) Zanim polecę do sklepu i Panicz wciśnie mi cos co musie sprzedać widzę że na forum są prawdziwi fanatycy takiego sprzętu. Może jednak jakiś standardowy zestaw z głośnikami , kolumnami stojącymi , nie ukrywam że robiąc sufity podwieszane pozbył bym się zalegających kabli na podłodze. Może ranking z cenami proponowanego sprzętu ? Dzięki za wszystko Danek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Czym więcej będziesz czytał i dostawał propozycji to tym bardziej będziesz głupiał????????najlepiej idź do dobrego salonu audio i posłuchaj, sam wybierz wg budżetu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebowski12 Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Tyle tylko, że w dobrym salonie audio to budżet ok 2 tyś to na kabel do wzmacniacza, a nie zestaw. Nie jest to z mojej strony żadną złośliwość. Dobry salon audio nie ma sprzętu w tym zakresie. Pozostaje jakieś media.... Więc zestaw kina domowego nie będzie dobrym zestawem audio. I odwrotnie zestaw audio nie oferuje efektu kina. Głośniki do zabudowy to fajny pomysł, ale mało tego nadal na naszym rynku i coś sensownego to spory wydatek. Najlepiej taką instalację zlecić komuś kto ma o tym pojecie. Bo w przeciwnym wypadku będziemy mieć z domowej sali kinowej poczekalnię i coś tam gdzieś tam będzie grać. Reasumując i tak dla statystycznego Kowalskiego zestaw kina nadaje się do słuchanie muzyki... czyli zrobienia imprezy i zatrucia życia sąsiada. W okolicach 2 tyś idź do marketu w stylu media... posłuchaj kilku propozycji, pamiętaj o tym, że w domu i tak grać będzie inaczej. Hala sklepowa a zamknięte pomieszczenie domowe to dwa światy. Wybierz coś co się tobie podoba i ciesz się z użytkowania swojego zestawu. Pracowałem w audio prawie 10 lat i sporo sprzedawało się zestawów ok 2000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katystopej Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Tyle tylko, że w dobrym salonie audio to budżet ok 2 tyś to na kabel do wzmacniacza, a nie zestaw. Nie jest to z mojej strony żadną złośliwość. Dobry salon audio nie ma sprzętu w tym zakresie. Bzdura. Wypożyczałem najtańsze klocki ampli denona, onkyo, pionka i yamahy, bez najmniejszego problemu z dostępnością, tak samo kolumny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebowski12 Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 I co kolega z tego sobie poskładał. Skoro miałeś możliwość przeglądu praktycznie całego rynku- wymieniłeś większość uznanych firm. Może dla pytającego będzie to cenna wzkazówka. W zadanym budżecie poskładałem sobie.... dla mnie jest ok i proponuję sprawdzić taką konfigurację. Może akurat podejdzie koledze. Ja nie podałem żadnego typu. Pisanie bzdura... No cóż dobry salon audio to nadal salon audio, nie market. Acz kolejek są może już w Polsce salony, które zamawiają również podstawowe modele. Nie twierdzę- mogę takiej wiedzy nie posiadać.Co do zabudowy głośników to zrobienie otworu w nidzie gips i montaż głośnika to nadal poczekalnia w NFZ a nie sala kinowa w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Jakby kogoś interesowało to mam do sprzedania kilka klocków B&W jeszcze z angielskiej produkcji.Przody, centralny i sub Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar80 Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Kup jakis zestaw geniusa 5.1 w supermarkecie za 6 stowek i do zwyklych filmow i typowego sluchania wystarczy. Jesli zas typowo audiofil to za 2k ciezko cos dobrac. O ile wzmacniacz dobierzesz to za chwile okaze sie ze na kolumny zbraknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Wczoraj po dlugim okresie pobytu na OLX sprzedałem zestaw Denon AVR-1911 + Canton Chrono 5.1 (2 głośniki czołowe przednie + centralny + 2 tylne) za 1900zl... Zestaw kupowany kilka lat wstecz za prawie 8000... Wiec może warto celować w używkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi