siacho73 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Witam.Chodzi mi po głowie zbudowanie okoni?łwki pod spinana ale na blanku muchowym . Mam pytanko,czy jest jakiś przelicznik, jeśli w opisie blanku jest linka 4 to czy da się to przeliczyć na cię?źar wyrzutu w gramach.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 http://www.rodmas.pl/A czyta sobie i przeliczaTen Fx-862-2 #4-5 to tak 1,5-11g Zale?źy jeszcze jakiej marki masz blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Dzięki.Mam się do czego odnieść.Mo?źe wiesz czy St.croix 42F865.2 sprawdziłby się jako okoni?łwka,czy mo?źna go jakoś por?łwnać do phenixa.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Nie powiem Ci o stcroix a pheniksa mam i podpisuję się 2-ma rękami.Sam chcesz zbroić?A jaka r?ł?źnica w cenie wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 R?ł?źnica niewielka ,10$.okazuje się ?źe Dąbek111 zbroił phenixa Fx862-2,rzeczywiście fajny kijaszek.Jeszcze nie dokonałem wyboru i muszę się dobrze zastanowić.Zasadniczo kije na blankach St.croix bardzo mi le?źą dlatego wziąłem pod uwagę SC,ale ten phenix r?łwnie?ź godny uwagi.Będę chciał uzbroić sam.Jestem w trakcie zbrojenia mojego pierwszego patyka,ale muszę wyskoczyć do apteki po relanium,bo mi ręce zaczęły chodzić przed lakierowaniem. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Nie kombinuj bierz pheniksa będziesz zadowolony, wiem co m?łwię .Wspaniały blank nie wiem czy coś lepszego na dzień dzisiejszy znajdziesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Tak chyba zrobię,bo miałem go w łapach a SC to w ciemno.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Dokładnie pheniks sprawdzony a stcroix to w ciemno byś brał.Nie ma za co bierz zbr?łj a nie będziesz ?źałował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Co do przeliczania, to najbardziej og?łlnie wygląda to tak:klasa wędki podzelić przez 16pomno?źyć X 28gr (~ 1oz)wychodzi nam g?łrny cw w gramach.Oczywiście nale?źy brać poprawkę konstrukcję i szybkość blanku. Najbardziej jest to zbli?źone prawdy przy dość sybkich modelach.Tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Dzięki Tomaszek11.Przyda się.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ender Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Własnie przeliczyłem i się zgadza, mam taki 4- skład MHX w klasie 8 jako spining i tak go własnie oceniam, max 14 gram, optymalnie do 10 gram, a woblerki 1-2 gramowe to wyrzuca sam z siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 adaptacja much?łwki na okoni?łwkę, nie jest dobrym pomysłem ze wzgledu na skrajnie inną rolę szczytowki w tych dwuch konstrukcjach, a to ?źe okniowe przynęty poda pieknie nie jest wystarczającym warunkiem udanej adaptacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Masz rację, jak były problemy ze zdobyciem odpowiedniego blanku trzeba było kombinować a na dzień dzisiejszy pheniks w serii elixer proponuje kapitalne blanki pod UL .Po mojemu szkoda kombinować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Jak koń kombinował to dostał batem. Dlatego ju?ź sobie odpuściłem i wyb?łr padł na Phenixa.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Jak koń kombinował to dostał batem. Dlatego ju?ź sobie odpuściłem i wyb?łr padł na Phenixa.Pozdrawiam. Zapewniam, ?źe nie będziesz ?źałował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi