Skocz do zawartości

Echosonda + powerbank (Li-Ion, 18650)?

PLnK

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mam pytanie do "twórców rzeczy dziwacznych i dziwniejszych", którzy mimo eksperymentów żyją i mają wszystkie palce... Wiem, że to nie Rosja ale czy kombinował ktoś zamiast aku podpiąć powerbank? Mam taki o mocy 17000mAh i mnie korci :). Echo mam banalne, małe i czarno-białe więc bez kablówki, nawigacji i otwieranego dachu. Pytam jakiegoś znawcy "prondu" czy jest to wykonalne a pewnie jest tylko jak do tego się zabrać? Od razu zaznaczę, że nie chodzi o bidowaniu na aku za 50zł, więc prześmiewcom dziekuję.

Edytowane przez PLnK

Do echa potrzeba 12V a w power banku masz 5V. Są firmy które składają takie powerbanki z ogniw 18650 i to żaden problem. Na pewno taki zestaw będzie lżejszy niż tradycyjny akus no i lżejszy będziesz miał portfel. Niestety to nie są tanie rzeczy (jeszcze).

Zadzwoń https://www.bto.pl/default.b2c.aspx, wszystko ci wyjaśnią,

Pozdrawiam.

• Like 1

https://swiatbaterii.pl/powerbanki-xxl/34632-power-bank-green-cell-30000mah-szybkie-ladowanie.html?gclid=EAIaIQobChMIhLjKm9GR4QIVjxsYCh2fzA5mEAQYDSABEgKq6fD_BwE#productTabAnchor

mam coś podobnego do tego i chciałem coś z niego wykrzesić, niby ma wyjście 12v/1,5A ale masz rację, zadzwonię dopytam

Interesujące zagadnienie. Aczkolwiek pewnie mało ekonomiczne

Dopytam o mały, lekki akumulator do echa.

Potrzebuje na belly boata czegoś niewielkiego. Echo bez GPS, czarno białe.

Mogę ladowac po każdej dniowce na wodzie...

Dzięki za wskazówki

A nie lepiej deepera ? Mysle, ze by sprawdził

Pozdrawiam,

Michał

Szybki tap [emoji41]

• Like 1

Deeperem ma naładować swoje czarno białe echo? Bo jam nie rozumiem...

Zastanawia mnie czy naprawde jestes tak ograniczony czy tylko udajesz :) nie pozostaje mi nic innego jak wspolczuc.

Pozdrawiam,

Michał

Szybki tap [emoji41]

Bardzo proszę o bardziej uprzejme odnoszenie się do kolegów. Takie zwroty, jak w tym poście nie budują wzajemnej przyjaźni i szacunku, a to właśnie jest (powinno być) podstawą na naszym forum. Przypomnij sobie proszę pkt 1 regulaminu jerkbait.pl

Edytowane przez woblery z Bielska

Zastanawia mnie czy naprawde jestes tak ograniczony czy tylko udajesz :) nie pozostaje mi nic innego jak wspolczuc.

Pozdrawiam,

Michał

Szybki tap [emoji41]

Zastanawiasz się, to dobry znak, może coś kiedyś z tego wyjdzie. Jeśli nie udajesz.

Na pytanie o mały akumulator do naładowania echa, proponujesz inne echo ... Jak ktoś będzie szukał przyczepki pod łódkę, to pewnie zaproponujesz ponton.

pozdrawiam,

Tomek

Niespieszny tap.

Zastanawiasz się, to dobry znak, może coś kiedyś z tego wyjdzie. Jeśli nie udajesz.

Na pytanie o mały akumulator do naładowania echa, proponujesz inne echo ... Jak ktoś będzie szukał przyczepki pod łódkę, to pewnie zaproponujesz ponton.

pozdrawiam,

Tomek

Niespieszny tap.

Nawet mi szkoda tego obszerniej komentowac, bo trudno mi sie znizac do tak plytkich odpowiedzi i jeszcze plytszego poziomu :)

Pozdrawiam,

Michał

Szybki tap [emoji41]

• Like 1

• 3 tygodnie później...