PLnK Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 (edytowane) Cześć mam pytanie do "twórców rzeczy dziwacznych i dziwniejszych", którzy mimo eksperymentów żyją i mają wszystkie palce... Wiem, że to nie Rosja ale czy kombinował ktoś zamiast aku podpiąć powerbank? Mam taki o mocy 17000mAh i mnie korci . Echo mam banalne, małe i czarno-białe więc bez kablówki, nawigacji i otwieranego dachu. Pytam jakiegoś znawcy "prondu" czy jest to wykonalne a pewnie jest tylko jak do tego się zabrać? Od razu zaznaczę, że nie chodzi o bidowaniu na aku za 50zł, więc prześmiewcom dziekuję. Edytowane 20 Marca 2019 przez PLnK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Do echa potrzeba 12V a w power banku masz 5V. Są firmy które składają takie powerbanki z ogniw 18650 i to żaden problem. Na pewno taki zestaw będzie lżejszy niż tradycyjny akus no i lżejszy będziesz miał portfel. Niestety to nie są tanie rzeczy (jeszcze).Zadzwoń https://www.bto.pl/default.b2c.aspx, wszystko ci wyjaśnią, Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLnK Opublikowano 20 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 https://swiatbaterii.pl/powerbanki-xxl/34632-power-bank-green-cell-30000mah-szybkie-ladowanie.html?gclid=EAIaIQobChMIhLjKm9GR4QIVjxsYCh2fzA5mEAQYDSABEgKq6fD_BwE#productTabAnchor mam coś podobnego do tego i chciałem coś z niego wykrzesić, niby ma wyjście 12v/1,5A ale masz rację, zadzwonię dopytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Interesujące zagadnienie. Aczkolwiek pewnie mało ekonomiczneDopytam o mały, lekki akumulator do echa.Potrzebuje na belly boata czegoś niewielkiego. Echo bez GPS, czarno białe.Mogę ladowac po każdej dniowce na wodzie...Dzięki za wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLnK Opublikowano 20 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 no właśnie o gabaryty i wagę głównie się rozchodzi, oczywiście zawsze można by podładować telefon przy okazji czy kamerkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CR33D Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Interesujące zagadnienie. Aczkolwiek pewnie mało ekonomiczneDopytam o mały, lekki akumulator do echa.Potrzebuje na belly boata czegoś niewielkiego. Echo bez GPS, czarno białe.Mogę ladowac po każdej dniowce na wodzie...Dzięki za wskazówkiA nie lepiej deepera ? Mysle, ze by sprawdził Pozdrawiam,MichałSzybki tap [emoji41] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Deeperem ma naładować swoje czarno białe echo? Bo jam nie rozumiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CR33D Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 (edytowane) Deeperem ma naładować swoje czarno białe echo? Bo jam nie rozumiem...Zastanawia mnie czy naprawde jestes tak ograniczony czy tylko udajesz nie pozostaje mi nic innego jak wspolczuc. Pozdrawiam,MichałSzybki tap [emoji41] Bardzo proszę o bardziej uprzejme odnoszenie się do kolegów. Takie zwroty, jak w tym poście nie budują wzajemnej przyjaźni i szacunku, a to właśnie jest (powinno być) podstawą na naszym forum. Przypomnij sobie proszę pkt 1 regulaminu jerkbait.pl Edytowane 24 Marca 2019 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Zastanawia mnie czy naprawde jestes tak ograniczony czy tylko udajesz nie pozostaje mi nic innego jak wspolczuc. Pozdrawiam,MichałSzybki tap [emoji41]Zastanawiasz się, to dobry znak, może coś kiedyś z tego wyjdzie. Jeśli nie udajesz.Na pytanie o mały akumulator do naładowania echa, proponujesz inne echo ... Jak ktoś będzie szukał przyczepki pod łódkę, to pewnie zaproponujesz ponton. pozdrawiam,TomekNiespieszny tap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CR33D Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Zastanawiasz się, to dobry znak, może coś kiedyś z tego wyjdzie. Jeśli nie udajesz.Na pytanie o mały akumulator do naładowania echa, proponujesz inne echo ... Jak ktoś będzie szukał przyczepki pod łódkę, to pewnie zaproponujesz ponton. pozdrawiam,TomekNiespieszny tap.Nawet mi szkoda tego obszerniej komentowac, bo trudno mi sie znizac do tak plytkich odpowiedzi i jeszcze plytszego poziomu Pozdrawiam,MichałSzybki tap [emoji41] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLnK Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 nikt nie ma więcej pomysłów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Witam czy budował już ktoś aku do echosondy z ogniw 18650 ?? Jest sens takiej zabawy? Chodzi o to że przy niewielkich gabarytach można by osiągnąć że 30ah tylko jaki jest pobór mocy (A) czy ktoś się orientuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 (edytowane) pobor mocy echa, masz w specyfikacji danego urzadzenia zaczyna sie od od niecalego ampera a konczny na kilku . w zaleznosci od wielkosci modelu oraz szepju podlaczonego Edytowane 11 Kwietnia 2019 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 (edytowane) Co masz na myśli, pobór mocy?Budujesz ogniwo na określone napięcie i pojemność.Możesz zbudować 20 30 40 Ah.Kolega wyżej szybciej "załapał" o co kaman. Podaj symbol echa to znajdziemy. Edytowane 11 Kwietnia 2019 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Właśnie nie mogłem znaleźć nigdzie, ogniwa jakie mam zniosą Max 5A w ciągłym obciążeniu, chwilowo 10A więc chyba bez obaw można to podłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 do takich pradow to juz raczej duze i wypasne modele , praktycznie od 12" w zwyz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Po co budować, są gotowehttps://www.ev-power.eu/LiFeYPO4-batteries-12V-1-1/?cur=1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACOB01 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 (edytowane) Ten Pan zbudował mi 36 Ah:waga 1,5 kg wymagania mojego echa : to ok 0,7 A https://allegro.pl/oferta/li-ion-12v-60ah-100a-wozki-jachty-ups-solary-autka-7943855334 Edytowane 11 Kwietnia 2019 przez JACOB01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Ten Pan zbudował mi 36 Ah:waga 1,5 kg wymagania mojego echa : to ok 0,7 A https://allegro.pl/oferta/li-ion-12v-60ah-100a-wozki-jachty-ups-solary-autka-7943855334Dobra, ale po co ci tyle prądu? Rzadko ładujesz? Ładowarki itp. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Po co budować, są gotowehttps://www.ev-power.eu/LiFeYPO4-batteries-12V-1-1/?cur=1Tylko te gotowe są bez bms, parę razy zejdziesz i zezlomujesz pakiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACOB01 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Dobra, ale po co ci tyle prądu? Rzadko ładujesz? Ładowarki itp. ? Odp: Lepiej nosić niż się prosić Na wypad 2-3-4 dniowy powinno styknąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Tylko te gotowe są bez bms, parę razy zejdziesz i zezlomujesz pakietNo przecież jest tam napisane.Pilnujemy podobnie jak kwasa ołowiowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 tylko po co pilnowac jak w Pl kupisz taniej z bms na pokladzie , na gwarancji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi