Skocz do zawartości

Temat wydzielony z wątku Rugia

Robert Dorado

Rekomendowane odpowiedzi

To nic nowego, rok temu na profilu FB polskich wędkarzy pojawiła się taka dyskusja, bardzo szybko usunięta przez właściciela profilu:

Christian Sill: And how many pikes did you Catch in National reservat? In areas where it is Not alowed to Go inside with engine Power! And where is your national reservat number which you need to make guiding in schaproder and kubitzer Bodden? We see you every day there, Guys!

Kevin Kaiser: Von wo aus fährt der? Gibt's den schon länger Christian?
Alex Wegner: Schaprode ... Kevin
Kevin Kaiser: Neu?
Alex Wegner: To co robicie jest niedozwolone! Sa to obszary Parku Narodowego !
Maciej Kochelak: Polak potrafi 1f600.png

• Like 2

Może tak, może nie. Za 5000 wielu chętnych pewnie nie mają, a jak by się ktoś trafił to pewnie z chęcią zabiorą :). Cena jak za łowienie GT na Andamanach, ale nie ma co porównywać. Kiedyś w Plecionie trochę pogadałem z Majkim, w porządku gość, znając jego poczucie humoru może być wkrętka. Jak go spotkam z ciekawości zapytam.

Edytowane przez wujek

To nie chodzi o 5 czy 10 tyś tylko że robią gnój na wodzie w pogoni za wynikiem, żeby było się czym pochwalić ( i żeby było jasne nie pisze tu o Tim Pleciona) tylko ogólnie. Czekam na maj, przekonam się na własnej skórze.

• Like 2

z FB

Gratuluję wszystkim burakom z Polski którzy wyrobili piękna renomę dla wspaniałego polskiego wędkarstwa na Rugi. Gratulacje wszystkim wyczynowcą którzy tak dumnie prezentują się z okazami lowionym w parku narodowym w rejonach ochronnych. Chamstwo z jakim miałem do czynienia w ostatnich dniach na wyspie Rügen ze strony polskich Wędkarzy przekracza wszystko co ostatnio lub kiedykolwiek wcześniej wydziałem na wyspie. Gratuluję wyczynowcą stacjonującym w Barhöft sprawności w filetowaniu Szczupaków. Zniszczyliscie w prosty i skuteczny sposób image Polskiego wędkarstwa i Polaków . Jesteście jak jebane kormorany.. Bydło na wodzie.

• Like 16

z FB

Gratuluję wszystkim burakom z Polski którzy wyrobili piękna renomę dla wspaniałego polskiego wędkarstwa na Rugi. Gratulacje wszystkim wyczynowcą którzy tak dumnie prezentują się z okazami lowionym w parku narodowym w rejonach ochronnych. Chamstwo z jakim miałem do czynienia w ostatnich dniach na wyspie Rügen ze strony polskich Wędkarzy przekracza wszystko co ostatnio lub kiedykolwiek wcześniej wydziałem na wyspie. Gratuluję wyczynowcą stacjonującym w Barhöft sprawności w filetowaniu Szczupaków. Zniszczyliscie w prosty i skuteczny sposób image Polskiego wędkarstwa i Polaków . Jesteście jak jebane kormorany.. Bydło na wodzie.

To dotyczy Pleciony?

z FB

Dokładnie, można to samo powiedzieć o Niemcach w Szwecji i Norwegii ...

Trzeba gonić i piętnować jednostki a nie uogólniać na całe nacje, to mnie wkurza najbardziej.

Edytowane przez BOB
  • Like 6

Ale sami wyrabiamy sobie taką opinię. Łowię w strefie przygranicznej na mocy porozumienia. Na jednym z jezior 2 miesiące zajęło Nam przekonać do siebie Niemców. Zobaczyli, że są też normalni Polacy co nie robią syfu, nie zabierają wszystkiego co ma łeb i ogon (nawet sumikom karłowatym nie którzy nie przepuszczą). Ale dało radę im pokazać trochę inne Nasze oblicze. Ale co z tego jak raz przyjechała "ekipa" 4 pseudo wędkarzy z Naszego kraju i przez 2h narobili takiego syfu, jak by obóz jakiś tam był przez miesiąc. Trochę sprzątania po nich miałem, by znów na Polaków Niemcy nie gadali... Ale Niemcy też potrafią być tacy sami, jak i Nasi pseudo wędkarze. Dlatego nie ma co uogólniać.

Pływam po Rugii od dwóch lat.

Niestety to co dzieje się ostatnimi czasy to istna tragedia.

Pływanie po obszarach zabronionych i rezerwatach to norma.

Wrzucanie filmów z Rugii gdzie łowi się pod mostem w Stralsundzie gdzie jest zakaz łowienia... nawet nie wiem jak to komentować.

Niestety sami zasłużyliśmy sobie na taką opinię.

Oczywiście Niemcy i inne nacje też łamią przepisy, problem w tym, że nasi super wędkarze w większości przypadków robię to świadomie.

I to jest największym problemem.

W ten weekend wyciągałem łódź. Koło nas łódź wyciągali Szwedzi (samochód i przyczepa na szwedzkich blachach) W pewnym momencie podchodzi do nas jeden z nich i mówi: "ja nie jestem Polakiem" Myślę sobie, rodak ze Szwecji! byłem w błędzie, był to czysty Szwed, który był nauczony jednego zdania po Polsku. Ciekawe dlaczego?! Po dłuższej rozmowie powiedział nawet, że nigdzie nie spotkał tak chamskich kierowców jak w Polsce :( jak tego słuchałem myślałem, że zapadnę się pod ziemie.

Nie zdziwię się jak doprowadzimy do tego, że obywatel Pl nie będzie mógł wykupić pozwolenia na Rugię.

Zdjęcia ze stop klatek z rybami w reklamówkach czy ryb leżących pod nogami już mnie nie ruszają.

"Szkoda amunicji" jak to mawia mój przyjaciel z teamu.

• Like 1