Skocz do zawartości

Temat wydzielony z wątku Rugia

Robert Dorado

Rekomendowane odpowiedzi

Dlatego, drogi Robercie nie unikniemy uogólnień i zaszufladkowania. Szczególnie, że wyżej poruszana sprawa nie dotyczy biednych Januszy cebulaków. To raczej ludzie z kasą albo ludzie z kasą i mający parcie na robienie na Rugii kasy za wszelką cenę. Nie będę tu przytaczał relacji o zachowaniach naszych rodaków na tej wodzie. Nie widziałem osobiście, nie powtarzam. Ale naoglądałem się przez lata towarzystwa z dużymi pieniędzmi, które wyrabiało rzeczy o których wstyd mówić. I nie warto sobie podnosić ciśnienia. A Niemiaszki powinny wyłapywać tych troglodytów i łoić setki euro kar, a najlepiej dawać bana na przyszłość. Proste rozwiązania są najskuteczniejsze. Z czasem na wodzie zostaliby nie Niemcy, Szwedzi czy Polacy, a (bez szufladkowania) normalni wędkarze.

• Like 10

• 2 tygodnie później...

Nie mam problemu z tym że zabierają jakieś ryby natomiast denerwuje mnie ten internetowy fałsz - najgłośniej krzyczą fuck all the poachers a rzeczywistość wygląda jak na załączonym obrazku

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

• Like 3

Nie mam . Znajomy jako ciekawostkę podesłał fotkę.

Ale film z Bałtyku... ;) To w ogóle jest niezła żenada, w sumie kanał dla większości naszych wędkarzy idealny...

https://youtu.be/LUqjLZryQEk?t=1956   

obserwować prawy dolny róg 

Edytowane przez Wojciech_B
  • Like 1

Zastanawia mnie determinacja "człowieczka"   który dość nieudolnie aczkolwiek za wszelką cenę  chce pochwycić szczupaka szusującego w głębiny.  Domyślam się że nie o pamiątkową fotkę chodziło... 

Samowypuszczenie tej ryby sprawiło mi niebywałą frajdę.

Reasumując, ogromny niesmak.

• Like 1

Myślę że trzeba popatrzeć na całokształt, a nie na jednorazową wpadkę. Nie ma co ich przekreślać na podstawie tego że zabrali 3 średnie szczupaki, a z tego co wiem złowili ok 200. Wielkiej krzywdy tej wodzie nie zrobili. To nie są polskie realia że szkoda zabić każdej ryby. Ktoś to jeździ za granicę z kumplami wie że raz w trakcie tygodniowego wypadu fajnie sobie zrobić rybną kolację, nie popadajmy w paranoje i śmieszność. Jedynie do czego mógłbym się przyczepić to ta nieszczęsna reklamówka.

Teraz byłem w Holandii i w trakcie tygodniowego pobytu na kilkadziesiąt złowionych przez 7 osób ryb zabraliśmy dwie nieokazowe. I co jesteśmy mięsiarzami?

Edytowane przez wujek
  • Like 11

Myślę że trzeba popatrzeć na całokształt, a nie na jednorazową wpadkę. Nie ma co ich przekreślać na podstawie tego że zabrali 3 średnie szczupaki, a z tego co wiem złowili ok 200. Wielkiej krzywdy tej wodzie nie zrobili. To nie są polskie realia że szkoda zabić każdej ryby. Ktoś to jeździ za granicę z kumplami wie że raz w trakcie tygodniowego wypadu fajnie sobie zrobić rybną kolację, nie popadajmy w paranoje i śmieszność. Jedynie do czego mógłbym się przyczepić to ta nieszczęsna reklamówka.

Teraz byłem w Holandii i w trakcie tygodniowego pobytu na kilkadziesiąt złowionych przez 7 osób ryb zabraliśmy dwie nieokazowe. I co jesteśmy mięsiarzami?

Oczywiście nie ma co popadać w paranoję. Ale gdzie Ty tam widzisz "tylko" trzy szczupłe? Poza tym nawet gdyby, to trzy średniej wielkości szczupaki to wyżera dla trzech "Timów".  Trochę umiaru by się przydało, nie wspominając już zarzutów o łowieniu w nieregulaminowych miejscach, o których ktoś wcześniej pisał.  

Jak dla mnie ta cała akcja z wypchaną po brzegi reklamówką, w kontekście propagowania C&R (a nawet bez) - to zwykły wstyd i nie ma tu czego bronić.      

• Like 7