hi tower Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Niemców chyba nie powinno to dziwić, większych miesiarzy niż oni to chyba tylko na wschodzi od nas szukać.No ale poszanowanie do obowiązujących przepisów maja jednak znacznie większe niż my 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Dlatego, drogi Robercie nie unikniemy uogólnień i zaszufladkowania. Szczególnie, że wyżej poruszana sprawa nie dotyczy biednych Januszy cebulaków. To raczej ludzie z kasą albo ludzie z kasą i mający parcie na robienie na Rugii kasy za wszelką cenę. Nie będę tu przytaczał relacji o zachowaniach naszych rodaków na tej wodzie. Nie widziałem osobiście, nie powtarzam. Ale naoglądałem się przez lata towarzystwa z dużymi pieniędzmi, które wyrabiało rzeczy o których wstyd mówić. I nie warto sobie podnosić ciśnienia. A Niemiaszki powinny wyłapywać tych troglodytów i łoić setki euro kar, a najlepiej dawać bana na przyszłość. Proste rozwiązania są najskuteczniejsze. Z czasem na wodzie zostaliby nie Niemcy, Szwedzi czy Polacy, a (bez szufladkowania) normalni wędkarze. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimret Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Wrzucanie filmów z Rugii gdzie łowi się pod mostem w Stralsundzie gdzie jest zakaz łowienia... nawet nie wiem jak to komentować. Wydaje mi się że na moście nie można łowić a pod mostem nie widziałem żadnych zakazów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Pod mostem nie można łowić. Wiedzą o tym nawet Niemcy, którzy potrafią bawić się z Policją w kotka i myszkę ganiając się dookoła wyspy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sady Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Potwierdzam ,pod mostami zakaz łowienia .Navionics prawdę powie ,wystarczy chcieć .Swoją drogą + - 40% tzw wód wewnętrznych R jest wyłączona z połowu ryb... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Wszędzie dookoła sami mięsiarze ale tylko na wschód od Odry drapieżników normalnych rozmiarów brakuje. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 (edytowane) Kadr pochodzący z filmu celebrytów z pewnego słynnego "timu" Nóż się w kieszeni otwiera. Edytowane 11 Marca 2019 przez godski 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Kadr pochodzący z filmu celebrytów z pewnego słynnego "timu" rugia.jpg Nóż się w kieszeni otwiera. No jak, TIM jest TIM. Nie czepiaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Godski - podrzucisz link? K. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Film z przed 2 lub 3 lat jeszcze z czasów wędkarskiej korby.. Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Kiszone szczupaki doprawione okoniami Nie przepadam za tym całym TIMem i tym co sobą reprezentują od wielu lat To mnie tylko utwierdziło w przekonaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Nie mam problemu z tym że zabierają jakieś ryby natomiast denerwuje mnie ten internetowy fałsz - najgłośniej krzyczą fuck all the poachers a rzeczywistość wygląda jak na załączonym obrazku Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Godski - podrzucisz link? K. Nie mam . Znajomy jako ciekawostkę podesłał fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Ale film z Bałtyku... To w ogóle jest niezła żenada, w sumie kanał dla większości naszych wędkarzy idealny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 W poście #266 jest link do tego filmu Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 (edytowane) Nie mam . Znajomy jako ciekawostkę podesłał fotkę. Ale film z Bałtyku... To w ogóle jest niezła żenada, w sumie kanał dla większości naszych wędkarzy idealny... https://youtu.be/LUqjLZryQEk?t=1956 obserwować prawy dolny róg Edytowane 11 Marca 2019 przez Wojciech_B 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 (...) Nóż się w kieszeni otwiera. Znaczy, pofiletowałoby się? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 (edytowane) https://youtu.be/LUqjLZryQEk?t=1956 obserwować prawy dolny róg Dla mnie nie istnieją, to jedni z piewców C&R. Bankowo tutaj zaglądają. Może skreślą parę słów wyjaśnienia. Edytowane 11 Marca 2019 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 https://youtu.be/LUqjLZryQEk?t=1956 obserwować prawy dolny róg Ale ten koleś nerwowy .35:32 tez jest reklamówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Zastanawia mnie determinacja "człowieczka" który dość nieudolnie aczkolwiek za wszelką cenę chce pochwycić szczupaka szusującego w głębiny. Domyślam się że nie o pamiątkową fotkę chodziło... Samowypuszczenie tej ryby sprawiło mi niebywałą frajdę. Reasumując, ogromny niesmak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Dobrze, że się nie utopił, jak mu zanurkował ten szczupak. Komedia. Pamiętajcie tylko, że fundujecie ten "event" oglądając te filmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Dla mnie nie istnieją, to jedni z piewców C&R. Bankowo tutaj zaglądają. Może skreślą parę słów wyjaśnienia.Andrzej-nie liczyłbym na to.To raczej my piszący o tym zostaniemy za chwile przedstawieni jako hejterzy i radykałowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Andrzej-nie liczyłbym na to.To raczej my piszący o tym zostaniemy za chwile przedstawieni jako hejterzy i radykałowie.Wiesz gdzie to mamy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 (edytowane) Myślę że trzeba popatrzeć na całokształt, a nie na jednorazową wpadkę. Nie ma co ich przekreślać na podstawie tego że zabrali 3 średnie szczupaki, a z tego co wiem złowili ok 200. Wielkiej krzywdy tej wodzie nie zrobili. To nie są polskie realia że szkoda zabić każdej ryby. Ktoś to jeździ za granicę z kumplami wie że raz w trakcie tygodniowego wypadu fajnie sobie zrobić rybną kolację, nie popadajmy w paranoje i śmieszność. Jedynie do czego mógłbym się przyczepić to ta nieszczęsna reklamówka.Teraz byłem w Holandii i w trakcie tygodniowego pobytu na kilkadziesiąt złowionych przez 7 osób ryb zabraliśmy dwie nieokazowe. I co jesteśmy mięsiarzami? Edytowane 11 Marca 2019 przez wujek 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hurrican Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Myślę że trzeba popatrzeć na całokształt, a nie na jednorazową wpadkę. Nie ma co ich przekreślać na podstawie tego że zabrali 3 średnie szczupaki, a z tego co wiem złowili ok 200. Wielkiej krzywdy tej wodzie nie zrobili. To nie są polskie realia że szkoda zabić każdej ryby. Ktoś to jeździ za granicę z kumplami wie że raz w trakcie tygodniowego wypadu fajnie sobie zrobić rybną kolację, nie popadajmy w paranoje i śmieszność. Jedynie do czego mógłbym się przyczepić to ta nieszczęsna reklamówka.Teraz byłem w Holandii i w trakcie tygodniowego pobytu na kilkadziesiąt złowionych przez 7 osób ryb zabraliśmy dwie nieokazowe. I co jesteśmy mięsiarzami? Oczywiście nie ma co popadać w paranoję. Ale gdzie Ty tam widzisz "tylko" trzy szczupłe? Poza tym nawet gdyby, to trzy średniej wielkości szczupaki to wyżera dla trzech "Timów". Trochę umiaru by się przydało, nie wspominając już zarzutów o łowieniu w nieregulaminowych miejscach, o których ktoś wcześniej pisał. Jak dla mnie ta cała akcja z wypchaną po brzegi reklamówką, w kontekście propagowania C&R (a nawet bez) - to zwykły wstyd i nie ma tu czego bronić. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi