Baloo Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Cóż robić?!? Zejśc z łódki, opierdo..ć i wyjaśnić, że macie wszystko nagrane i jutro materiał udostępnicie odpowiednim organom. a najlepiej zabrać wędkę, złamać i utopić... i postraszyć, ze jak jeszcze raz zobaczycioe taki proceder to przytopicie i jego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Janie, nasze podejrzewam że są jeszcze w wodzie - wszystkie do niej wróciły Ale niestety widziałem na brzegu wędkarza, nota bene z zestawem castingowym, który po złowieniu szczupaczka najpierw miażdzył mu dzioba charakterystycznym kujawiaczkiem, potem pakował do reklamówki, znikał w pobliskich zabudowaniach i za chwilę wracał z pustą siatką, zaiste przykry widok ale cóż zrobić Zadzwonić?? Friko,Ja z założenia przyjąłem, że ryby wróciły do wody- za pierwszym razem, za drugim pewne już nie. Ilość złapanych ryb świadczy moim zdaniem o dwóch sprawach:- wpuszczona ryba nie zdążyła przystosować się do naturalnego środowiska- zarybienia dużą ilością szczupaka dokonano na stosunkowo małym odcinku rzeki Stąd mamy kilkudniowe eldorado o którym za miesiąc pozostanie wspomnienie. Takie obserwacje można poczynić na wielu akwenach w Polsce. Ja bym proponował żeby PZW zrobiło promocje 1 szczupak do opłaconej składki za rok 2012- będzie sprawiedliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 2-dniowe łowienie za nami. W niedzielę (01.05), z @Friko, złowiliśmy ponad 20 szczupaków (ponad połowa wymiarowych, w tym dwie 70-ki). Friko 'okrasił' wypad ponad 1,5kg leszczem, który z pewnością znajdzie się w 'Przyłowach' Upór i konsekwencja, pomimo wyjątkowo niesprzyjających warunków, przyniosła nam nadspodziewane rezultaty. Dzisiaj (02.05), wynik ilościowy mieliśmy z @Friko podobny, ale skład gatunkowy inny (na 4 okonie przypadał 1 szczupak), ryby nie powalały wielkością, do tego największe widzieliśmy w wodzie (widowisko wychodziły do przynęt @Friko i pudłowały ) albo u kolegów na innych łodziach (m.in. okonia 40cm ) Zębate tam, gdzie w zeszłym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreus1988 Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Gratuluje rozpoczęcia sezonu. Mam takie pytanie osobiście na łowię z brzegu w okolicach mostu w Wierzbicy od strony Łachy. Czy koledzy mają może do polecenia jakieś inne miejscówki?? Chodzi mi o łowienie z brzegu tylko i wyłącznie dla sportu! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Zębate tam, gdzie w zeszłym roku? Tak, Krzysiek, 01.05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 No to ładnie mnie wysterowaliście, ale na początku czerwca zemszczę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Albo rybki, albo... krążki Co kto woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkar Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 ... Czy koledzy mają może do polecenia jakieś inne miejscówki?? Chodzi mi o łowienie z brzegu ...Pozdrawiam Ciężko znaleźć miejsce na spiningowanie z brzegu. Większość wschodniego brzegu zalewu (Arciechów)jest zarośnięta, a tam gdzie jest zrobiona przecinka to siedzą wędkarze stacjonarni. 1. Dostępna jest część w Serocku na ulicy rybaki, ale i tam jest sporo gruntowców, pozatym je..ne debile postawiali pozamykane pomosty, szczególnie wielki jest na jakiś beczkach 2. Jadąc przez most w Zegrzu są dostępne zatoczki po lewej i prawej stronie, zdarzają się szczupaki, ale w lecie bardzo zarastają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreus1988 Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 No to chyba pozostanie stara miejscówka ew. znajomy ma podobno jakieś w miarę dobre miejsce na kanale, więc zobaczymy co z tego wyjdzie. A co do tych zatoczek to lepiej wybrać się na tę otwartą czy zamkniętą..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkar Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Osobiście byłem tylko na otwartej, w środku sezonu kiedy była kupa zielska, trzeba prowadzić płytko lub lawirować przynętą pomiędzy oczkami czystej wody. Na 3 osoby spiningujące przez 30 minut każdy z nas miał kontakt z drapieżnikiem. Drapieżnik tam ma jakąś ostoję i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreus1988 Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Zobaczymy czy uda nam się gdzieś wyruszyć. Jak pojedziemy nad Zalew to zdam relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreus1988 Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 No i po. Padło na Kanał, dlatego nie będę się rozpisywał i napiszę tylko, że 1:0 dla ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Witam wszystkich właśnie wróciłem po tygodniu biczowania wody.Wyniki raczej średnie, jeśli chodzi o ilość to jest zatrzęsienie malutkich szczupaczków, powyżej 50cm było kilka sztuk, a dzisiaj na zakończenie był na kiju szczupak 80+ niestety przypon okręcił mu się wokół głowy i przeciął plecionkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreus1988 Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Ja dziś znowu nad Kanałem( przy zakręcie) spędziłem trochę czasu niestety wróciłem o kiju. Weekend nie zbyt pocieszający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Wczoraj 2 szczupaki 60cm, boleń 50cm i kilkanaście okoni. Z trola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Wczoraj u nas podobnie: 60-tak, 70-tak, jeden spad (a szkoda, bo branie było z uchwytu i wybierał linkę aż miło) jedno potężne pobicie przy zwijaniu wobka – zostawił skubaniec takie ślady zębów, że aż strach; pociął dużego salmiaka do żywej pianki. Do tego sporo okoni w przedziale 20-25. Wszystko z trola. Hubert też dziś coś miał – co najmniej jednego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Chłopaki też bym chętnie spróbował tego trollingu może przygarną by któryś z was ucznia i pokazał co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Chętnie, ale do czasu wyjazdu do Szwecji (02.06) już nie wypływam. W sobotę robiłem tylko testy silnika Generalnie sprawa jest prosta. Wystarczy tylko wiedzieć, w jakiej części zbiornika o danej porze roku i przy danej pogodzie są ryby, znaleźć głębokość na jakiej żerują i z pudła dobrać przynętę, na którą reagują. Oczywiście może się zdarzyć, że nie trafiliśmy ze sposobem i tempem prowadzenia, ale generalnie ten trolling to bułka z masłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 WitamPanowie wnoszę ze nad Zegrzem łowicie ryby, bo od 2 tygodni cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Ja nie byłem, ale wg. relacji chłopaki w sobotę coś tam połapali. W niedzielę słabiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Sobota wieczór i niedziela rano. Spinning w okolicach mostu. Brat złowł w sobotę okonia 32 cm i jeszcze jednego, ja przez dwa dni nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Pozdrawiam Sąsiada! Ciekawe jak będzie w tym roku z sandaczem...? Ja się pocieszam że gorzej być już chyba nie może Sezon zapoczątkuję chyba dopiero 18.06 :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=getfile&id=8233 &Pozdrawiam.Jak zobaczysz dwóch w zielonym na takiej łodce to możesz nam pomachać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Nie mogę odpalić linka :/ Czyżbyście z bratem zmienili łódkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJack Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 ooo a ja za to byłem świadkiem wodowania łódki w moro kilka tygodni temu w 13-tce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi