kwasik Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Łódka jest cały czas ta sama (polakierowałem tylko podrapane dno), a wodowanie odbyło się 7 maja jedną przystań w stronę zapory dalej ( w 4-ce nie w 13-ce)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJack Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Mylą mi się te stanice, chodziło o tą stanice bliżej zapory.Akurat spłynąłem z kolegą i siedzieliśmy w łódce w porcie jak smarowaliście uchwyty do wioseł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Ostrzymy zęby na sandacze w sobotę i w niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Poproszę o relację. Połamania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Wieczór w sobotę i ranek w niedzielę przy moście. Jedyny sandacz jakiego widziałem do pływający po powierzchni z płetwą grzbietową nad wodą tuż przy przystani. Jak, go próbowałem zgarnąć podbierakiem się zmył.Podobno w górze za Serockiem coś łowią na trolling. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 A zatem ta wiosna jest taka sama A jakiekolwiek pobicie z opadu chociaż było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacenty75 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 A ja w niedziele po zwodowaniu łódki wypłynąłem z małżonką raczej rekreacyjnie i niedaleko przystani na gumke z opadu grubaśniego szczupaka 60cm złapałem. W poniedziałek pojechałem po pracy na wieczorowewego ale po 1 godz. łapania bez brania szybciutko ewakuowałem się przed burzą i piorunami.P.S. Pozdrowienia dla kol. Kwasika z przystani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Ćwiczyliśmy i gumki i koguty, żadnych pstryknięć, które można by zdecydowanie określić jako branie. W końcu próbowałem i wahadła, obrotówki i nawet pilkerka. A nawet wobler Wąchały, na ten miałem branie okonia. Bocznotrokowcy ćwiczą kilkucentymetrowe okonki...@jacenty75 - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Proponuję zacząć pisać o rybach, a nie siać ciągle defetyzm.Ryby są łowione i to ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJack Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Lubię to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaarianG Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Mariusz zabierz mnie z raz na te ładne ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Napisałem, że są łowione, a nie, że ja łowię Jak będę łowił, to napiszę. Warto się chyba zastanowić i pisać o tym, co się złowiło, a nie o każdym wyjściu z portu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacenty75 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 są łowione - czyli zawsze biorą tam gdzie nas nie ma i kiedy nas nie ma. Dla mnie osobiście wątek wieści z nad wody to chyba nie tylko złowione okazy ale również informacja co się nad wodą aktualnie dzieje bo jeżdzę na ryby a nie po ryby. Jeżeli się mylę to przepraszam i więcej się udzielać na tym forum nie będe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 @jacenty75: Ot, jaki obrażalski.A pozostałym; nie pytany się nie wychylam.Zaglądam tu i czasem coś pysknę bo nie mogę jechać pospinningować, dopiero w niedzielę.Zdaję sobie sprawę, że moje wyniki z powodu prób łowienia w weekend w godzinach późno porannych i wcześnie wieczornych (noc moim zdaniem jest do spania ) mogą być zafałszowane. Łowię grubo, bo wiskanie 10 centymetrowych okonków mnie nie rajcuje. Jestem szczęśliwy jak mam jedno branie na jeden wyjazd, ale to jest rzadszy przypadek. Ale czemu inni, którzy nie śpią i łowią w tygodniu się nie chwalą, obawiać się najazdu chętnych nie mają co bo najazd i tak jest, więc co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Popieram przedmówców... Nie wiem co trzeba robić i jakie umiejętności posiadać, żeby tego sandacza na ZZ namierzyć. Obserwuje to co się dzieje na ZZ od kilku lat i z roku na rok jest gorzej. Tak jak tu już wcześniej pisałem, zeszły rok był dla mnie katastrofalny, stąd moje trochę może infantylne zapytania o jakiekolwiek brania itp. Piszcie koledzy, nawet jeśli nie macie się czym pochwalić. Ja, z każdym Waszym spostrzeżenie przywiezionym znad tej naszej wody z chęcią się zapoznam, tym bardziej, że w tym roku nie będę mógł się zbyt często wybrać spiningiem na Zalew ( ) to chociaż sobie poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Witam wczoraj przy moście w Zegrzu trafił się króciak 40cm. Poza tym 2-3 delikatne brania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 To chociaż był już jakiś kontakt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 W sobotę rano wybrałem się na ujście Rządzy do Zalewu, boże, jaka piękna woda w woderach przeciskałem się przez pas trzcin ryby pod nogami, narybku na tony przejrzystość iście akwariowa na białego twisterka jedno pobicie, ale bez ryby. Na wysokości przepompowni woda traci przejrzystość i widać ze zalew wymieszał wody. Na 3 cm riperka zameldował się 15cm okonek i to wszystko. Polecam to miejsce do obłowienia z łodzi tam aż pachnie szczupakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witam z kolegą z forum szukamy ekipy na 2 -3 łodzie do wspólnego wędkowania głównie w weekendy. Jak by się zebrało kilka osób z forum to można było by jakieś później ognisko lub coś innego <_< zorganizować. Ustalimy jeden weekend żeby większości pasowało. http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=20495&am p;start=0& Są jacyś chętni ???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witam! Ja niestety nie będę mógł jeździć z taką częstotliwością jak sam bym chciał, ale wybieram się wreszcie w tą sobotę Pozwiedzam stare miejscówki w Zegrzu, a jak nic się nie będzie działo do g. 10 - 11 to może trochę postoję gdzieś na jakimś dołku z drgającą. CZy ktoś był w ostatni weekend? Jakieś widoki sandaczy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 To nie chodzi o częstotliwość ale chęć zawarcia nowych znajomości oraz wspólne wyprawy. Jeśli chodzi i ZZ to jestem zielony. Łowie głownie w Orzycu do tamy w Smrocku jak zajdzie zielskiem to Narew + Gnojno(czasami) . Chciałbym zmienić teren poznać nowych ludzi oraz złowić ładne rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Co do pierwszych dwóch życzeń, to nie ma sprawy - zapraszam na ZZ. Ja mam zamiar wypłynąć w sobotę rano, z Zegrza. Co do ostatniego, to na Twoim miejscu raczej bym sobie za wiele nie obiecywał niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Ja ma 2-3 lipca wolne chętnie się wybiorę na ZZ. Ryby jak ryby czasami się złowi a czasami nie . Może coś się uczepi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Byłem w sobotę i od razu ustawiłem się za białorybem. Dopiero przez ostatnią godzinę ustawiłem się z gumą za sandaczem. Wynik zgodny z przewidywaniami Następny wypad chyba dopiero na jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P487 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 To przy dobrych wiatrach będzie nas 4 i więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi