szewer Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Hej, Planujemy popływac troszkę po ZZ, przyujściowym odcinku Narwi i Bugu. Taka mała, dwudniowa wyprawa na 3 pontony.Powiedzcie, jak z boleniami na ZZ i na przyzalewowych odcinkach Bugu czy Narwii. Można tam na coś liczyc? PozdrawiamSzewer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Na ZZ jest sporo bolenia, to pewne i to niemałego. W czasie upalnych dni na „czaszy” takie sztuki miejscami tłuką w ukleję, że można to pomylić z powierzchniowym atakiem suma (no może bez efektu „sypnięcia łopatą żwiru” – kto widział choć raz, wie o co chodzi). Czasem zdarzają się jako przyłów w trollingu, czasami z rzutu. Większość znanych mi wędkarzy miała przygody tego typu, ale nie znam nikogo, kto łowiłby je na ZZ celowo. Osobiście nie mam na nie sposobu… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Czy wpływając w Narew czy Bug, znadziemy jakieś spokojnie miejsce na biwak? Takie, żeby nie było gówniarstwa, jakiś przyjazne wejście do wody itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Możecie pociągnąć Narwią w kierunku Pogorzelca. W okolicach stanicy PZW są wyspy. Biwakowałem na nich wielokrotnie. Na ogół było zacisznie i spokojnie. Ale od tego czasu wiele wody w Narwii upłynęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Na wyspach powyżej Serocka trzeba uważać, bo z tego co pamiętam nie na każdej wyspie dozwolone jest biwakowanie, rezerwaty ptactwa. A bolenie są, ale jak napisał Krzysiek, baaardzo trudne. Choć na własne oczy widziałem jak za Serockiem właśnie na tradycyjnego żywca złowiono takiego dobrze ponad 3 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Dzięki.Są na ZZ, Narwi czy Bugu jakieś ograniczenia odnośnie pływania na spalinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Według mnie nie. Jedynie trollingowe - dozwolony tylko na ZZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Witam. Panowie powiedźcie jak z braniami sandacza w Zegrzu? Miał ktoś niedawno jakieś ładne przyłowy mętnookiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Mam potwierdzoną informację (widziałem fotki) że w lipcu gość ode mnie z pracy złowił w dwa, ale w trollingu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Na innym forum było kilka dni temu, że ktoś 70 cm złowił, też na trolling. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 No to już trzy ryby czyli bierom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Chyba, że ta o której napisałem wchodzi w skład tych dwóch powyższych A swoją drogą warto spojrzeć na stronę Koła PZW 13 Legionowo i poszukać zakładki ryby z naszej wody czy coś takiego, żeby się przekonać jakie zdarzają się tam duże ryby (w tym roku już też). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowos Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Tylko szkoda ze wszystko co zostało złapane dostało w łep Wiec jak tam maja byc Duze ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgadzam się z Tobą Sowos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 witam ostatnio spędziłem z kolegą 4 dni na swoich wodach.Złowiliśmy około 40 szczupaczków, niestety nie porażały wielkością, trzy największe ryby to 67, 60, 58 cm.oraz sporo okoni w przedziale 25-28 cm ( jak na tamte łowisko to już spore okonie )prawie wszystko padło na jedną przynętę którą fartem odkrył kumpel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacenty75 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Boleń 85 cm, 6,2 kg z ZZ bardziej jako przyłów ale jakże sympatyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Oj są tam, skubańce... Gratulacje, piękna ryba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacenty75 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Nie ukrywam, że pływałem za sandaczem a wyszło inaczej ale i tak pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 GRATULACJE !!! Jacenty pod koniec roku może razem poszukamy sandała na Zegrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Dzisiejsza, równe 100cm (podziękowania dla Roberta (@rolen) za podebranie!). Gruba (oceniam na przedział 7-8kg) i waleczna. Złowiona w trollingu Lamiglasem 10-25lb (GLB90 2ML) z kołowrotkiem Penn Slammer 360, plecionką Stren 30lb i własnoręcznie wykonanym przyponem 45lb.Przynętą był 12cm wobler. Ryba wzięła o 11:15 na stoku z 4m na 7m, hol trwał kilka minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Jeszcze raz GRATY Mario - należało Ci się za wytrwałość - mam nadzieję, że kiedyś zamustruje się na Twojej krypie PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Gratulacje Mario, ja dzisiaj na ZZ złapałem może prawnuczka (ok.60 cm) twojej ofiary, sprzęt, wobler, okoliczności prawie identyczne.Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Arek, stoi i czeka Daj tylko znac kilka dni wcześniej, przed przyjazdem do W-wy, żebym zdążył ją umyć i 'podpucować' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Gratki za pieknego szczupaka.Mimo swojej ułomności potrafi zyć i rosnąc.C&R rules Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi