krzysiek Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Ja bym sobie życzył nawet większy... Flauta była dramatyczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Powyżej mostu pełno sumowych osesków. Na szczęście od 1 listopada będzie tam zakaz.Wczoraj sandaczyk 55 cm, a kolega na sąsiedniej łódce 67 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Potwierdzam słowa przedmówcy. U mnie tylko dwa krótkie...nie wiem dlaczego, ale prawie nie było brań Krzysiu, a jak tam u Ciebie? Widziałem kilka trollujących pontonów na wodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 W sobotę jeden zębaty. Szczerze mówiąc, wolałbym być na wodzie w niedzielę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczynumer1 Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Ja też całą sobotę trollowałem(z pontonu) z kolegą, niestety tylko mały zębacz i kilka niezaciętych brań(raczej sandaczowych).@Krzysiek widzieliśmy się koło Wieliszewa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 O, no proszę No to my mieliśmy rybę zanim zagadaliśmy, potem już nic ani z trola ani za szczupłym z rzutu. Widziałem, że w okolicach kapelonów na blatach padały okonie. Na pigalaku nie byłem, nie chcę się wk*****ć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczynumer1 Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 My zrobiliśmy jeden przelot slalomem po południu przed Wksem ale to sport dla ludzi o mocnych nerwach;) w dołach ryb nie było widać. Był okres po naszym spotkaniu, że na ok 8,5m była drobnica ale szybko sie rozeszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 To ciekawe. Z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że kilka dni temu od białorybu na pigalaku aż się kłębiło pod wierzchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczynumer1 Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Jak w poprzednią sobotę(15-10) pływałem, to rzeczywiście widać było duże zgromadzenia w każdym dole >9m. Tym większe było moje zdziwienie, że przedwczoraj było zupełnie pusto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 okonie z ostatniego wypadu większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Adasio, gratuluję! Ładniutkie. Czyżby to Łacha...? Tam kiedyś można było połowić ładne garbusy na jesieni. Co do białorybu na dołach, to ja miałem wrażenie że jeszcze rano chyba trochę go stało w niedzielę, ale po południu nie było już wcale obcierek wić chyba się zgadza. Ja stałem tam między jakąś 10-ą a 12:30. Potem przesunąłem się bliżej mostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Adasio, gratuluję! Ładniutkie. Czyżby to Łacha...? Tam kiedyś można było połowić ładne garbusy na jesieni. Okolice Dobrze napisałeś kiedyś niestety od kilku lat presja na okonie w tych rejonach jest ogromna, w lato pialiśmy z kumplem z radości jak trafiał się ładnie wygarbiony okonek ponad 25cm.Byłem mocno zdziwiony że uchował się tam taki ponad 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Dokładnie. To dobry znak. W niedziele rano w przystani w Zegrzu, gość chwalił mi się złowionym dzień wcześniej w Pogorzelcu 41-o centymetrowym okoniem i kilkoma trzydziestakami. Może populacja tych dużych powolutku się odrodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 No chyba, że jest tak, jak na Gnojnie. Jesienią nachodzi okoń z Narwii, na pierwszym lodzie go rezają co dzień, bez opamiętania, ile weźmie, tyle biorą, jak złapią limit – to do bagażnika i dalej ciupią. A wiosną łowi się już tylko niedobitki. I do następnego pierwszego lodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciechowski Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Ryba jest cały czas na płytszych 4-5m blatach. W dole koło mostu jeszcze nic nie ma. Sprawdzaliśmy w poniedziałek. Ponieważ 1 listopada pół ZZ zostaje wyłączone z łowienia (strefa ochronna), ten rok uważam za wyjątkowy. W sumie dobrze się stało, bo przynajmniej nikt nie będzie nękał ryb na zimowisku. Jeszcze takie dwa/trzy sezony, z ciepłym pażdziernikiem jak ten i populacja sandacza powinna się znacznie poprawić. Pomimo tego, że i tak ten rok uważam za rekordowy pod względem okazowych ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 okonie z ostatniego wypadu niebawem zacznie tam brac szczuply, ale na wirówke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Piątek ALL DAY od gdziny 6;30 do 17;00Kilka małych kijanek i kilka pstryknięć zedowych.Koledzy muszę to napisać bo inaczej będę chory.Na ZZ jest taka presja na wyciąganie ryb z tych dołków żeobiecałem sobie że więcej tam nie jadę.Po prostu tragedia. Nie ma gdzie pływać, a stanąc to już nie wspomnę. Wszyscy tną za kapoty te małe kijanki i mają radochę że biere. Powinni zamykać ten odcinek już miesiąc temu może by tych barbarzyńców ostudziło trochę. To raczej przypomina szarpakowanie a nie spiningowanie. Buractwo.FE FE FE.Wczoraj od mostu do zakrętu w stronę Serocka stało z 60 łódek. Jedyne co dobre to fakt że straż rybacka dość dokładniesprawdzała co w siatkach mają szarpakowcy i kilku jak widziałemodpływało z talonem na 200-400 zita do Tesco pozdrawiam,ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciechowski Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 To, że towarzystwo stoi na dole, niedaleko mostu, wcale nie oznacza, że tam jest ryba. Ryby tam nie ma. Tak jak pisałem, większość sandaczy, szczupaków jest cały czas na płytkich blatach 4-5 metrowych. Bardzo mnie cieszy fakt, że za kilka dni będzie zakaz łowienia w tym miejscu. Nikt w tym roku nie wyszarpał ryby z tego zimowiska ! Wreszcie sandacze będą miały te kilka miesięcy spokoju. Przy okazji.....ten sezon uważam za jeden z najlepszych jakie pamiętam. Piękne szczupaki i bardzo dużo sandacza. Trafił się także na woblera....karp Zazwyczaj narzekają ci, którzy nie potrafią nic złowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 To, że towarzystwo stoi na dole, niedaleko mostu, wcale nie oznacza, że tam jest ryba. Ryby tam nie ma. Tak jak pisałem, większość sandaczy, szczupaków jest cały czas na płytkich blatach 4-5 metrowych. Bardzo mnie cieszy fakt, że za kilka dni będzie zakaz łowienia w tym miejscu. Nikt w tym roku nie wyszarpał ryby z tego zimowiska ! Wreszcie sandacze będą miały te kilka miesięcy spokoju. Przy okazji.....ten sezon uważam za jeden z najlepszych jakie pamiętam. Piękne szczupaki i bardzo dużo sandacza. Trafił się także na woblera....karp Zazwyczaj narzekają ci, którzy nie potrafią nic złowić.To dosyć ciekawe co piszesz, jednak mało trafne.Na dołach jest mnóstwo ryby a potwierdzeniem tego jest fakt że co pięć sekund ktoś z tych 50 -60 łódek zacina za kapotę małe kijanki , i to jest potwierdzeniem że ryba tam jest.Kolejny potwierdzeniem jest fakt że w śród tych kijanek znalazło sie kilka mały bo małych zedów. Kolejnym obaleniem twojej teorii jest fakt że cały dzień pływałem z sondą i na blatach 4/5 metrów brak oznak życia.Cieszy mnie to że sezon udał się Tobie, ale nie o tym pisałem, patrz wyżej.A w sprawie narzekania to nikt tu nie narzeka na brak ryby w ZZ.Czytaj ze zrozumieniem.pzdr.ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciechowski Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Nic nie musisz potwierdzać, ani obalać. Ja łowię tam 3-4 razy w tygodniu i wiem jak jest. Łódkę mam w PZW13. Nie narzekam.Zbyt rzadko tam łowisz, aby formułować jakiekolwiek osądy.Ryba jest cały czas na blatach. Wszyscy w 13-tce to potwierdzą.Wystarczy zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Kolego łowie tam od kilku lat.Mam znajomych którzy łowią tam kilka razy w tygodniui znam sytuację tego zbiornika.Koniecznie wczytaj się w to co napisałem bo błądzisz.Nie dyskutuję tu kto ile łowi ani że jest ryba na blatach czy jej nie ma. Dyskusja a w zasadzie stwierdzenie dotyczy obstawiania dołków i kaleczenia ryb.Wyjazd udany bo każdy wyjazd na ZZ to frajda i to że nic się nie uwiesiło tym razem nie oznacza że się nie umie łowić.pzdr.ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciechowski Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Szanowny kolego, nie ma sensu się przepychać ) Ty wiesz swoje, ja wiem swoje. Najważniejsze, żebyśmy czerpali z tego przyjemność. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Tak jest Szanowny Kolego.Do zobaczenia na 13 tce.pozdrawiam,ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EYEL_E_SS Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Dzisiaj w okolicy mostu stało ok 40-50 łódek skupionych w promieniu może 300m! To po prostu parodia wędkarstwa, w której wędkarze wrzucają sobie przynęty do łódek nawzajem. Jakie to musi być niebywałe, kuriozalne parcie na złowienie czegokolwiek by tak się tłoczyć. Odechciewa się tam łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Przy okazji.....ten sezon uważam za jeden z najlepszych jakie pamiętam. Piękne szczupaki i bardzo dużo sandacza. Trafił się także na woblera....karp Zazwyczaj narzekają ci, którzy nie potrafią nic złowić. Ponownie proszę o zdjęcia tak pięknych ryb z ZZ. Wierzę, że większość użytkowników j.pl obejrzy je z przyjemnością porównywalną do mojej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi