admin Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Zaczynam rozpoznawać klimaty .......... Czyżby kolejne wcielenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Zaczynam rozpoznawać klimaty .......... Czyżby kolejne wcielenie?Jak wcielenie? Przeciez sie w ostatnim poscie okreslil. Z drugiej strony, ciekawy case. Drzwiami wylatuje, oknem wraca. Musi jednak ryby nie biora, inaczej mialby mniej czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciechowski Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Wczoraj podczas 6.5h miotania gumami trafiło się 7 sandaczy, z czego tylko dwa wymiarowe. Największy 63cm. Wszystko na blatach 3-6m między końcem ulicy Rybaki w Serocku a Zegrzynkiem. Jak na dwóch wędkujących bida straszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Skromny Kolega... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 A tak jeszcze na marginesie - to z tego co pamiętam ul. Rybaki jest w Zegrzu, a nie w Serocku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 W Serocku tez jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 A to numer. Nie byłem świadomy, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba-s Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Witam ! Czy ktoś z kolegów nie ma mapki z zaznaczoną strefą zakazu połowu na ZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 http://ompzw.pl/regulamin/obreb_zegrze.jpg Jest to obszar wodny opisany granicami: linią prostą od tablicy 32 km w Zegrzu Północnym w poprzek czaszy zbiornika do zabudowań mieszkalnych w Nieporęcie ul. Zegrzyńska 30 na lewym brzegu, dalej linią brzegową do mostu drogowego w Zegrzu a następnie wzdłuż prawej linii brzegowej do tablicy 32 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Chwała bogu za ten obręb, gdyby nie on już zupełnie nic by tam nie pływało. A tak uchowa się co nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Pewnie i tak znajdą się tacy co tam połowią..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Dzięki za mapkę. Do kiedy obowiązuje zakaz połowu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciechowski Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Pewnie i tak znajdą się tacy co tam połowią.....Połowisz jak spełnisz dwa warunki:- znasz doskonale wodę- jesteś często na rybachInaczej szanse marne kolego.pozd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario11 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Dzięki za mapkę. Do kiedy obowiązuje zakaz połowu? do końca marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 To ja jeszcze dorzucę 2a pytania: - czy tą tablicę (32 km) widać jakoś z wody?- jak myślicie będzie bardzo wiało w niedzielę? Prognoza na ICMie i Windguru jakoś podejrzanie mi wygląda... Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Dzisiejszy poranek kiepski , okonie brały tylko na stynke kormoranom z okolicy.Po rozmowie z nimi dowiedziałem sie że w środe to i po 50 szt złowili oraz że bardzo pyszna jest ikra okonia z patelni (*%&^%&^%$^%# barany) mam nadzieje ze i po 50 mlecza walneli .A i dowiedziałem sie że rybak z okolicy Ryni sandaczyki po 30cm na targu sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 1. @sharki: nie zrozumiałem o czym piszesz (poza ostatnim zdaniem).2. W ubiegłą niedzielę obserwowaliśmy dwóch na jednej łódce. W pewnym momencie tak ich bujnęło, że jeden wypadł z łódki. Podpłynęliśmy do nich, ten w wodzie z trudem wlazł do łódki, pożyczyliśmy im czerpaczki bo ich odpłynęły. Nie chcieli żeby ich zaholować do przystani mimo, że mieli pół łódki wody i dupy i wszystko mokre... Obserwowaliśmy ich, trwało z godzinę zanim wyleli wodę, wyciągnęli kotwicę i przepłynęli na stronę przystani ( czwórki), a byli z trzynastki. dalej nie chcieli żeby ich zaholować do przystani. Byli chyba tak narąbani, że sądzę, że nie zdawali sobie sprawy, że otarli się o śmierć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 1. @sharki: nie zrozumiałem o czym piszesz (poza ostatnim zdaniem).2. W ubiegłą niedzielę obserwowaliśmy dwóch na jednej łódce. W pewnym momencie tak ich bujnęło, że jeden wypadł z łódki. Podpłynęliśmy do nich, ten w wodzie z trudem wlazł do łódki, pożyczyliśmy im czerpaczki bo ich odpłynęły. Nie chcieli żeby ich zaholować do przystani mimo, że mieli pół łódki wody i dupy i wszystko mokre... Obserwowaliśmy ich, trwało z godzinę zanim wyleli wodę, wyciągnęli kotwicę i przepłynęli na stronę przystani ( czwórki), a byli z trzynastki. dalej nie chcieli żeby ich zaholować do przystani. Byli chyba tak narąbani, że sądzę, że nie zdawali sobie sprawy, że otarli się o śmierć. Moze to trochu chamskie bo mozna by bylo chlopakom narobic klopotu ale w takich momentach jak sie widzi 2 ewidentnie pijanych wedkarzy do tego na lodzi to moze lepiej zadzonic na policje niz sie z nimi uzerac tak naprawde dla ich dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 @kwasik jak to nie rozumiesz? Kormorany to nic innego jak Panowie, którzy zabieraj wszystko, co pływa i nadzieje się na ich haczyk. Zazwyczaj widuje się ich w okolicy Rządzy z charakterystycznym wiaderkiem po majonezie gdzie pływa do 20 szt małych płotek nazywanych stynką,uzbrojeni są w chińskie pikery, na które łowią okonki. I jeden z nich poinformował mnie, że najlepsze z okonia to dla niego, cyt. SWIERZA IKRA Z PATELNI.Myślałem, że robi sobie ze mnie jaja, ale zapewniał, że mówi prawdę i że warto nałowić teraz okonia, bo jest go dużo i oprócz mięsa to i ikrę można obskoczyć z patelni. (*%&^%&^%$^%# barany) Te znaki to nic innego jak wulgaryzmy pod ich adresem A 50 mlecza – to sperma z rybki na wyszukane podniebienia naszych kormoranów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Wczoraj brat złowił ślicznego okonia ze 30 cm, kazałem mu wypuścić i to zrobił.Wyciągnęlismy łódkę na brzeg. Do nowego roku czyli do maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Witam! A jak tam było z sandaczem w weekend? Ja jeszcze zamierzam powalczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Z sandaczem słabiutko Byłem w niedzielę i nędza, kilka delikatnych skubnięć i koniec. Kolega był w sobotę i efekt ten sam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Dzięki Maticsh. Jeszcze jakieś wieści? Może ciut pozytywniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Z pozytywów to spotkany wędkarz w stanicy, który łowił na spinning... leszcze , pokazał fotki i rybki zapinane normalnie, a nie wyrywane Żeby nie było wszystkie wróciły do wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Krzysiu, a Ty jeszcze pływasz? Jakoś nic nie piszesz? Widziałeś jakieś sandacze ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi