Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

http://ompzw.pl/regulamin/obreb_zegrze.jpg

Jest to obszar wodny opisany granicami: linią prostą od tablicy 32 km w Zegrzu Północnym w poprzek czaszy zbiornika do zabudowań mieszkalnych w Nieporęcie ul. Zegrzyńska 30 na lewym brzegu, dalej linią brzegową do mostu drogowego w Zegrzu a następnie wzdłuż prawej linii brzegowej do tablicy 32 km.

Dzisiejszy poranek kiepski , okonie brały tylko na stynke kormoranom z okolicy.

Po rozmowie z nimi dowiedziałem sie że w środe to i po 50 szt złowili oraz że bardzo pyszna jest ikra okonia z patelni (*%&^%&^%$^%# barany) mam nadzieje ze i po 50 mlecza walneli :angry: .

A i dowiedziałem sie że rybak z okolicy Ryni sandaczyki po 30cm na targu sprzedaje.

1. @sharki: nie zrozumiałem o czym piszesz (poza ostatnim zdaniem).

2. W ubiegłą niedzielę obserwowaliśmy dwóch na jednej łódce. W pewnym momencie tak ich bujnęło, że jeden wypadł z łódki. Podpłynęliśmy do nich, ten w wodzie z trudem wlazł do łódki, pożyczyliśmy im czerpaczki bo ich odpłynęły. Nie chcieli żeby ich zaholować do przystani mimo, że mieli pół łódki wody i dupy i wszystko mokre... Obserwowaliśmy ich, trwało z godzinę zanim wyleli wodę, wyciągnęli kotwicę i przepłynęli na stronę przystani ( czwórki), a byli z trzynastki. dalej nie chcieli żeby ich zaholować do przystani. Byli chyba tak narąbani, że sądzę, że nie zdawali sobie sprawy, że otarli się o śmierć.

1. @sharki: nie zrozumiałem o czym piszesz (poza ostatnim zdaniem).

2. W ubiegłą niedzielę obserwowaliśmy dwóch na jednej łódce. W pewnym momencie tak ich bujnęło, że jeden wypadł z łódki. Podpłynęliśmy do nich, ten w wodzie z trudem wlazł do łódki, pożyczyliśmy im czerpaczki bo ich odpłynęły. Nie chcieli żeby ich zaholować do przystani mimo, że mieli pół łódki wody i dupy i wszystko mokre... Obserwowaliśmy ich, trwało z godzinę zanim wyleli wodę, wyciągnęli kotwicę i przepłynęli na stronę przystani ( czwórki), a byli z trzynastki. dalej nie chcieli żeby ich zaholować do przystani. Byli chyba tak narąbani, że sądzę, że nie zdawali sobie sprawy, że otarli się o śmierć.

Moze to trochu chamskie bo mozna by bylo chlopakom narobic klopotu ale w takich momentach jak sie widzi 2 ewidentnie pijanych wedkarzy do tego na lodzi to moze lepiej zadzonic na policje niz sie z nimi uzerac tak naprawde dla ich dobra.

@kwasik jak to nie rozumiesz?

Kormorany to nic innego jak Panowie, którzy zabieraj wszystko, co pływa i nadzieje się na ich haczyk. Zazwyczaj widuje się ich w okolicy Rządzy z charakterystycznym wiaderkiem po majonezie gdzie pływa do 20 szt małych płotek nazywanych stynką,uzbrojeni są w chińskie pikery, na które łowią okonki.

I jeden z nich poinformował mnie, że najlepsze z okonia to dla niego, cyt. SWIERZA IKRA Z PATELNI.

Myślałem, że robi sobie ze mnie jaja, ale zapewniał, że mówi prawdę i że warto nałowić teraz okonia, bo jest go dużo i oprócz mięsa to i ikrę można obskoczyć z patelni.

(*%&^%&^%$^%# barany) Te znaki to nic innego jak wulgaryzmy pod ich adresem :angry:

A 50 mlecza – to sperma z rybki na wyszukane podniebienia naszych kormoranów. :lol: