Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie zawsze zastanawia, co mi powie strażnik, jeśli zobaczy, że w czasie wakacyjnego wypadu daję pokręcić chwilę mojej dziewczynie.

Może, że ma zapłacić dniówkę dla niezrzeszonych? :lol:

Komedia z tymi cenami, chyba na Morrum jest podobnie, ktoś kiedyś pisał :unsure:

Odkurzę? O nie, ja póki co pożegnałem się z ZZ i z PZW. O ile ten pierwszy skrót nie wzbudza we mnie negatywnych emocji, o tyle ten drugi… cóż: prędko się z nim nie przeproszę. Dla zasady. Może na starość.

Co do Morrum… Jak ktoś chce się przekonać, ile kosztuje dniówka na europejskim renomowanym łowisku łososiowym i co trzeba zrobić, żeby dostać „przepustkę”, niech poszpera nt. informacji o warunkach uzyskania licencji na Alta River. Ale nie mówimy tu o najlepszych z najlepszych, tylko o kawałku Polski z kosmiczną presją, na którym – gdyby nie kilka dużych rzek nizinnych – niewiele zostałoby ciekawej wody do ogarnięcia…

Krzysiu, nie wiedziałem że aż tak źle się działo...ja mam zamiar wypłynąc w niedzielę z Wierzbicy, a że w tym roku znowu nie opłaciłem karty, to chcę kupić jednodniowe pozwolenie. Wiesz może czy w tej kwestii coś się zmieniło czy będzie mnie kosztowało 30 jak w zeszłym roku?

Poniżej zdjęcie szczupaka złowionego dzisiaj na ZZ przez @Friko.

Ryba miała 90cm. Gratulacje, Paweł :mellow:

W ciągu 2ch dni złowilismy, we 2ch, ponad 30 szczupaków, z czego ponad połowa była wymiarowych.

Łowiliśmy na: jerki, wahadłówki, obrotówki i gumy.

Kluczem było znalezienie odpowiedniego miejsca B) przynęta miała drugorzędne znaczenie.

... dodam że przy okazji udało się przetestować wędkę castingową o której była mowa w tym wątku: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=24181&am p;am p;prevloaded=1&&start=20 ... test wypadł bardzo dobrze B) uzupełnieniem zestawu był multiplikator Daiwa Luna 203 , plecionka 20 lb oraz wobler, jak można się domyślać po zestawie ryba została złowiona z ręki. Hol był krótki, siłowy, po szybkiej sesji fotograficznej ryba wróciła do wody. Szczupaki na Zegrzu są w znakomitej kondycji, już dobrze odpasione po tarle.

Tak jak @mario wspomniał, z roku na rok procentuje nam coraz lepsza znajomość wody co powoli zaczyna przekładać się na wynki - w zeszłym roku @mario zaliczył na ZZ 100 cm ; mój wynik znacznie skromniejszy ale i tak wczorajszy dzień za zalewie będę długo pamiętał :mellow:

ps. dzięki Mariusz za pewną rękę przy podbieraniu i za fotkę :D

@kwasik Tu masz odpowiedź.

http://www.tkm24.pl/?p=6477

To są szczegóły techniczne.

Chodzi mi o to, że nikt nie przejmuje się zabiciem złożonej ikry.

Teraz zapowiadają podwyższenie poziomu wody, przy niskim stanie wód oznacza to zabicie ikry poniżej zapory. Toż to granda!!!