krzysiek Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Całkiem blisko, równą stówkę. Jak dla mnie to obłęd, opłata co najmniej taka, jak na najlepszych znanych mi łowiskach. Choć chłopaki udowadniają, że i np. na ZZ można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Krzysiu, a ja czekałem że to Ty odkurzysz wątek zalewowy po 1ym maja, a tu niespodzianka A co do składki to fakt, jakaś chora sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Mnie zawsze zastanawia, co mi powie strażnik, jeśli zobaczy, że w czasie wakacyjnego wypadu daję pokręcić chwilę mojej dziewczynie. Może, że ma zapłacić dniówkę dla niezrzeszonych? Komedia z tymi cenami, chyba na Morrum jest podobnie, ktoś kiedyś pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Odkurzę? O nie, ja póki co pożegnałem się z ZZ i z PZW. O ile ten pierwszy skrót nie wzbudza we mnie negatywnych emocji, o tyle ten drugi… cóż: prędko się z nim nie przeproszę. Dla zasady. Może na starość. Co do Morrum… Jak ktoś chce się przekonać, ile kosztuje dniówka na europejskim renomowanym łowisku łososiowym i co trzeba zrobić, żeby dostać „przepustkę”, niech poszpera nt. informacji o warunkach uzyskania licencji na Alta River. Ale nie mówimy tu o najlepszych z najlepszych, tylko o kawałku Polski z kosmiczną presją, na którym – gdyby nie kilka dużych rzek nizinnych – niewiele zostałoby ciekawej wody do ogarnięcia… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfg8 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Spotkac straznika nad woda to jak zdobyc licencje na Alta jedno i drugie loteria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Krzysiu, nie wiedziałem że aż tak źle się działo...ja mam zamiar wypłynąc w niedzielę z Wierzbicy, a że w tym roku znowu nie opłaciłem karty, to chcę kupić jednodniowe pozwolenie. Wiesz może czy w tej kwestii coś się zmieniło czy będzie mnie kosztowało 30 jak w zeszłym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Nie ma zmiłuj - 50 bez trollingu. Jedna z najwyższych dniówek w Polsce, przecież warszawkę stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Poniżej zdjęcie szczupaka złowionego dzisiaj na ZZ przez @Friko.Ryba miała 90cm. Gratulacje, Paweł W ciągu 2ch dni złowilismy, we 2ch, ponad 30 szczupaków, z czego ponad połowa była wymiarowych.Łowiliśmy na: jerki, wahadłówki, obrotówki i gumy. Kluczem było znalezienie odpowiedniego miejsca przynęta miała drugorzędne znaczenie. ... dodam że przy okazji udało się przetestować wędkę castingową o której była mowa w tym wątku: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=24181&am p;am p;prevloaded=1&&start=20 ... test wypadł bardzo dobrze uzupełnieniem zestawu był multiplikator Daiwa Luna 203 , plecionka 20 lb oraz wobler, jak można się domyślać po zestawie ryba została złowiona z ręki. Hol był krótki, siłowy, po szybkiej sesji fotograficznej ryba wróciła do wody. Szczupaki na Zegrzu są w znakomitej kondycji, już dobrze odpasione po tarle. Tak jak @mario wspomniał, z roku na rok procentuje nam coraz lepsza znajomość wody co powoli zaczyna przekładać się na wynki - w zeszłym roku @mario zaliczył na ZZ 100 cm ; mój wynik znacznie skromniejszy ale i tak wczorajszy dzień za zalewie będę długo pamiętał ps. dzięki Mariusz za pewną rękę przy podbieraniu i za fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Witam 1 maja były zawody na ZZ ktoś wie jakie były wyniki , sam widziałem podebranie 90 w klatce obok mostu (niestety ryba chyba skończyła na patelni ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 z tego co słyszałem wyniki były bardzo słabe, przynajmniej jeśli chodzi o pierwsza ture Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Obserwowałem ich start - przepraszam ale dla mnie to dzicz. Stado naszej elity sportowej jak małolaci wyrwało spod 13. Bardziej wyglądało to wyścigi niż drogę na łowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Dzisiejszy krótki poranny wypad zaowocował kilkunastoma szczupakami (niestety tylko kilka z nich było 50+) oraz ładnym boleniem o dł. 68cm złowionym na jerka przez Roberta (@rolen). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Konkretna rapka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Hej. mam pytanko do stałych bywalców. obiło mi się o uszy że okonie z ZZ mają jakieś robale. czy to prawda? słyszeliście coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Hej. mam pytanko do stałych bywalców. obiło mi się o uszy że okonie z ZZ mają jakieś robale. czy to prawda? słyszeliście coś na ten temat? Mają, pasożyty groźne dla zdrowia ludzkiego. Przypadkowy import z Azji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 To powinno ich być dużo i dużych Czy może jednak znajdują się amatorzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Potwierdzam to, co napisał @hlehle.Temat stosunkowo świeży, przynajmniej dla mnie (ok. rok temu słyszałem o tym pierwszy raz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 eee, już ze 2-3 sezony wstecz zauważyłem nicienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Od dwu tygodni z Zegrza spuszczają wodę, jeszcze nigdy tak niskiej nie widziałem. Przecież to granda; wszelka ikra z tarła zginie. Ktoś wie co jest grane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 może znów się szykują na jakiś remont zapory jak w zeszłym roku. wtedy całe lato woda stała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCUS Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 @kwasik Tu masz odpowiedź.http://www.tkm24.pl/?p=6477 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacenty75 Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Dobrze, że łódke na dłuższym łańcuchu zostawiłem bo twoja kol. kwasik widziałem w sobote wisiała jak na szubienicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 @kwasik Tu masz odpowiedź.http://www.tkm24.pl/?p=6477To są szczegóły techniczne.Chodzi mi o to, że nikt nie przejmuje się zabiciem złożonej ikry.Teraz zapowiadają podwyższenie poziomu wody, przy niskim stanie wód oznacza to zabicie ikry poniżej zapory. Toż to granda!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotmistrz Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 eee, już ze 2-3 sezony wstecz zauważyłem nicienie... Skoro zauważyłeś nicienie, to znaczy, że zabiłeś rybę, okoniem zwaną... Chyba, że nicienie na bokach ryb występują, w co watpię... Jak to się ma do ortodoksyjnego no kill? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 A z jakiej to przyczyny jawię Ci się jako ortodoksyjny no-kilowiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi