paawelek83 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 w piątek sandacz 74cm i 2 krótkie oraz kilka ładnych okonidzisiaj NIC:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 za takim powyżej 70 to ja pływam od początku sezonu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 dzisiaj 2 krótkie i... coś co po 10s rozgięło mustada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 10S czyli Salmo? Co to był za mustad? 36 czy 41? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 10S czyli Salmo? Co to był za mustad? 36 czy 41?Pawłowi chodzi że coś po 10s holu rozgięło hak w główce Mustad'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Dałem ciała. Nie doczytałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 W poniedziałek wyholowałem największą rybę w swoim życiu.Hol trwał około godziny i superkołowrotek Penn Slammer 360 jest do naprawy (czeka jak brat wróci z Ameryki) - wylazł kabłąk z główki, co zauważyłem w środę. Po półgodzinnym siłowym holu ( kij miałem dość delikatny)ukazała mi się kępka trzcin owiązana czerwoną linką grubości centymetra w której tkwił hak główki z gumą, myślałem , że holuję jeżozwierza.Po godzinie udało mi się złapać za tę linkę, na drugim końcu był przywiązany przez skrzela żywy wychudły sum którego oceniam na 180 cm i nieco ponad 30 kilo. Linkę przywiązałem do burty i na wiosłach dopłynąłem do przystani, chciałem go komuś pokazać, w przystani wypuściłem rybę przeciąwszy nożem linkę. Po opadnięci na dno sum po jakiś dwu - trzech minutach zniknął. Ciekaw jestem czy przeżyje. Ktoś kto go złowił lub skłusował przywiązał go linką do kępy trzcin, a ryba wyrwała te trzciny i odpłynęła. Sum miał na ogonie ranę w poprzek, nie mam rozeznania, ale wyglądało, że kilka dni przeleżał z tą linką i trzciną na dnie.Taki fuks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Gratuluję przygody i miejmy nadzieję że ta piękna ryba się zregeneruje i połamie sprzęt swojemu poprzedniemu oprawcy. Szkoda że na zalewie jest tak dużo rzeźników i półmuzgów. co chwile się słyszy że kolejny sum w okolicy 2m jest mordowany o sandaczach nie wspominając. Niedługo będą kląć, że NIE BIERO Pozdrawiam wszystkich co szanują ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Dzisiaj bez dotknięcia od 7-14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 dziś 2 krótkie i kolega sumka ok 60cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 U nas dzisiaj 3 krótkie sandacze i szczupaczek 55, do tego jeszcze sporo niezaciętych brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 wczoraj kilka brań i jeden króciak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik5 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Nie chwaliłem się tutaj moimi rybami, chociaż wiele razy miałem okazję, więc teraz zacznę. Wczoraj na zalewie szczupak 60cm, na płytkiej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Witam, wczoraj na Zegrzu złowiono podobno szczupaka 120 cm w trolu, najgorszy jest fakt, że ryba została zabita. I tu moje pytanie do szczęśliwego łowcy jeśli przegląda to forum:Jaki miałeś cel baranie w zabieraniu takiej ryby? Przecież to najlepsze geny i najlepszy reproduktor, potem chodzi taki idiota jeden z drugim i narzeka, że nie biero. pzdr,jacavip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Witam, wczoraj na Zegrzu złowiono podobno szczupaka 120 cm w trolu, najgorszy jest fakt, że ryba została zabita. I tu moje pytanie do szczęśliwego łowcy jeśli przegląda to forum:Jaki miałeś cel baranie w zabieraniu takiej ryby? Przecież to najlepsze geny i najlepszy reproduktor, potem chodzi taki idiota jeden z drugim i narzeka, że nie biero. pzdr,jacavip szanse, że taki bałwan czyta to forum są niewielkie, przecież żeby nauczyć się czytać to trzeba mieć odrobinę rozumu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 też jestem za tym żeby taka ryba sobie żyła ale brat zadał mi ostatnio jedno pytanie odnośnie takiej ryby a powiedz mi ile taka ryba jeszcze pożyje? w sumie ma rację jej koniec jest bliski i to nie tylko ze względu na wędkarzy ale padnie śmiercią naturalną. Co do rozrodu to też ichtiologiem nie jestem i nie mam pojęcia jakiej jakości ikrę/mlecz złoży i czy takie wielkie osobniki w ogóle podchodzą do tarła.Wiem jedno i usłyszałem to od ludzi z przystani 13 że jest zatrzęsienie wielkiego suma w ZZ i tym tłumaczą brak sandacza i będą zabijać każdego dużego suma.W ostatnich kilku dniach złowiono kilka sumów pow 180 ale nie wiem jaki spotkał ich los. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Pewnie taki sam, jak te, które są na fotach w galerii 13ki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 36 mln trenerów 36 mln finansistów 36 milionów polityków 36 milionów ichtiologów + ________________________ Polska Ratowali lisy... nie było zajęcy, więc zaczęli ratować zające... nie było lisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysan Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Wiem jedno i usłyszałem to od ludzi z przystani 13 że jest zatrzęsienie wielkiego suma w ZZ i tym tłumaczą brak sandacza i będą zabijać każdego dużego suma.W ostatnich kilku dniach złowiono kilka sumów pow 180 ale nie wiem jaki spotkał ich los. Głupkowate tłumaczenie. W Ebro łowi się sumy ,sandacze i karpie. Jakoś mogą tam żyć. A co do 13 to jeszcze niedawno zakopywali okonie po zawodach spiningowych. I dziwili się że ryb z roku na rok jakby mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brtone Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Ktos moze wie jak tam połowili na Relidze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 z tego co wiem to tak jak zwykle jak wypływa trzystu chłopa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 To źle wiesz bo zawodników było nie całe 100 a najlepsze wyniki to 20-25 okoni a szczupaka jak na lekarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Wiem jedno i usłyszałem to od ludzi z przystani 13 że jest zatrzęsienie wielkiego suma w ZZ i tym tłumaczą brak sandacza i będą zabijać każdego dużego suma.W ostatnich kilku dniach złowiono kilka sumów pow 180 ale nie wiem jaki spotkał ich los. Głupkowate tłumaczenie. W Ebro łowi się sumy ,sandacze i karpie. Jakoś mogą tam żyć. A co do 13 to jeszcze niedawno zakopywali okonie po zawodach spiningowych. I dziwili się że ryb z roku na rok jakby mniej. Pływaliśmy we dwóch na Zegrzu w tym roku ze spinningiem co najmniej kilkanaście razy. W tym czasie brat nie złowił żadnego suma, a ja dwa, jednego niewymiarowego, a drugiego wymiarowego, wczoraj. Sumiarzy koło mostu w Zegrzu jest bez liku, kwoczą (bezsensownie - który sum jest w stanie kłapnąć paszczą pięć razy w ciągu pięciu sekund?), ciągają (nieregulaminowo) żywce, trollują i nie wiadomo co tam jeszcze, przez dwa dni widziałem tylko jednego suma, mojego, to ma być zatrzęsienie suma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 w sobotę na własne oczy widziałem w 13-ce dwie sztuki jeden 206 a drugi chyba 217Kolego @kwasik może trzeba się nauczyć sumy łowić a dopiero mówić że nie ma suma bo nie złowiłeś. Są ludzie co potrafią to robić i łowią a to co jest przywożone do przystani świadczy o tym że są i łatwo je złowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 w sobotę na własne oczy widziałem w 13-ce dwie sztuki jeden 206 a drugi chyba 217Kolego @kwasik może trzeba się nauczyć sumy łowić a dopiero mówić że nie ma suma bo nie złowiłeś. Są ludzie co potrafią to robić i łowią a to co jest przywożone do przystani świadczy o tym że są i łatwo je złowić.Tych dwu już nikt nie złowi?Wyłącznie spininguję, a to nie jest nabardziej skuteczna metoda na sumy. A ja nie napisałem że nie ma sumów, napisane było zatrzęsienie wię zaprotestowałem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi