Użytkownik Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 W niektórych okresach najskuteczniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 W niektórych okresach najskuteczniejsza. Chyba w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Użytkownik Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Dawno nie nastawiałem się w maju ze spiningiem na suma, ale trzeba przyznać, że faktycznie tak jest. Nie zawsze sum był chroniony w maju. Pozostaje jeszcze nocny spining w upalną lipcową noc i doskonały październik. No chyba, że woda jest rekordowo niska i ryby gromadzą się w miejscach niedostępnych dla spiningisty na wybranym odcinku rzeki. Wtedy pozostaje troling i choć jestem przekonany o jego skuteczności to nie lubię tej metody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Nigdy spinning nie będzie skuteczniejszy na dowolnego drapieżnika niż żywiec ... i kropka.To że dobry spinningista ma lepsze wyniki niż kiepski żywczarz niczego nie dowodzi. (uprzedzam odpowiedź) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Sum brał w ostatnich dniach jak poj...y.Nie było specjalnym problemem złowić kilka sztuk a jak ktoś zna dobre miejscówki to i takie większe mógł pociągnąć. Szkoda tylko że chęć powieszenia ryby na drzewie czy tez innym haku góruje nad wypuszczeniem ryby która daje sporo emocji podczas holu.O łowieniu w maju i skuteczności spinningu się nie wypowiadam bo żaden łowca sumów ze mnie - nigdy się na nie nie nastawiam a wręcz nie lubię ich łowić.@paawelek83 info odnośnie zawodów dostałem od osoby która jest na zz non stop, sam odpuszczam w takie dni bo to szkoda wypływać jak takie akcje się odbywają na wodzie. Tak czy siak jak 100 chłopa pływa i wszyscy nastawiają się na okonia który de facto też bardzo dobrze brał w weekend to i tak średnie wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Witam! Coś przycichło w temacie a słyszałem że łódek wczoraj cała masa na dołkach... Wrzućcie proszę jakieś wieści. Wybieram się w sobotę przeprosić z Zalewem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 jak na dołkach dużo łódek to znaczy że sumy za ogon biorą mnie to nie kręci.Byłem w niedzielę i połowiłem okoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Dzięki Pawełek! Tak się też domyśłałem. A jak z tymi okoniami? To okonie czy już tylko okonki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 2 szt pow 30cm zeszły z kijawydłubałem kilka w okolicy 25cm i oczywiście sporo drobnej sieczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Aha, to już nieżle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12maro Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Wczoraj sandacz 57 cm i kilka niezaciętych pstryków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 12maro, gratulacje! A tych brań to mieliście tyle że możnaby je policzyć na palcach jednej ręki czy trochę więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12maro Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 rewelacji nie było ale łowiłem tylko około trzech godzin przeszkodziła pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 A to w takim razie tym bardziej gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Nigdy spinning nie będzie skuteczniejszy na dowolnego drapieżnika niż żywiec ... i kropka.To że dobry spinningista ma lepsze wyniki niż kiepski żywczarz niczego nie dowodzi. (uprzedzam odpowiedź) Zgadzam się z małym wyjątkiem - Boleń. Wg mnie tutaj zawsze skuteczniejszy jest spining. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Jakby ktoś dziś się wybrał to z góry dziękuje za świeże wiadmości po południu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Byłem dziś nad Zegrzem 6-11, wiaterek umiarkowany, niewiele łodzi. Jakiś kontakt z rybą miała przynęta ze 2-3 razy. Ja z Kolegą ani razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12maro Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Dzisiaj pływałem 6- 11 zero kontaktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 u mnie też 6-11 z jednym kontaktem i śladami na ogonie gumy.poza tym kilka okonków do 25cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Kto jutro wybiera sie na rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 U nas w piątek 4 szczupaczki (50-60), a dzisiaj 2 w podobnych rozmiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 U nas w sobotę jeden sum i kilka okoni, sandaczy zero ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 dzisiaj kilka okonisandaczyk 45 i 55kolega na łodzi miał jednego sandaczyka ok 35 i sumka 95cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12maro Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 witam wczoraj trafiłem dwa szczupaki 50 - 60 cm jeden spadł przy łodzi kilka niezaciętych brań i dwa krótkie sandałki wszystko na wodzie 3-4 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 To tendencja wyraźna - sobota nie przebierając w słowach do d... (swoją drogą, ICM dał niezłą plamę...), a w niedziele widać, że już coś się działo... Ja w sobote zaliczyłem trzy psztyknięcia. W tym, w ostatnim miejscu, miałem dwa puknięcia, ale jak mne zaczęło przestawiać na ciężarze (i siedziałem!) to dałem sobie spokój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi