osiak Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Co do pogody w sobotę to masz rację, kilka minut płynięcia pod wiatr i wszyscy na pokładzie mokrzy :)z kotwiczeniem też mieliśmy problemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Porażka :/ wściekłem sie jak nie wiem...w akcie desperacji (cos mnie podkusiło) popłynąłem pod Mazowsze żeby znależć jakiś dołek (błąd), ale szybko pożałowałem...wracając w strone mostu bałem się że łajba sie przewali <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotmistrz Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Dzisiejszy wypad nad Zalew dał mi dwa wymiarowe szczupaki (50 i 51 cm) i trzy okonie 27-26 cm. Brania na głęb. 3-5 m, po opadnięciu mgły i wyjściu słońca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12maro Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Dzisiaj łowiłem popołudniu sandacz 48 cm i krótki sumekjutro startuję od rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Witam.My będziemy jutro startować w Wierzbicy za Truskawką gumiak i dwóch w kombinezonach <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włodi Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Jak wyniki po tym weekendzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Byliśmy sobota i niedziela za sandaczem i bez efektów. Ale Koledzy z koła nr 13 na swoich zawodach dobrze połowili okonie i szczupaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Byłem w Sobotę w dniu zawodów i tylko jeden wymiarowy szczupak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superKRYSTEK1 Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 A ja byłem w niedziele i coś dużego porwało mi gumę. Drugi raz w tym samym miejscu, nie używam przyponów i to był sygnał żeby się przeprosić z przyponami Rybka przepłyneła jakieś 15m i poczułem duże szarpnięcie a potem luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 W sumie to Zegrze mi powiewa, ale ktos kiedys powiedział.Trzeba nie miec wyobrazni, lowiąc jesienia drapiezniki, bez przyponu.Szkoda kolejnej okaleczonej ryby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 W sumie to Zegrze mi powiewa, ale ktos kiedys powiedział.Trzeba nie miec wyobrazni, lowiąc jesienia drapiezniki, bez przyponu.Szkoda kolejnej okaleczonej ryby...Też tego nie rozumiem,jaki jest sens łowic bez przyponu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superKRYSTEK1 Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 W sumie to Zegrze mi powiewa, ale ktos kiedys powiedział.Trzeba nie miec wyobrazni, lowiąc jesienia drapiezniki, bez przyponu.Szkoda kolejnej okaleczonej ryby...Też tego nie rozumiem,jaki jest sens łowic bez przyponu. Przy łowieniu boleni nie zakładam przyponów, głupie przyzwyczajenie przy łowieniu boleni i tak mi we krwi zostało. Już zaopatrzyłem się w kilka sztuk przyponów.W tym roku nastawiłem się na sandacza, w zeszłym byłem raz na zalewie i w tym dwa razy. Także nie jestem stałym bywalcem, łowię na rzece . Temat był już przewijany ale czy uwalniając rybę z przynęty nie pozostaje dziurka po kotwicy/haku? Czy ryba która przetrze np. plecionkę z przyponem na zaczepie też nie jest okaleczona? Nie dyskutujmy o tym bo to nie ma sensu. Mój błąd, ok.Koniec OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 (edytowane) Dziś z ZZ sandały 2 króciaki i jeden 60+, wszystko na głębokiej wodzie powyżej 8m. Edytowane 4 Października 2012 przez mdziam_78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreus1988 Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Witam, w końcu i ja mogę dorzucić od siebie parę groszy. Dzisiaj od 7 do 13 3 szczupaczki 48cm i 2x 58cm plus dwa małe okonki co do głębokości to ciężko mi powiedzieć bo nie mamy echa, ale łapaliśmy prawdopodobnie na lekkim stoku przy głębokości ok. 6 metrów może więcej. Tak przynajmniej wychodziłoby z mojego "badania dna", i z ilości linki od ciężarka, która pozostawała na łódce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 szacun dla kolegi. ja wczoraj uzbrojony w kolorowe echo, silnik 9,9 i worek przynęt i trzy kije połowiłem tylko okonki a w planie był sandacz( ale nie stety sandacza w tym zbiorniku w tym roku niet)pozdrawiam i jeszcze raz szacun dla kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotmistrz Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Byłem w czwartek w zeszłym tygodniu. Brania były do momentu gdy gęsta mgła zaczęła rzednąć (około godziny 9). Do zaliczenia miałem szczupaka 50 cm i dwa okonie 30 i 25 cm, oprócz tego kilka mniejszych okoni i krotki szczupak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Dzisiejszy wypad nad ZZ (13-16:30) dał ok 20 okonków, z czego 4 trzymały wymiar i 2 krótkie szczupaczki. Połów z brzegu (spodniobuty). Pogoda pozwoliła na skutecznie kicanie dwugramową główką. Większa gramatura nie podobała się rybom Na wodzie mnóstwo łodzi i standardowe plumkanie kwokiem... W niedzielę zapowiada się rzeź - międzykołowe zawody spin... tzn. w bocznym troku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 A na jakim odcinku te zawody jeśli można spytać. Będzie można gdzieś popływać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 (edytowane) WitamDzisiejszy poranek(6 - 11) dwa brania , zero rybek ale byłem swiadkiem złowienia 2 szt sumików jeden krótki drugi chyba wymiarowy.Nie wiem jak to zostało zrobione ale w ciągu 15 min dwie rybki zostały podziwiały deszczowy poranek ? Edytowane 13 Października 2012 przez sharki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 @ Pszemo: Północy brzeg ZZ od mostu w Zegrzu, w górę rzeki do dawnego ośrodka WOW plus tzw. oczko (Trójkąt). Zawody z brzegu, więc pływać jak najbardziej będzie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotmistrz Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Byłem w piątek (12.10). Rano przymrozek i gęsta mgła. Niestety usilne próby złowienia sandacza nie dały rezultatu. Tylko dwa okonie "patelniaki", trzy krótkie szczupaki (ołówki). W jednym z ostatnich przelotów spad szczupaka 2-3 m od łodzi (wymiar był na pewno). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12maro Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Dzisiaj trzy krótkie sandałki , osiem godzin pływania ,brania na 8-10 metrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreus1988 Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Sobota, 11.00 60 cm szczupły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 W sobotę wieczorkiem dwa szczupaczki, jeden okołowymiar i drugi nieco ponad 60 cm, kolega na łódce miał niewymiarka sandaczyka i przyzwoitego okonia. Jeszcze kilka brań było niezaciętych. Ryby brały godzinę rano i godzinę po 17-tej.Niedziela jak w studni, jeden krótki szczupaczyna kolegi i dwa puste brania.Łodek było ...set, przed południem większość uciekła z powodu "szału brań". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Witam. Czy jest wypożyczalnia łodzi nad zalewem,ewentualnie gdzie lub kto może wypożyczyć łódkę na weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi