mdziam_78 Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Jest w Zegrzu przed mostem od strony Warszawy. Jedna to przystań koła 13 druga kawałek dalej 4. Łódki raczej są ale w ładny weekend musisz być przed 6 zeby się w kolejce ustawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotmistrz Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Byłem wczoraj. Pogoda piękna. W płytkim trolu złowiłem dwa szczupaki: 50 i 53 cm. Po południu spłynąłem na koryto Narwi i tutaj udało się złowić 5 okoni 27-23 cm i jeszcze jednego wymiarowego szczupaka. Łodzi tyle, że zastanawiałem się, czy "nie pomyliłem dnia" i czy to nie sobota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 w trzynastce możesz rezerwować łódź tel 22 7822562 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Witam. Czy jest wypożyczalnia łodzi nad zalewem,ewentualnie gdzie lub kto może wypożyczyć łódkę na weekend? Można też w Wierzbicy - 609249687, ale na weekend ciężko się dopchać. Na tej stanicy jest też hotelik, standard byle jaki, ale na głowę nie leci, a do wody 20 metrów. To jest stanica tuż za mostem (jadąc od Wyszkowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Wielkie dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Panowie, a był może ktoś wczoraj lub dziś? Jak tam sandacz? Ja dopiero po raz drugi tej jesieni wybieram się jutro. Mam wiadomość, że wczoraj ktoś trafił ładnego sandacza ale niestety nie został wypuszczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Byłem wczoraj i dziś (po 2 h), ale za okoniem i z brzegu. Presja - standardowa dla sezonu jesiennego, czyli ogromna. Nie widziałem/ słyszałem jednak, aby ktoś coś holował. Beretowanie jest niestety na porządku dziennym. Wszak jesteśmy w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Panowie, a był może ktoś wczoraj lub dziś? Jak tam sandacz? Ja dopiero po raz drugi tej jesieni wybieram się jutro. Mam wiadomość, że wczoraj ktoś trafił ładnego sandacza ale niestety nie został wypuszczony.Po przeczytaniu takiego wpisu dochodze do wniosku że to bajoro osiągneło apogeum dna .Ktoś złowił sandacza i jest to info dnia na Zegrzu ,jaja jak berety :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 (edytowane) Ta,,, 30km od Twierdzy ,, Zombie ,, ...miast być oczkiem w głowie... to spuszczamy sie nad szczupakami 51cm i 53cm i dwa łokonie po 21cm...miedzy nimi sandacz sezonu 102cm ( cr ) Edytowane 19 Października 2012 przez Marcel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Powiem wam tyle że ci co tam na prawdę łowią i rozpracowali wodę nie chwalą się bo po co ściągać jeszcze więcej ludzi skoro i tak jest tam ogromna presja nie tylko wędkarska.Co do oczka to również zgadzam się że to powinna być woda tylko i wyłącznie dla wędkarzy (STOP rybołówstwu) bo jest to piękny zbiornik blisko ogromnej aglomeracji z wielką ilością wędkarzy chcących łowić nie wyjeżdżając za Bałtyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Dziś nad ZZ Kolega 3krótkie sandałki i jeden wymiar, ja ładny szczupaczek niestety odpięty pod samą łódką. Gdyby nie gigantyczna mgła człowiek bylby bardziej mobilny i zwiedził wiecej miejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Wczoraj złowiłem 5 szt. niewymiarków. Przy jednej z łódek widziałem jedną sztukę, która dostała czapę. Brania sporadyczne przez cały czas (7.00 - 14.00) z dłuższymi przerwami. Sum już się grupuje na zimowiskach. Widziałem jak dwóch gosci sukcesywnie ciągali kijanki za kapotę. Zapewne liczyli nże ucapią wielkość konsumcyjną.Temperatura wody jeszcze dość wysoka powyżej 10 stponi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Panowie jak się chcecie Rybaków na ZZ pozbyć przeczytajcie wątek Daniela @hlehle "Zmiany, zmiany...." i do roboty. Koniec z marudzeniem trzeba zacząć działać. Warto chociaż spróbować a jak się uda satysfakcja bezcenna. O korzyściach nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Byłem we wtorek i było fajnie. 4 krótkie, 60cm i 70cm wszystko to sandacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 U mnie wczoraj 4 szczupki (50-65) + jeden spad. Kolega na łodzi jednego (60). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Fajnie, że coś się dzieje. Zawsze lubiłem chłody na ZZ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Witam Panowie dzisiaj byłem nad ZZ to co zobaczyłem to dziadostwo jakiego nie widziałem od dawna.Rzęź sumików przez wędkarzy, którzy „nowoczesnymi technikami ”(gwałtowne poderwanie z szybkim zwinięciem plecionki) wyrywają rybki z dołów.Wielu „zasrańców” szczególnie jeden Pan, który w kpl. Daiwy i na czarnej Marchwiance regularnie szarpie w towarzystwie 20 łodzi. Wyniki tego Pana w porównaniu z innymi imponujące ok. 12 ryb wytarganych. Nikt nic nie widzi nie komentuje!!!Do dnia dzisiejszego nie zdawałem sobie sprawy, że mały sum atakuje przynętę ogonem.Pewnie zapytacie, co ja tam robiłem – ano próbowałem złowić sandacza. Ostatni raz na tym PIGALAKU byłem 5 lat temu, to, co pozostało z tamtego okresu to wspomnienia wody pełnej sandaczy i okoni.PZW powinno zakazać połowu w tym miejscu już od 1 października. Zadziwiający jest fakt że tyle łodzi z wędkarzami spotyka się tyko jesienią i to w jednym miejscu. Wysłane z HTC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 (edytowane) Dziś zamknąłem mój sezon na ZZ, ale łowiłem z brzegu, więc tej przerażającej lewizny nie widziałem. Zgłaszałeś temat odpowiednim służbom? Coby nie było OT: ZZ pięknie nagrodził mnie dziś za konsekwentne wypuszczanie od lat każdej złowionej ryby. W ciągu 4 godzin miałem ok. 70 okoni, krótkiego esoxa i wymiarowego, ale nie "forumowego", bolenia. Liczba okoni i częstotliwość ich brań mnie powaliła Dodatkowym smaczkiem było to, że trokista, który łowił w okolicy równolegle ze mną przez jakieś 2 h miał w tym czasie jednego okonia :lol: Edytowane 30 Października 2012 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 @sharki nie podpłynąłeś? Nie zwróciłeś uwagi? Nie wezwałeś policji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Wysłałem maila z foto łodzi do PSR , Policja nie pojawiła sie na wodzie. Jak raz skomentowałem glośniej to tylko zaliczyłem kontakt wzrokowy z Panem od Daiwy,Gdybym miał wygląd Pana bez karku to pokusił bym sie o interwencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 dziś szczupły 60 i krótki zander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Do zobaczenia po 31 marca 2013 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 WitamByłem tego samego dnia i niestety to co widziałem to jakaś żenada,Panowie swietnie się bawili przy wódeczce i targali sumiki za kapotę. Jednak nie jest tak źle z reagowaniem służb,policja wodna rozpoczęłą rutynową kontrolę wędkarzy koło południa-może trochę później i zainteresowali się czterema panami na jednaj łodce(za dużo chyba),oczywiście sprawdzili też zawartość siatki tych panów i zaczęłą się dyskusja na temat techniki na jaką wyciagaja te sumiki, zaczęli oglądać ryby itp i parę minut później łódka z czterema panami i jeszcze jedna (też targali za kapotę) popłnęły grzecznie za policją w stronę posterunku w Białobrzegach .Pewnie wychaczyli po parę stówek FH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Dobry news. Faktycznie, z daleka widziałem jednostkę, na której było cokolwiek tłoczno Odpuściłem okoniom tuż przed 12tą i wtedy jeszcze kontroli nie widziałem. Swoją drogą, przy tych jesiennych spędach na ZZ kontorle powinny być częste. Abstrahując od oczywistego celu takiego działania i z punktu widzenia Policji i PSR jest to celowe i wygodne - służby mają wszystkich w jednym miejscu i jak na dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Będąc po kilkanaście razy w miesciacu na ZZ tylko raz widziałem PSR i raz Rzeczną. To zdecydowanie zbyt rzadko, przecież to całkiem niezłe źródło $$ i niezależnie od wysokości o formy wypłaty umęczyło by kłusoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi