Dienekes Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Ja ich tam nie widziałem nigdy... Nigdy też nie byłem nad ZZ kontrolowany, przez którąkolwiek z formacji, a bywam tam często. Trudno się dziwić, że cham swawolę tam uskutecznia Zresztą, z wędką nad polskimi wodami pojawiam się od 7 roku życia, obecnie mam 29 lat i wylegitymowano mnie przez ten czas dwa razy. Dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Ja ich tam nie widziałem nigdy... Nigdy też nie byłem nad ZZ kontrolowany, przez którąkolwiek z formacji, a bywam tam często. Trudno się dziwić, że cham swawolę tam uskutecznia Zresztą, z wędką nad polskimi wodami pojawiam się od 7 roku życia, obecnie mam 29 lat i wylegitymowano mnie przez ten czas dwa razy. Dwa. To i tak miałes szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Szczęście? Jak dodam, że raz (z tych całych dwóch) kontrolowała mnie Strażniczka Miejska na rowerze (Olsztyn), to może i tak bym to ujął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12maro Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgadza się kłusownicy i pseudo wędkarze mają spokój i pole do działaniażeby zostać skontrolowanym nad naszymi wodami trzeba dużo szczęścia i czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Ja pamiętam jeszcze jakieś 6 może 7 lat wcześniej jako wędkarz gruntowy byłem kontrolowany kilkanaście razy przez PSR na brzegu na Narwi powyżej Wierzbicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Dzisiaj mieliśmy 7 szczupaków (68, 2x65, 60 i 3x50+) i sandaczyka. Dzięki @Friko i @marcinesz za wesołą wyprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-7 Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Witam! Od ponad roku mieszkam w Warszawie ale jeszcze nie miałem okazji łowić na ZZ. W tym sezonie to już nie ma szans ale w przyszłym na pewno chciałbym spróbować. Wiem że ZZ to nie tylko łódka ale głównie taki sposób łowienia mnie interesuje (miałem mało okazji i chciałbym to zmienić) Stąd moje pytanie czy w gronie forumowiczów znalazł by się ktoś, kto byłby chętny wspomóc "świeżaka" w pierwszych krokach nad ZZ. PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12maro Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Dzisiaj trzy krótkie szczupaki + sandaczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 coś nam Zegrze umarło. dzieje się coś na wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 No i ja jestem ciekaw jak tam na ZZ. Miałem w planach sam jutro połowić i przy okazji przetestowć nowy nabytek - Phenixa UMBX-700MH-B ale niestety stan zdrowia i zmiana planów sternika mnie wykluczyły, może w niedziele sie uda. Co do kija to jestem pełen podziwu dla forumowego kolegi @Yglo , który w ekspresowym tempie, z niebywałą precyzją i profesjonalizem wykonał mój pomysł (sam też udzielił mi kilku cennych rad) - jeszcze raz wielkie dzięki Zbyszek.Sorry za OT ale od wczoraj najczęiej trzymanym przeze mnie w domu przedmiotem nie jest pilot TV, nie kufel piwa, nie lewy pośladek mojej małżonki, nawet nie jej prawy pośladek ale właśnie ten kij Pzdr,jacavip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 to może skoro o kiju nie chciałeś nic napisać i potrzymać pewnie nie dasz to przynajmniej pośladkami kobiecymi się podzielisz ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Po pierwsze primo : o kiju nic nie pisałem bo nie miałem okazji jeszcze nim polowić, a coś o wyglądzie napisał sam konstruktor tutaj http://jerkbait.pl/topic/7545-jedna-wedka-druga-wedka-las/page__st__60 Po drugie primo : jutro będę miał potwierdzone info czy wypływam w weekend i czy będzie to sobota czy niedziela, więc jeśli wszystko pójdzie dobrze dam potrzymać nad Zegrzem I po trzecie primo ultimo: jak tu nie bać się o dzieciaki surfujące po necie jak nawet na szanowany forum wędkarskim znajdą się chętni do pomacania, potrzymania lub pomachania cudzym kijkiem - ach ta cyberprzestrzeń .... Pozdrawiam,jacavip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Dziś, łowiąc pasiaki w moim ulubionym jezienno-zimowym miejscu, byłem świadkiem wyholowania całkiem niezłej jak na okolice ZZ ryby i już nie tak fajnej sytuacji. Obserwowałem dwóch jegomości na łodzi, w nadziei, że ryba pionowo dyndająca na grip' ie ileś tam zbędnych sekund wróci jednak do wody. Nie doczekałem się. Miast tego zobaczyłem sesję fotograficzną godną rozkładówki w Playboy' u. Co ciekawe, pozował nie tylko łowca, ale i kompan połowu (wtf???)... Zastanawiałem się, czy ów amator fotografowania się z cudzą rybą jest wśród użytkowników j.pl Dodatkowo zasmuciła mnie młodzierz w dresie, katująca boczny trok... A teraz pozytywne wieści - ryb w wodzie było pełno, drapieżnik hasał aż miło, woda wrzała. Tu pozytyw się kończy. Na 2 h łowienia miałem 2 esoxy poniżej wymiaru (40-50 cm), 2 regulaminowe bolki (40cm+) i ok. 15 okoni (do 20 cm). Bez rewelacji, ale tragedii, IMO, nie ma, o ile ktoś pozwoli im urosnąć, jak niżej podpisany Pozdrawiam, Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 wczoraj 3 szczupaki w okolicy 70cm oraz 5 krótkich sandaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 80cm, złowiony dzisiaj rano. Był jeszcze 58cm złowiony przez @Friko i kilka krótkich. Złowiony w starym korycie rzeki, na 7cm gumę na główce Sasame 16g.Kij: MHX P844-2 zbudowany przez naszego forumowego kolegę @krzysiekKołowrotek: Stella 4000SFE z plecionką Sunline Super Braid 12lb. Podebranie i zdjęcia by @Friko -> DZIĘKUJĘ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Piękna ryba. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Mariusz jeszcze raz wielkie Gratulacje Złowienie takiej ryby na ZZ to nie lada wyczyn. Tobie się należało szczególnie...za wytrwałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 piękny psiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Piękna ryba, gratuluję Mariusz.Takie ryby na ZZ chyba pojawiają się bardzo rzadko. Pozdrawiam,Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalfwhite Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 coś pięknego !! i ryba i gest z drugiej fory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Na ZZ to rzadko widac sytuacje z drugiego zdjecia.Ryba bardzo piekna, gratulacje dla lowcy.ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12maro Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Piękna rybka GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Na ZZ to rzadko widac sytuacje z drugiego zdjecia. Amen. I dlatego... Takie ryby na ZZ chyba pojawiają się bardzo rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Mario, czy Ty aby na pewno jej nie zjadłeś??? Serdecznie gratuluję wspaniałej ryby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi