Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Ja ich tam nie widziałem nigdy... Nigdy też nie byłem nad ZZ kontrolowany, przez którąkolwiek z formacji, a bywam tam często. Trudno się dziwić, że cham swawolę tam uskutecznia :angry: Zresztą, z wędką nad polskimi wodami pojawiam się od 7 roku życia, obecnie mam 29 lat i wylegitymowano mnie przez ten czas dwa razy. Dwa.

Ja ich tam nie widziałem nigdy... Nigdy też nie byłem nad ZZ kontrolowany, przez którąkolwiek z formacji, a bywam tam często. Trudno się dziwić, że cham swawolę tam uskutecznia :angry: Zresztą, z wędką nad polskimi wodami pojawiam się od 7 roku życia, obecnie mam 29 lat i wylegitymowano mnie przez ten czas dwa razy. Dwa.

To i tak miałes szczęście

Witam!

Od ponad roku mieszkam w Warszawie ale jeszcze nie miałem okazji łowić na ZZ. W tym sezonie to już nie ma szans ale w przyszłym na pewno chciałbym spróbować. Wiem że ZZ to nie tylko łódka ale głównie taki sposób łowienia mnie interesuje (miałem mało okazji i chciałbym to zmienić) Stąd moje pytanie czy w gronie forumowiczów znalazł by się ktoś, kto byłby chętny wspomóc "świeżaka" w pierwszych krokach nad ZZ.

Pozdrawiam

Łukasz

No i ja jestem ciekaw jak tam na ZZ. Miałem w planach sam jutro połowić i przy okazji przetestowć nowy nabytek - Phenixa UMBX-700MH-B ale niestety stan zdrowia i zmiana planów sternika mnie wykluczyły, może w niedziele sie uda. Co do kija to jestem pełen podziwu dla forumowego kolegi @Yglo , który w ekspresowym tempie, z niebywałą precyzją i profesjonalizem wykonał mój pomysł (sam też udzielił mi kilku cennych rad) - jeszcze raz wielkie dzięki Zbyszek.

Sorry za OT ale od wczoraj najczęiej trzymanym przeze mnie w domu przedmiotem nie jest pilot TV, nie kufel piwa, nie lewy pośladek mojej małżonki, nawet nie jej prawy pośladek ale właśnie ten kij :D

Pzdr,

jacavip

Po pierwsze primo : o kiju nic nie pisałem bo nie miałem okazji jeszcze nim polowić, a coś o wyglądzie napisał sam konstruktor tutaj http://jerkbait.pl/topic/7545-jedna-wedka-druga-wedka-las/page__st__60

Po drugie primo : jutro będę miał potwierdzone info czy wypływam w weekend i czy będzie to sobota czy niedziela, więc jeśli wszystko pójdzie dobrze dam potrzymać nad Zegrzem :)

I po trzecie primo ultimo: jak tu nie bać się o dzieciaki surfujące po necie jak nawet na szanowany forum wędkarskim znajdą się chętni do pomacania, potrzymania lub pomachania cudzym kijkiem - ach ta cyberprzestrzeń .... :D :lol: :D

Pozdrawiam,

jacavip

Dziś, łowiąc pasiaki w moim ulubionym jezienno-zimowym miejscu, byłem świadkiem wyholowania całkiem niezłej jak na okolice ZZ ryby i już nie tak fajnej sytuacji. Obserwowałem dwóch jegomości na łodzi, w nadziei, że ryba pionowo dyndająca na grip' ie ileś tam zbędnych sekund wróci jednak do wody. Nie doczekałem się. Miast tego zobaczyłem sesję fotograficzną godną rozkładówki w Playboy' u. Co ciekawe, pozował nie tylko łowca, ale i kompan połowu (wtf???)... Zastanawiałem się, czy ów amator fotografowania się z cudzą rybą jest wśród użytkowników j.pl :rolleyes: Dodatkowo zasmuciła mnie młodzierz w dresie, katująca boczny trok...

A teraz pozytywne wieści - ryb w wodzie było pełno, drapieżnik hasał aż miło, woda wrzała. Tu pozytyw się kończy. Na 2 h łowienia miałem 2 esoxy poniżej wymiaru (40-50 cm), 2 regulaminowe bolki (40cm+) i ok. 15 okoni (do 20 cm). Bez rewelacji, ale tragedii, IMO, nie ma, o ile ktoś pozwoli im urosnąć, jak niżej podpisany ;)

Pozdrawiam,

Radek

80cm, złowiony dzisiaj rano. Był jeszcze 58cm złowiony przez @Friko i kilka krótkich.

Złowiony w starym korycie rzeki, na 7cm gumę na główce Sasame 16g.

Kij: MHX P844-2 zbudowany przez naszego forumowego kolegę @krzysiek

Kołowrotek: Stella 4000SFE z plecionką Sunline Super Braid 12lb.

Podebranie i zdjęcia by @Friko -> DZIĘKUJĘ!

post-45604-0-95533400-1353089778_thumb.jpg

post-45604-0-48410700-1353089969_thumb.jpg

• Like 1