Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

aktualnie załoga skompletowana

Śmigam jutro, niedziela 25 XI w godzinach 7.00-12.00 na ZZ w poszukiwaniu Sandaczy. Mam wolne miejsce na łódce dla 1 osoby, idealnie by było jakbyś miała ładną buzię, piękne oczy, długie nogi ... Ale ostatecznie brzydala też przegranę oby tylko choć trochę pro społeczny i komunikatywny był.

Proszę o ewentualne info na PW.

Pozdrawiam

Edytowane przez mdziam_78

aktualnie załoga skompletowana

Śmigam jutro, niedziela 25 XI w godzinach 7.00-12.00 na ZZ w poszukiwaniu Sandaczy. Mam wolne miejsce na łódce dla 1 osoby, idealnie by było jakbyś miała ładną buzię, piękne oczy, długie nogi ... Ale ostatecznie brzydala też przegranę oby tylko choć trochę pro społeczny i komunikatywny był.

Proszę o ewentualne info na PW.

Pozdrawiam

nie zabrałby mnie ktoś w najbliższą niedziele jw.?

Edytowane przez wabik

30 cm? To "całkiem sporo" ;) W mojej okoniowej miejscówce pojawiło się ostatnio dużo takich do 20 cm, a może nawet krótszych (nie mierzone, uwalniane bez wyciągania z wody). To pierwszy taki zmasowany najazd sandaczy(ków) od kiedy tam łowię, tj. od 3 lat...

• 4 miesiące temu...

Czy ktoś już łowił w tym roku? Jakieś wieści?

@Dienekes biegasz już za pasiakami?

Byłem wczoraj. Łowiłem z brzegu. W ciągu 3 godzin miałem ok. 30 okonków, może więcej. Rozmiarowo nie było rewelacji. Dominowały ryby do 20 cm i jeden gruby samiec 25+, mocno oskalpowany u nasady ogona. Wyglądało to na robotę esoxa. Poziom wody był rekordowo niski :mellow: Łowienie utrudniały pozostałości po zimie - wszystko, co leżało na powierzchni lodu śmigało smagane wiatrem raz w jedną, raz w drugą stronę. Wiatr wiał ze wschodu, później zmienił się na zachodni, by ostatecznie dmuchnąć konkretnie z południa, uniemożliwiając łowienie lekkimi zestawami.

W istocie, brały całkiem nieźle - mój kolega, z którym łowiłem ramię w ramię, złowił (i wypuścił) w tym samym miejscu i czasie podobną liczbę, ze wskazaniem na więcej ;) Z kolei jeden z miejscowych narzekał, że na zaczepach stracił sporo przynęt, a kontaktu z rybą nie miał. Cóż, wędkarskie szczęście  :P