Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Potwierdzam Twoje wrażenia. Rozmawiałem z kolegą, który pływał wczoraj na Narwii, nieco powyżej ZZ i także mieli kilka kontaktów z niewymiarowymi rybkami. Również na gumy. Przy łodzi spięła im się nieco większa sztuka. Podobno uciąg wody był tak silny, że wędkarze pływający na silnikach elektrycznych, nie mogli wrócić do przystani płynąc pod prąd (!?)

Ja spróbuję dopiero w sobotę.

Dla mnie i Friko majówka rozpoczęła się pechowo - 01.05 wypłynęlismy z portu dopiero ok. 11:00 z powodu problemów z silnikiem.
I dzień zakończyliśmy mizernymi wynikami, o których nie warto wspominać.

Wczorajszy dzień (02.05) był już ciekawszy - Friko złowił życiowego okonia o długości 43cm :D :D 

post-45604-0-15308700-1367560717_thumb.jpg

post-45604-0-59396200-1367560727_thumb.jpg

Mój największy okoń mierzył 36cm

post-45604-0-18105700-1367560757_thumb.jpg

Okoni powyżej 30cm mieliśmy ponad 10szt. (mniejszych nie liczyliśmy), do tego szczupaka 60+ i bolenia.
Ryby zostały złowione na woblery, metoda: trolling.

• Like 1

No to trochę połowiliście pasiaczków.U mnie nędza, właśnie wróciłem z wody, jedno puknięcie jakiegoś maluszka i tyle zachodu.Wczoraj było  bez brania.W nocy była burza i miałem nadzieję na poranne brania a tu nędza.

Ale Friko się przyfarciło.Dobrze, że jeszcze takie okonie trafiają na takich łowców co im życie darują :lol: .

Ale skąd te nerwy?   ;) Napaści, uszczypliwości jakieś zaraz matko ludzie ...Napisałem przepraszam przecież i że mi się wydaje  - bo trochę dziwnie wygląda jakby ktoś go wkleił i teraz czekam na info od autora na rozwianie moich wątpliwości :)

Edytowane przez Bonnny

Ale skąd te nerwy?   ;) Napaści, uszczypliwości jakieś zaraz matko ludzie ...Napisałem przepraszam przecież i że mi się wydaje  - bo trochę dziwnie wygląda jakby ktoś go wkleił i teraz czekam na info od autora na rozwianie moich wątpliwości :)

Z mojej strony nie masz napaści ani nerwów.

To że napisałeś przepraszam nie zmienia faktu insynuacji, a to poważna kwestia.

Widać że jesteś młodym stażem forumowiczem, może jak byś trochę więcej pobył na forum i poczytał to byś takich podejrzeń w przypadku autora zdjęcia jak i łowcy nie miał.

Proponuję zapoznaj się bardziej z forum , przywitaj tu:  Powitalnia , poczytaj historyczne wątki , zobacz z kim masz do czynienia zanim coś napiszesz, dziel się z nami wiedzą i doświadczeniem.

milupa

• Like 2

Kolego Bonnny, retusz zdjęcia potrzebny był z tego względy, aby ludzie, którzy nie szanują ryb i zaglądają na forum celem zdobycia mięsa na patelnię nie otrzymali za free miejscówki. Jakbyś za radą Kolegi @milupa poczytał troszkę forum to wiedziałbyś o co chodzi i nie rzucał 'żartów' jak powyżej.

Nikt na nikogo nie napada, ale są tu ludzie, którzy m.in. dzięki swojemu wkładowi w działalność forum mogliby zamieścić fotki rekina białego złowionego w trolu na ZZ i większość by gratulowała sukcesu ;P

PS

Gratuluję pasiaków, po nieudanej środzie zasłużona nagroda.

Edytowane przez mdziam_78
  • Like 2

Kolego Bonnny, retusz zdjęcia potrzebny był z tego względy, aby ludzie, którzy nie szanują ryb i zaglądają na forum celem zdobycia mięsa na patelnię nie otrzymali za free miejscówki. Jakbyś za radą Kolegi @milupa poczytał troszkę forum to wiedziałbyś o co chodzi i nie rzucał 'żartów' jak powyżej.

Nikt na nikogo nie napada, ale są tu ludzie, którzy m.in. dzięki swojemu wkładowi w działalność forum mogliby zamieścić fotki rekina białego złowionego w trolu na ZZ i większość by gratulowała sukcesu ;P

PS

Gratuluję pasiaków, po nieudanej środzie zasłużona nagroda.

Dobrze napisane przez Kolege Marcina :)

Gratuluje wspanialych Pasiaczków i zyciówki Panowie

Cześć,

dzisiaj z mariem lajtowo sobie wyskoczyliśmy na inną wodę a tu widzę dyskusja rozgorzała ;)  

tło zdjęcie zostało celowo rozmazane i nie najlepiej to wygląda ale oczywiście chodzi właśnie o to żeby utrudnić zadanie amatorom rybiego białka... presja na ZZ jest straszna :(  Rybki jak najbardziej prawdziwe z zdjęcia po prostu takie jakie muszą być niestety, proponuję uspokoić emocje bo nie ma się czym ekscytować - zresztą wędkarstwo uspokaja podobno :)

Ja wybrałem się w sobotę w okolice Dzierżenina. Woda nadal duża i ciągnęła jak wściekła, gdyby nie silnik to nie byłoby sensu wypływać. Co do wyników to u mnie słabiutko. Ok. 10 kontaktów z rybą, w tym trzy zacięte niewielkie szczupaczki. A dodam jeszcze, że na wodzie siedziałem od ok. 5:00 do 17:00 :/

Usprawiedliwić mogę się tym, że po raz pierwszy próbowałem łowic szczupaki na gumy i być może muszę nabrac wprawy na tak płytkiej wodzie :) Przydałyby się tez dozbrojki (kilka spietych ryb po kilkusekundowym holu), ale ryby też musza mieć szansę, czyż nie? :)

Niestety, padło dużo, pięknych szczupaków (widziałem i słyszałem) :(

Na pocieszenie - 2.05 jeden (oceniany na metrowego) podobno po 20 minutowej walce spiął się i ma szansę na przeżycie :)