Dienekes Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Ja też, ale na mniej niż godzinę (dosłownie), więc nie dzwoniłem Poza tym, byłem bardziej w charakterze opiekuna okoni, niż wędkarza. Niestety, ten niski stan wody doskwiera nie tylko wędkarzom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Ehhhh powyżej zapory za mało wody poniżej za dużo - równowagi brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Wczoraj rozpocząłem ze znajomym sezon szczupakowy na ZZ. Kilka brań i kilka krótkich szczupaczków na gumy. Brania bardzo delikatne na jerki zero kontaktu z rybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Potwierdzam Twoje wrażenia. Rozmawiałem z kolegą, który pływał wczoraj na Narwii, nieco powyżej ZZ i także mieli kilka kontaktów z niewymiarowymi rybkami. Również na gumy. Przy łodzi spięła im się nieco większa sztuka. Podobno uciąg wody był tak silny, że wędkarze pływający na silnikach elektrycznych, nie mogli wrócić do przystani płynąc pod prąd (!?)Ja spróbuję dopiero w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Potwierdzam. W Pogorzelcu ciągnie że ci co na elektrykach to lepiej niech zrezygnują. Szczupaki walą w gumy ale nie same niewymiarki, co prawda jest ich sporo. szczupaki tak jak napisali koledzy powyżej omijają wszystko co z drewna, chyba bolą ich zęby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Dla mnie i Friko majówka rozpoczęła się pechowo - 01.05 wypłynęlismy z portu dopiero ok. 11:00 z powodu problemów z silnikiem.I dzień zakończyliśmy mizernymi wynikami, o których nie warto wspominać.Wczorajszy dzień (02.05) był już ciekawszy - Friko złowił życiowego okonia o długości 43cm :D Mój największy okoń mierzył 36cm Okoni powyżej 30cm mieliśmy ponad 10szt. (mniejszych nie liczyliśmy), do tego szczupaka 60+ i bolenia.Ryby zostały złowione na woblery, metoda: trolling. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 No to trochę połowiliście pasiaczków.U mnie nędza, właśnie wróciłem z wody, jedno puknięcie jakiegoś maluszka i tyle zachodu.Wczoraj było bez brania.W nocy była burza i miałem nadzieję na poranne brania a tu nędza.Ale Friko się przyfarciło.Dobrze, że jeszcze takie okonie trafiają na takich łowców co im życie darują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Okoń jest jednym z najwolniej rosnących gatunków ryb, żeby dorosnąć do takiego rozmiaru musi żyć pewnie ok 10 lat jak nie więcej (?) - warto o tym pomyśleć zanim podniesie się rękę na okonia... mam nadzieję że ten doczeka się jeszcze potomstwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Mariusz, Udowodniliście, że ZZ nie należy przekreślać. Wciąż pływają tam piękne ryby. Gratuluje wyników! p.s. 5-6 lat potrzebuje okoń na osiągnięcie 18cm, ten Friko może mieć ok. 14-15lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Friko, gratuluję pięknych okoni...bajka!Ja spróbuję jutro poszukać szczupaka przy pomocy gumek... Może i u mnie przy okazji, skusi się jakiś pasiasty trzydziestak ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Piekło i szatani! Zdrada jawna. Porachuję Wam kości w Boże Ciało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_Legionowo Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Gratuluję garbatych. Jak widać ZZ to nie pustynia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonnny Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 No przepraszam ale czemu na tym 1 zdjęciu wydaje mi się że to jest fake? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Piekło i szatani! Zdrada jawna. Porachuję Wam kości w Boże Ciało... Krzysiu, czyżbyś przestał się gniewać na PZW...? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 No przepraszam ale czemu na tym 1 zdjęciu wydaje mi się że to jest fake? Skąd takie przypuszczenia.Jeżeli masz konkretny zarzut do go zgłoś, jak nie to zastanów się nad skutkiem swoich słów a potem pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonnny Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 (edytowane) Ale skąd te nerwy? Napaści, uszczypliwości jakieś zaraz matko ludzie ...Napisałem przepraszam przecież i że mi się wydaje - bo trochę dziwnie wygląda jakby ktoś go wkleił i teraz czekam na info od autora na rozwianie moich wątpliwości Edytowane 3 Maja 2013 przez Bonnny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Ale skąd te nerwy? Napaści, uszczypliwości jakieś zaraz matko ludzie ...Napisałem przepraszam przecież i że mi się wydaje - bo trochę dziwnie wygląda jakby ktoś go wkleił i teraz czekam na info od autora na rozwianie moich wątpliwości Z mojej strony nie masz napaści ani nerwów.To że napisałeś przepraszam nie zmienia faktu insynuacji, a to poważna kwestia.Widać że jesteś młodym stażem forumowiczem, może jak byś trochę więcej pobył na forum i poczytał to byś takich podejrzeń w przypadku autora zdjęcia jak i łowcy nie miał.Proponuję zapoznaj się bardziej z forum , przywitaj tu: Powitalnia , poczytaj historyczne wątki , zobacz z kim masz do czynienia zanim coś napiszesz, dziel się z nami wiedzą i doświadczeniem. milupa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonnny Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 A ja widzę że jesteś młodym moderatorem tzw. młodym wilkiem na dorobku-i to to skasujesz więc nie wiem po co się produkuję. Przewrażliwienie widzę jakieś widzę więc skasuj mojego posta i nie będzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 (edytowane) Kolego Bonnny, retusz zdjęcia potrzebny był z tego względy, aby ludzie, którzy nie szanują ryb i zaglądają na forum celem zdobycia mięsa na patelnię nie otrzymali za free miejscówki. Jakbyś za radą Kolegi @milupa poczytał troszkę forum to wiedziałbyś o co chodzi i nie rzucał 'żartów' jak powyżej.Nikt na nikogo nie napada, ale są tu ludzie, którzy m.in. dzięki swojemu wkładowi w działalność forum mogliby zamieścić fotki rekina białego złowionego w trolu na ZZ i większość by gratulowała sukcesu ;P PSGratuluję pasiaków, po nieudanej środzie zasłużona nagroda. Edytowane 3 Maja 2013 przez mdziam_78 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Kolego Bonnny, retusz zdjęcia potrzebny był z tego względy, aby ludzie, którzy nie szanują ryb i zaglądają na forum celem zdobycia mięsa na patelnię nie otrzymali za free miejscówki. Jakbyś za radą Kolegi @milupa poczytał troszkę forum to wiedziałbyś o co chodzi i nie rzucał 'żartów' jak powyżej.Nikt na nikogo nie napada, ale są tu ludzie, którzy m.in. dzięki swojemu wkładowi w działalność forum mogliby zamieścić fotki rekina białego złowionego w trolu na ZZ i większość by gratulowała sukcesu ;P PSGratuluję pasiaków, po nieudanej środzie zasłużona nagroda. Dobrze napisane przez Kolege Marcina Gratuluje wspanialych Pasiaczków i zyciówki Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Cześć, dzisiaj z mariem lajtowo sobie wyskoczyliśmy na inną wodę a tu widzę dyskusja rozgorzała tło zdjęcie zostało celowo rozmazane i nie najlepiej to wygląda ale oczywiście chodzi właśnie o to żeby utrudnić zadanie amatorom rybiego białka... presja na ZZ jest straszna Rybki jak najbardziej prawdziwe z zdjęcia po prostu takie jakie muszą być niestety, proponuję uspokoić emocje bo nie ma się czym ekscytować - zresztą wędkarstwo uspokaja podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Jak wczorajsze i dzisiejsze wyniki? Ja mam zamiar jurto popływać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12maro Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Witam dzisiaj dwa szczupaki 53 i 58 cm , kilka spodów ogólnie dzień udany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 dziś 2 bolenie, 2 okonie, 1 leszcz(za pyszczek) i jakiś drobiazg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Ja wybrałem się w sobotę w okolice Dzierżenina. Woda nadal duża i ciągnęła jak wściekła, gdyby nie silnik to nie byłoby sensu wypływać. Co do wyników to u mnie słabiutko. Ok. 10 kontaktów z rybą, w tym trzy zacięte niewielkie szczupaczki. A dodam jeszcze, że na wodzie siedziałem od ok. 5:00 do 17:00 :/Usprawiedliwić mogę się tym, że po raz pierwszy próbowałem łowic szczupaki na gumy i być może muszę nabrac wprawy na tak płytkiej wodzie Przydałyby się tez dozbrojki (kilka spietych ryb po kilkusekundowym holu), ale ryby też musza mieć szansę, czyż nie? Niestety, padło dużo, pięknych szczupaków (widziałem i słyszałem) Na pocieszenie - 2.05 jeden (oceniany na metrowego) podobno po 20 minutowej walce spiął się i ma szansę na przeżycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi