Friko Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Heh, może to moja 90-ka z zeszłego roku się wybroniła - dzielna dziewczyna Że też ludzie nie są w stanie zrozumieć że przy takiej presji na wodę jak będa zabierać ryby to za parę sezonów będzie tak jak na Siemianówce - że łapę można possać :/ głupota społeczeństwa jest dobijająca, najpierw tłucze taki w łeb wszystko co się rusza a za jakiś czas narzeka że nic nie idzie "nałapać" k..wa po prostu czasem ręce opadają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosla Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 (edytowane) . Edytowane 7 Maja 2013 przez radosla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 (edytowane) 20 minut ciągania szczupaka? To chyba na końskim włosiu był holowany. Metrowa ryba to i na żyłce 0,16 w 10 minut by się na śmierć zapływała. Martin, ale ktoś Ci sprzedał newsa... EDIT: żeby złagodzić złośliwy ton mojej wypowiedzi i nie skrzywdzić jakiegoś Bogu ducha winnego "bajarza": faktem jest, że emocje mogą zmienić percepcję rzeczywistości. Ja się dowiedziałem, ile trwają hole moich szczupaków, kiedy zacząłem oglądać filmy z nimi w roli głównej Edytowane 6 Maja 2013 przez krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 20 minut ciągania szczupaka? To chyba na końskim włosiu był holowany. Metrowa ryba to i na żyłce 0,16 w 10 minut by się na śmierć zapływała. Martin, ale ktoś Ci sprzedał newsa... EDIT: żeby złagodzić złośliwy ton mojej wypowiedzi i nie skrzywdzić jakiegoś Bogu ducha winnego "bajarza": faktem jest, że emocje mogą zmienić percepcję rzeczywistości. Ja się dowiedziałem, ile trwają hole moich szczupaków, kiedy zacząłem oglądać filmy z nimi w roli głównej Krzysiu, info podał mi przystaniowy. Dodatkowo dowiedziałem się, że gość, który holował to cudo miał podobno taki podbierak, że niewiele tej ryby by w niego weszło. Wszystko jakoby zostało nagrane na filmie (stąd relacja przystaniowego)Sam filmiku nie widziałem, więc ciężko coś tu oceniać. Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 A skąd wypłynąłęś? Z "czwórki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Nie pamiętam które to koło, ale to ta przystań w Pogorzelcu. Piękna woda wokół, ale akurat teraz warunki do łowienia były arcy-trudne...czułem się jakbym łowiłem na jakiejś dużej, rwącej rzece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Chyba "trójka"? Nie znam tam przystaniowego, ale widać, że wesoły gość ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 plywałem w Pogorzelcu 1,2,3. 05 i widziałem bardzo dużo szczupaków na kijach i w siatach. Ja również kilka wyjąłem ale wielkością nie powalały. jeśli pływałeś wczoraj to woda już była trochę spokojniejsza bo "zamknęli" zaporę i zalew już prawie "stał" więc i narew w Pogorzelcu musiała się uspokoić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Chyba "trójka"? Nie znam tam przystaniowego, ale widać, że wesoły gość ... Bywałem tam kiedyś często. Przystaniowy i klimacik rodem był z "Misia" (nie tylko moje odczucie) także faktycznie wesoło bywało. "Niech żyje nam prezes klubu... . "Liczę, że klimacik się zmienił ale jeśli nie to też dobrze - edukacyjnie w ramach pokazywania nowym pokoleniom skanesenów byłego ustroju.Wypływałem też z Serocka, z Wierzbicy i z Zegrza więc porówanie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Dokładnie, kiedyś było "wesoło"...pamietam w latach 90ych jak kiedyś zadzwoniłem, żeby zapytać czy można będzie w weekend wypozyczyć łódki. Gość mówi "Tak, nie ma sprawy, nie ma żadnych zawodów, przyjeżdżajcie". Super! Przyjeżdżamy w sobotę o świcie a tu brama zamknieta, jakaś taka cisza. Po jakichś 15-20 minutach przychodzi przystaniowy (zawiany równo) i bełkoce, że są zawody i łódek nie ma...Ojciec, to chciał przeskoczyć przez parkan i mu wp.....ć.Teraz jednak jest chyba inaczej. Przystaniowy bardzo sympatyczny facet i można zrobić wcześniejszą rezerwację. Ja tam byłem zadowolony. Podjadę chyba również w czerwcu bo chciałem popływać po dołkach za sandaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 (edytowane) Ja bywałem tam cztery, pięć lat temu. Sytuacje dziwacznych insynuacji, traktowanie swoich chlebodawców (czyli nas wędkarzy) jako intruzów były prawie codziennością. Nieraz słyszałem o różnych spięciach i nieporozumieniach i sam ich doświadczyłem. Mimo, że polubiłem miejsce nie mogłem ścierpieć klimatu.Na sczczęcie w Wierzbicy po prostu dzwonie rezerwuje i nie ma nigdy żadnych problemów. Polecam jak ktoś nie był. Edytowane 7 Maja 2013 przez Jan76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczynumer1 Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Ja również klikukrotnie brałem tam łódź i za każdym razem było "dziwnie i archaicznie". Ostatni raz pożegnaliśmy się z przystaniowym wymieniając soczyste wiązanki na swój temat(nie ja zacząłem, ale nie pozwolę sobie bezkarnie ubliżać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Takie pyskówki to też była codzienność. Facet kompletnie nie łapał, że on ma za zadanie grzecznie wydać klucze do łódki czy domku. Ma utrzymać otoczenie w czystości i porządku. I za to mu płacę. Nie zauważył, że coś się u nas w kraju jednak zmieniło przez ostanie 20 lat i został w starym systemie. Dlatego jeśli ktoś tęskni na starym to zapraszam do Pogorzelca. Nie pamiętam co to za koło ale chyba niezbyt duże skoro nie mają kogoś … innego. Może już zaszła tam zmiana? Okolica przepiękna i czasem płynąłem z Wierzbicy żeby sobie popatrzeć. Z rybami bywało różnie ale to jak wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Rzadko się tu udzielam ale widzę że mowa o Pogorzelcu więc nie mogłem się powstrzymać Byłem raz jedyny - umawiałem się przez telefon a po przyjeździe na miejsce Pan z przystani twierdził że o niczym nie wie i z nikim takim nie rozmawiał W ogóle odnosiłem wrażenie że robił nam łaskę że nas obsłużył - masakra jakaś...I co prawda nie połowiliśmy, ale widzieliśmy jak niektórzy spływali z niezłymi kaczorami i sandałami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotmistrz Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Wczorajszy wypad na ZZ dał jedno konkretne branie z trola - szczupak 60 cm, oprócz tego kilka małych okoni i trzy krótkie szczupaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Dla mnie i Friko majówka rozpoczęła się pechowo - 01.05 wypłynęlismy z portu dopiero ok. 11:00 z powodu problemów z silnikiem.I dzień zakończyliśmy mizernymi wynikami, o których nie warto wspominać. Wczorajszy dzień (02.05) był już ciekawszy - Friko złowił życiowego okonia o długości 43cm :D perch2.jpg perch_release_small.jpgNajdeszła wiekopomna chwila i 12 lat trolingu zaowocowało rybą ?Gratulacje Friko, piekna ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 E, no co Ty, w zeszłym roku na ZZ też jedną złowił i z jedną w SE, i dwa lata temu coś tam w tej SE złowił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Najdeszła wiekopomna chwila i 12 lat trolingu zaowocowało rybą ?Gratulacje Friko, piekna ryba Friko wspominał, że Kuba lub Bujo zapewne sie uaktywnią w wątku. To znani kibice jego trollingowych eskapad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Friko wspominał, że Kuba lub Bujo zapewne sie uaktywnią w wątku. To znani kibice jego trollingowych eskapad Pozno wyczaili Pawle, oczywiscie moje serdeczne gratulacje, byczus jak pol miski ( chyba tak bylo ) A ze mam dzis dobry humor to sie nie bede nabijal z trollingu okoniowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Dziwoty nie ma, Bujo to pierwszy z loży szyderców :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Pogoda nie rozpieszcza, ale nie żałuję, że wybrałem się dziś nad ZZ. Założenie było proste: podreptać brzegiem, szlifować baitcastingowe umiejętności i przy okazji coś złowić (to ta trudniejsza część ). Przez pierwszą godzinę podziwiałem zarybieniowe szczupaczki i cudowałem z Texas Rigiem. Wiadomo - polskie ryby są mało "światowe" i niekoniecznie wiedzą, jak fajowy jest to system i jak świetną imitacją krewetki są nowe gumy Daiwy. Ani jedna ryba się nie skusiła. Przyszła zatem pora na krajowy akcent i 7 cm Kopyto Relaxa poleciało do wody. Wybór był trafny, bo już w pierwszym rzucie na końcu zestawu zameldował się około-wymiarowy esox. Później miałem jeszcze dwa puste, ale widowiskowe brania szczupaków. Do kompletu dołowiłem 20-to centymetrowego okonka, któremu rozmiar gumy wcale nie przeszkadzał. Dzięki bezzadziorowemu hakowi obie ryby uwolniłem sprawnie, bez konieczności wyciągania ich z wody Dla mnie to dzień przełomowy - złowiłem pierwszą rybę na zestaw baitcastingowy (w ogóle!!! ), a przy tym pierwszego esoxa i pierwszego okonia na taki zestaw. Ryby nie powalały gabarytami, ale ich rozmiar nie mógłby mnie obchodzić mniej Zła passa przełamana, a nowy kij i multik ochrzczone. To było najważniejsze A, bym był zapomniał, jakby tego szczęścia było mało, znalazłem wobka - Shallow Shad Rapa Rapali Mocno pogryziony, więc zapewne skuteczny Pawle, pochwal się okoniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 (edytowane) Radek gratuluję pozytywnych wyników podczas nauki castingu.dzisiejsze wyniki to:37cm a kolega z łodzi jeszcze 2x34cmoprócz tego jeszcze trochę drobiazguDeszcz w 15 min przemoczył mnie do suchej nitkiZdjęcie z koma więc wybaczcie koledzy artyści za jakośćDodam jeszcze że złowiony z ręki.Wędka Mikado lexus saphire spin 2,40 cw do 10gkołowrotek Team Dragon 720Plecionka Techron 0,04główka mustad i kopytko 5cmaha rybka oczywiście do złowienia po raz kolejny Edytowane 11 Maja 2013 przez paawelek83 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 A ja Tobie świetnego okonia, fajnie połowiliście Tegoroczny maj przyniósł nad ZZ wiele ładnych ryb tego gatunku i choć ani jedna nie została złowiona przeze mnie, ta frekwencja bardzo mnie raduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Piękny okoń. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi