12maro Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Słabo dzisiaj te sandacze gryzły a raczej tylko skubały wycholowana jedna 60. Trzeba było przestawić się na szczupaki, kolega na łodzi trafił ładną 95tkęPokazałeś klasę gratulacje ,uderzył z ręki czy trolling Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreus1988 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Dziś z kuplem wypłynelismy z 4 w stronę zapory. Efekty-kròtki szczuply i ok 10 okoni w przedziale 20-27cm. Czy ktoś z kolegów ma do polecenia jakieś miejscówki przed mostem? chcielibyśmy poznać tamte okolice jednak w ciemno na wiosłach troche cieżko się zmusić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Tyle wystawało shakera 4,5' z okonia 35cm.musiał być bardzo głodny Postaraj się o ciut autocenzury przed wstawianiem zdjęć na j.pl, gratuluję ładnej ryby, ale zdjęcie typowo do osobistego albumu, do prezentacji na łamach jerkbait.pl się nie nadaje.Zanderix 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEEMAS7 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Pokazałeś klasę gratulacje ,uderzył z ręki czy trolling Kolega pokazał Z ręki 4 calowe kopyto relaxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 tez w sobote plywalem po zalewie, przez caly dzien 12 h udalo sie ustrzelic jakies 60okoni, dwa szczuple, 57-49 oraz sandalka 58 okonie od 20 do 32 cm efektowny spadek zaliczylem rowniez na dolach naprzeciwko dzikiej plazy od str nieporetu, szczuply +/- 70 cm przy swiecy wyplul przynete takze dosć przyzwoicie przyneta wobler salmo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Dzisiaj rano 4 szczupaki (2x70, 55 i 50), sandacz 60 i 2 krótkie sandaczyki oraz 2 okonie 30+.I jeszcze sporo brań oraz spad b. dużej ryby. Wszystkie ryby na gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geno04 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 sandacze na dołach czy z płytkiej wody??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 (edytowane) Dzien dobrymoże by tak kilka słów o sobie bo kolega nowy a od razu by miejscówki chciałmoże namiary GPS podać? Edytowane 4 Czerwca 2013 przez paawelek83 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 sandacze na dołach czy z płytkiej wody??? Pewnie z 7 dołka, 321m za mostem licząc od lewej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Wojtek oszukujesz kolegę. .. bo to od prawej licząc a nie lewej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 No i się wydało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 loża szyderców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Dzisiaj rano 4 szczupaki (2x70, 55 i 50), sandacz 60 i 2 krótkie sandaczyki oraz 2 okonie 30+.I jeszcze sporo brań oraz spad b. dużej ryby. Wszystkie ryby na gumy. Mariusz, Niezły wynik, u mnie w niedzielę słabo ( 3 szpaczki, 3 sandaczyki i jedne okoń 30+). Byłem od 10.00 do 14.00. ( rano lało). Będę w sobotę i niedzielę kręcił po ZZ tam gdzie ostatnio -może się spotkamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Dzięki, Jacek. Możliwe, że się spotkamy.Dzisiaj rano też coś się działo: szczupak 70, sandacz 53 i 5 krótkich oraz 2 okonie 30+.Również na gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreus1988 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Koledzy te efekty na zegrzu typowo czy w innej "czesci" zalewu? Jest jakaś szansa na info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Szansa na odp. może i jest, lecz pytanie jest dla mnie niezbyt zrozumiałe.Odpowiem, wg własnego zrozumienia pytania - dla mnie 'typowo' na Zegrzu oznacza łowienie - w ciągu jednego dnia - od Wierzbicy do zapory w Dębem (łódź z silnikiem 50km) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreus1988 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Rzeczywiście może trochę źle się wyraziłem. Osobiście łowię przy nenufarach od mostu w Zegrzu w stronę zapory więc dla mnie reszta zalewu to typowo Zegrze. Rzeczywiście jest to trochę zbyt duży obszar. Postaram się zawęzić pytanie. Odpowiedzi nie oczekuję bo wiem, że nie każdy chce się dzielić takimi informacjami ale za wszystkie będę wdzięczny. Czy aktywność rybek przejawiana jest na głębszej wodzie(mam na myśli wodę pow. 2m) przy starym korycie? I czy warto próbować na dołkach w okolicach mostu i wyspy na przeciwko 500-ki? Pytam bo plywamy na wiosłach. Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Odpowiedź moja pewnie zabrzmi wymijająco, ale jest prawdziwa - ryby mielismy zarówno na wodzie 2-3m jak i 6m.Trzeba próbować w różnych miejscach o różnych porach dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreus1988 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Nie tam wymijająca. Zdaje sobie sprawę z tego jak nasze hobby wygląda, jednak nasze wyniki odbiegają drastycznie od Waszych. Jak by nie było odpowiedź jak najbardziej konkretna.dzięki Edytowane 7 Czerwca 2013 przez piotreus1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Nie tam wymijająca. Zdaje sobie sprawę z tego jak nasze hobby wygląda, jednak nasze wyniki odbiegają drastycznie od Waszych. Jak by nie było odpowiedź jak najbardziej konkretna.dzięki Zauważ że Mario ma 50km a Ty... wiosła i Mario może spenetrować duuuużo większy obszar.nie ma tu to płynie tam itd.Może w tym należy upatrywać różnic.Poza tym od mostu w stronę zapory odbywają się zawody i kapelony mocno dostają po "liściach" od wędkarzy, mało tego poza zawodami wiele osób tam trenuje i szuka miejsc właśnie pod kątem zawodów.Z drugiej strony patrząc to za mostem w górę biegu rzeki trzeba się liczyć z "rozjechaniem przez lansujących się przed białogłowami dorobkiewiczów"Wracając do kapelonów to są tam dobre miejsca ale presja również ogromna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreus1988 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Kolego doskonale zdaje sobię z tego sprawę. Przy kapelonach łowimy często zawsze coś się złapie mniejszego, wiekszego ( rzadziej). Teraz chcielibyśmy spróbować w innym miejscu. Nie pytam konkretnie o miejscówki chodzi mi raczej o ogólne info. Edytowane 7 Czerwca 2013 przez piotreus1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Kolego @pietreus ogólnie na pewno warto się wybrać na drugą stronę mostu , popatrz gdzie łowią inni i popróbuj, nie musisz odpływać dalej jak 200m od mostu żeby coś obczaić, obejrzyj sobie filmy z Panem Matuszewskim to podpowiedź znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 (edytowane) Dziś na ZZ szału nie było ( 4h na wodzie). Parno, flauta i parę okonków ( max 25cm), ale w podzięce za wytrwałość trafił się tłusty boleń 78cm. Wziął na Dorado Invader 9cm przy samej łódce ( fart, że hamulec był lekko ustawiony). Miałem Bolka 86cm z Wisły, ale ten z ZZ dał nieźle popalić….. Wszystkie rybki wróciły całe i zdrowe do wody… Sorki za fotki, ale byłem sam i musiałem poprosić o zdjęcie kolegę z sąsiedniej łódki. Moja morda jest nie istotna…. ważne, że bolek zdrowy odpłynął (choć całego Dorado miał połknięteg) Jutro cdn.. Edytowane 8 Czerwca 2013 przez _ronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreus1988 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 U nas dziś też bez rewelacji. Na 6-iu chłopa 4 okonie + jeden spad rybki w przedziale 23-27cm. Niestety brak kontaktu innymi gatunkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Warunki były dziś... trudne Zwłaszcza po 10tej, kiedy od strony zapory nadleciał "śnieg", niesiony wiatrem wraz z wulgaryzmami wykrzykiwanymi co drugie słowo przez kulturalnych entuzjastów kąpieli słonecznej. Jeden z nich o mały włos nie zakończył żywota... Selekcja naturalna jednak mu odpuściła. Ryby nie chciały współpracować - trafił mi się jeden pasiak powyżej 20 cm. Zasmakowała mu 8mio centymetrowa guma na 25 gramach ołowiu Poza tym kilka brań, zakładam, okoniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi