Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś z kuplem wypłynelismy z 4 w stronę zapory. Efekty-kròtki szczuply i ok 10 okoni w przedziale 20-27cm. Czy ktoś z kolegów ma do polecenia jakieś miejscówki przed mostem? chcielibyśmy poznać tamte okolice jednak w ciemno na wiosłach troche cieżko się zmusić.

Tyle wystawało shakera 4,5' z okonia 35cm.

musiał być bardzo głodny

Postaraj się o ciut autocenzury przed wstawianiem zdjęć na j.pl,

gratuluję ładnej ryby, ale zdjęcie typowo do osobistego albumu, 

do prezentacji na łamach jerkbait.pl się nie nadaje.

Zanderix

• Like 2

tez w sobote plywalem po zalewie, przez caly dzien 12 h udalo sie ustrzelic jakies 60okoni, dwa szczuple, 57-49 oraz sandalka 58

okonie od 20 do 32 cm

efektowny spadek zaliczylem rowniez na dolach naprzeciwko dzikiej plazy od str nieporetu, szczuply +/- 70 cm przy swiecy wyplul przynete

takze dosć przyzwoicie

przyneta wobler salmo:)

Dzisiaj rano 4 szczupaki (2x70, 55 i 50), sandacz 60 i 2 krótkie sandaczyki oraz 2 okonie 30+.

I jeszcze sporo brań oraz spad b. dużej ryby. Wszystkie ryby na gumy.

Mariusz,

Niezły wynik, u mnie w niedzielę słabo ( 3 szpaczki, 3 sandaczyki i jedne okoń 30+).

Byłem od 10.00 do 14.00. ( rano lało).

Będę w sobotę i niedzielę kręcił po ZZ tam gdzie ostatnio -może się spotkamy.

Rzeczywiście może trochę źle się wyraziłem. Osobiście łowię przy nenufarach od mostu w Zegrzu w stronę zapory więc dla mnie reszta zalewu to typowo Zegrze. Rzeczywiście jest to trochę zbyt duży obszar. Postaram się zawęzić pytanie. Odpowiedzi nie oczekuję bo wiem, że nie każdy chce się dzielić takimi informacjami ale za wszystkie będę wdzięczny. Czy aktywność rybek przejawiana jest na głębszej wodzie(mam na myśli wodę pow. 2m) przy starym korycie? I czy warto próbować na dołkach w okolicach mostu i wyspy na przeciwko 500-ki? Pytam bo plywamy na wiosłach. Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.

Nie tam wymijająca. Zdaje sobie sprawę z tego jak nasze hobby wygląda, jednak nasze wyniki odbiegają drastycznie od Waszych. Jak by nie było odpowiedź jak najbardziej konkretna.dzięki

Zauważ że Mario ma 50km a Ty... wiosła i Mario może spenetrować duuuużo większy obszar.

nie ma tu to płynie tam itd.

Może w tym należy upatrywać różnic.

Poza tym od mostu w stronę zapory odbywają się zawody i kapelony mocno dostają po "liściach" od wędkarzy, mało tego poza zawodami wiele osób tam trenuje i szuka miejsc właśnie pod kątem zawodów.

Z drugiej strony patrząc to za mostem w górę biegu rzeki trzeba się liczyć z "rozjechaniem przez lansujących się przed białogłowami dorobkiewiczów"

Wracając do kapelonów to są tam dobre miejsca ale presja również ogromna

Kolego doskonale zdaje sobię z tego sprawę. Przy kapelonach łowimy często zawsze coś się złapie mniejszego, wiekszego ( rzadziej). Teraz chcielibyśmy spróbować w innym miejscu. Nie pytam konkretnie o miejscówki chodzi mi raczej o ogólne info.

Edytowane przez piotreus1988

Kolego @pietreus ogólnie na pewno warto się wybrać na drugą stronę mostu :), popatrz gdzie łowią inni i popróbuj, nie musisz odpływać dalej jak 200m od mostu żeby coś obczaić, obejrzyj sobie filmy z Panem Matuszewskim to podpowiedź znajdziesz.

Dziś na ZZ szału nie było ( 4h na wodzie). Parno,  flauta i parę okonków ( max 25cm), ale w podzięce za wytrwałość trafił się tłusty boleń 78cm. Wziął na Dorado Invader 9cm przy samej łódce ( fart,  że hamulec był lekko ustawiony).

Miałem Bolka 86cm z Wisły, ale ten z ZZ dał nieźle popalić…..

Wszystkie rybki wróciły całe i zdrowe do wody…

Sorki za fotki, ale byłem sam i musiałem poprosić o zdjęcie kolegę z sąsiedniej łódki. Moja morda jest nie istotna…. ważne, że bolek zdrowy odpłynął (choć całego Dorado miał połknięteg)

post-47845-0-58390200-1370689654_thumb.jpg

Jutro cdn..

Edytowane przez _ronin

Warunki były dziś... trudne ;)  Zwłaszcza po 10tej, kiedy od strony zapory nadleciał "śnieg", niesiony wiatrem wraz z wulgaryzmami wykrzykiwanymi co drugie słowo przez kulturalnych entuzjastów kąpieli słonecznej. Jeden z nich o mały włos nie zakończył żywota... Selekcja naturalna jednak mu odpuściła.

Ryby nie chciały współpracować - trafił mi się jeden pasiak powyżej 20 cm. Zasmakowała mu 8mio centymetrowa guma na 25 gramach ołowiu :rolleyes: Poza tym kilka brań, zakładam, okoniowych.